פורום דיני עבודה

+ הוספת הודעה

בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.

עובד שנשלח לעבוד בחו"ל מטעם המעסיק לתקופה של חודש ימים , בזמן זה נפל יום הבחירות לרישיות בארץ (יום שבתון) האם מגיע לעובד תשלום 200% על עבודה ביום זה .
תודה מראש



על-פי חוק הרשויות המקומיות (בחירות), תשכ"ה-1965 יום הבחירות הכלליות לרשויות המקומיות, הוא יום שבתון בתחומן של הרשויות והמועצות שהבחירות נערכות בהן. נראה כי אינך נמצא בתחום הרשויות המקומיות. כמו כן לפי החוק עובדים הרשומים בפנקס בוחרים של רשויות מקומיות בהן מתקיימות בחירות, אף אם מקום עבודתם הוא ברשות מקומית שלא חל בה יום שבתון, זכאים ליום שבתון. לפי נתוני השאלה נראה שאינך נמצא גם בתחום רשות מקומית אחרת ומכאן לדעתנו אינךל זכאי, יצויין כי לא מצאנו פסיקה מנחה בנושא



היי, עבדתי במקום עבודה משך שנתיים, התפטרתי והתחלתי עבודה חדשה אולם לאחר חודש פוטרתי. האם אני זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי או שבגלל שהתפטרתי מהעבודה הראשונה תהיה לי תקופת המתנה של 3 חודשים?



במידה ובידך מכתב פיטורים, הינך זכאית לדמי אבטלה



שלום, יש לי וותק עבודה של 6 שנים ובחודשים יוני, יולי ואוגוסט 2023 שולמו לי דמי הבראה בשיעור של 378 ש"ח ליום ובספטמבר יום אחד של 418 ש"ח.
הבנתי שאני זכאית להפרש בין התעריף הישן לחדש כלומר 40 ש"ח לכל יום ששולם לי לפי תעריף ישן. פניתי לרועת חשבון של המפעל והיא טענה שזה לא נכון. הייתי רוצה לדעת מי מאיתנו צודקת ואם אני צודקת איך להסביר לה או להוכיח?



עדכון דמי הבראה הינו רטרואקטיבי לאותה שנה, והמעסיק חייב בתשלום הפרשים.



שלום רב.
אם עבדתי בחודש ינואר 4 ימים
ובחודש זה יש 23 ימי עבודה.
לפי איזה ערך המעסיק צריך לשלם לפי 23 ימי עבודה או 31.
יש לציין שאני עובדת רק 5 ימים ללא שישי- שבת.



היה מקובל לשלם שעות נוספות,ועכשיו הודיע המעסיק כי לא יישלם ולדאוג לקיזוזים ע"מ שלא יווצרו שעות נוספות,האם חוקי? ואם יש פעילויות מעבר לשעות העבודה המקובלות האם מחוייבת להגיע?



במידה והעובד מועסק בשעות נוספות קיימת חובה לשלם, אין למעסיק חובה להעסיק את העובד בשעות נוספות, המעסיק רשאי לשנות את סדרי העבודה, בכפוף להיתרים שנתן שר העבודה יכול המעסיק לדרוש עבודה בשעות נוספות במקומות שעובדים 6 ימי בשבוע 12 שעות נוספות לשבוע במקומות שעובדים 5 ימים בשבוע 15 שעות נוספות לשבוע



אחרי 15 שנה המעסיק החליט לעשות חוזה עבודה אומר שזה חייב לפי החוק.
החוזה חד צדדי ‏לטובתו ומבטל ‏הטובות שהיו לי בעבודה והוא לא מוכן לשנות כלום.
האם חייבים לחתום ?



המעסיק רשאי לשנות, לך שמורה הזכות לסרב, לא לחתום ולטעון כי מדובר בהרעה מוחשית בתנאי ההעסקה לאחר מתן אפשרות לתיקון, דבר אשר יכול לזכות אותך בפיצוי פיטורים. במידה והינך מעוניין לסיים את עבודתך ולקבל את פיצוי הפיטורים הינך מוזמן לקבוע פגישה מסודרת במשרדנו לקדם התהליך.
טלפון לתאום 035174455



שלום,
לפי חוק מתן הודעה מוקדמת היה עליי לתת למעסיק שלי התראה של 18.5, מתוך בקשה שלו ורצון טוב שלי ההתראה שונתה ל32 ימים.
בעקבות התנהגות לא ראויה של המעסיק שלי ברצוני לשנות את התאריך לתאריך שהחוק קובע, האם ניתן לשנות את התאריך במקרה כזה לאחר מתן ההודעה?
תודה



הדבר תלוי בנסיבות, הארכת המועד הינה חוזה שנכרת בין שניכם שינוי המועד הינו בגדר הפרה מצידך, יש לבחון האם ההתנהגות הינה חמורה עד כדי כך שתפטור אותך מקיום החוזה



בשבוע שעבר הוציאו אותי ליום חופש בטענה שאין שעות, האם אני מקבל על זה כסף?



זכותו של המעסיקר להוציא אותך לחופשה כפויה, הינך זכאי לדמי חופשה בלבד



בעוד כ 3 שבועות ימי זכאות האבטלה שלי ייפסקו, ולצערי, לא הצלחתי עדין למצוא עבודה בתחום שלי. אני קיבלתי אישור לעבוד כשליח עצמאי בחברת "וולט", אבל אני עדין רוצה לנצל את 3 השבועות שעוד נשארו לי לחיפוש עבודה בתחום שלי באופן אינטנסיבי, ורק אם לא תהיה ברירה אז להתחיל בפועל לעבוד בוולט בסוף ימי זכאות האבטלה. האם אני רשאי לכך? או שעשויים להגיד לי ממשרד העבודה שימי הזכאות שלי הסתיימו מרגע שקיבלתי אישור לעבוד כעצמאי?



כעקרון ימי האבטלה מסתיימים ברגע שהתחלת לעבוד פיזית, לא מן הנמנע כי המוסד לבטוח לאומי יראה את סרובך להתחיל לעבוד כעצמאי לחובתך ויפסיק לשלם את דמי האבטלה



ממתין להחלטה לאחר שימוע בה הוצגו לפני תוצאות מיפוי ביצועים מפוברקות ושיקריות.



האם מיפוי המפוברק ושיקרי של הכישורים והמיומנויות של עובד שהביאו להחלטת לפטר חוקי



אני מתפטרת מתפקידי כמורה בבי"ס, ההנהלה כותבים לי כך:
"על מנת שתוכלי לקבל את משכורתך על החלק היחסי של עבודתך בחודש זה,
עלייך להשלים את חובותייך כמחנכת הכיתה, ובכללם הכנת תעודות מחצית לתלמידי כיתתך.
את גיליונות הציונים והתעודות יש להגיש עד לתאריך..."
ובסוף כותבים:
"אינך מורשית לעדכן את תלמידי/ הורי כיתתך על עזיבתך עד לעוד כשבועיים לאחר שאנו נעדכן .
נבקשך לעמוד בדרישות על מנת להימנע מאי נעימות ומתביעות משפטיות."
1. האם מותר להם להתנות את קבלת שכר השעות שעבדתי?
2. האם יכולים למנוע ממני לעדכן את תלמידי? (כרגע הם לא נותנים לי אפילו להיפרד מהם!)
3. והאם ישנה עילה לתביעה במקרה שכזה?
יצוין שאני מתפטרת משום שהפרו הסכמים (במייל, לא חתומים) ושיקרו לי בעניין שעות ותנאי העסקתי.
תודה רבה!



המעסיק אינו יכול להתנות את תשלום השכר בגין שעות שביצעת, והינך זכאית לתשלום ללא כל תנאי. המעסיק רשאי לנהל את עסקו ולקבוע שלא תעדכני את התלמידים, רצוי ומומלץ כי ידוע ההתלמידים יעשה בתאום עם המעסיק.



בכל תחילת חודש אני מקבל שכר עבור כל החודש קדימה. חזרתי מחופשת לידה במהלך דצמבר וב- 1.1 שלמו לי במשכורת שתי משכורות- אחת עבור דצמבר ואחת עבור ינואר. המעסיק הפריש לפנסיה עבור חודשיים מה שיצר מצב שעברתי את תקרת ההפקדה לפנסיה וכעת נפתחה לי קופת פנסיה נוספת עם סכום של כמה מאות שקלים שהוא הסכום שהינו מעבר לתקרה.
בפועל מדובר בשתי משכורות ששולמו במשכורת אחת ולכן יש פה גם שתי הפקדות לפנסיה עבור חודשיים
פניתי לחברת ביטוח מדוע הם פיצלו כי בפועל ברמת השכר החודשית לא עברתי את תקרת ההפקדה והתשובה שקיבלתי היא שבחודש אחד ביצעו שתי הפקדות ויחד הן עברו את התקרה.
האם זה תקין וחוקי? הרי מדובר פה בהפקדות עבור חודשים שונים אבל בגלל שחזרתי מחופשת לידה נוצר מצב שביצעו את ההפקדות באותו חודש



מבחינת מס הכנסה והקרנות חודש התשלום הוא הקובע ולא השיוך, לענין פתיחת קופה נוספת לא ברור מדוע הדבר נעשה. בכל מקרה הטיפול מול קרן הפנסיה



שלום מס שאלות לאותו עובד:
1.עובד שיצא לחלת לאחר 7.10 האם חייב לשלם עליו ביטוח לאומי בחודשיים ראשונים?
2.עובד שנמצא בחלת האם אפשר לפטר אותו בחלת?או שחייב להחזיר ולעשות שימוע וכן הודעה מוקדמת?
3.עובד שיצא לחלת לאחר 10 חודשי עבודה.ופוטר לאחר החלת.האם חודשי החלת נחשבים לו לעניין פיצויים(כלומר יעבור שנה כולל החלת)
4.עובד שיצא לחלת וחזר.האם צריך להפריש לו קופות רטראקטיבית?

תודה

תודה



דמי הביטוח עבור עובד בחופשה ללא תשלום בחודשיים הראשונים ישולמו על ידי המעסיק. המעסיק רשאי לנכות את דמי הביטוח ששילם עבור החודשיים הראשונים משכרו של העובד.
פיטורים בחל"ת לא מצאנו פסיקה ברורה, לטעמנו צריך להודיע על סיום החל"ת בכל מקרה להזמין לשימוע ולתת הודעה מוקדמת.
שבועיים מתוך החל"ת נחשבים לצרכי ותק לתשלום פיצוי פיטורים, אין חובה לבצע הפרשות רטרואקטיביות.



שלום, אודה לעזרתכם, אני ובעלי עובדים מזה כשנתיים וחצי במקום עבודה פרטי, לפני כשבוע בערך הודענו למעסיק על רצוננו להפסיק את עבודתנו, ההודעה נשלחה כהודעה קולית בוואטספ. נציין כי אין בינינו הסכם עבודה חתום והיחסים בינינו תקינים.
המשכורת משולמת בכל 10 לחודש.
בשיחה עמו הבהיר לנו המעסיק כי עלינו להגיש מכתב התפטרות והודעה מוקדמת של 30 יום מראש.
האם נכון הדבר ? האם במצב זה אנחנו זכאים לקבלת דמי פיצויין בגין שנתיים וחצי של עבודה.
והאם ואנו מחליטים לעזוב מיידית האם למעסיק יש עילה לתביעה כנגדנו?



דרישתו של המעסיק למכתב התפטרות מסודר לגיטימית. הנכם חייבים הודעה מוקדמת ובמידה ולא תינתן המעסיק רשאי לקזז. במידה והתפטרתם בנסיבות שאינן מזכות, אינכם זכאים להשלמת פיצוי פיטורים מעבר למה שנצבר בקרנות



עברתי תאונת עבודה ב16.10 ב18.1 הגשתי מכתב פיטורים עם מכתב מרופא תעסוקה לאובדן כושר עבודה
וכאשר קיבלתי מכתב סיום העסקה התאריך שהיה רשום שסיימתי לעבוד הוא 30.11 בלי שום הודעה מצדם בכל תקופה האם זה מהלך חוקי מבחינתם או יש עילה לתביעה? תודה לעונים/ות



על פי סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות המעסיק צריך לתת לעובד אישור על תאריך התחלה וסיום. המכתב אינו קשור למכתב הסיום ונפרד ממנו.
אין כל עבירה במכתב הסיום שקיבלת אך המעסיק חייב בנוסף לתת לך גם אישור על תאריך התחלה וסיום



עובדת הגיעה לגיל 62.8 גיל פרישה ,היא רוצה לקבל קצבת פנסיה מהקופה שאנחנו מפרשים אליה .
העובדת רוצה להמשיך ולעבוד בחברתנו .
האם המעסיק חייב להמשיך ולהפריש עבורה לפנסיה ?
אנחנו במגזר הפרטי
לתשובתכם אודה



המענה הינו בהתאם לצו ההרחבה הכללי בדבר ביצוע הפרשה לפנסיה מקיפה מ 2008, המידה וחל הסכם או צו הרחבה ענפי ספציפי יש לבדוק את הוראותיו.
עובד שהגיע לגיל פנסיה וממשיך בעבודתו לאחר שהחל לקבל קצבה מהקרן, יש חובה להמשיך ולבצע הפרשות.
במידה ומדובר בעובד חדש שהגיע למקום העבודה לאחר גיל פרישה והוא מקבל קצבה, אין חובה לבצמע הפרשות בהתאם לצו ההרחבה לבטוח פנסיוני מקיף



שלום
אני עובד 27 חודשים בעסק. בעל העסק נפטר והחברה נסגרת (אדם פרטי, לא חברה בע"מ).
בעל העסק לא הפקיד לי לקרן פנסיה/פיצויים לאורך כל התקופה.
כעת אני מתנהל מול הבן שלו שטוען שאין עיזבון ויש רק חובות (שלא עוברות ליורשים).
הוא מוכן לשלם לי פנסיה לפי 6% ולא לפי 8.33% שמגיע לי להבנתי.
בנוסף הוא לא מוכן לשלם לי את החלק שלו בפנסיה 6.5% וטוען שלא מגיע לי.
כיצד עליי להתנהל? האם זה נכון כיוון שהאבא נפטר הבן לא חייב לשלם לי?



יש לבדוק את אמינות המצגים של הבן לא סביר שאין רכוש, מומלץ לתאם פגישה פרונטלית במשרדנו כדי לבחון את דרכי הפעולה לקבלת מלוא הסכומים המגיעים
טלפון לתאום פגישה 035174455



שלום. במידה ומושכים כספי תגמולים שלא כדין במס של 35%, האם המס הזה נלקח בחשבון בהגשת בקשה רגילה להחזר מס שנתי לשכיר? (כלומר לא על סמך הסעיף של הכנסות נמוכות או נכות שקשורים להחזר מס של כספי תגמולים)
לצורך הדוגמה: נניח שכספים בסך 100 אלף נמשכים בשנת 2024, נלקח עליהם מס מירבי של 35 אלף ,נשארתי עם 65 אלף נקי ולא אעבוד כל השנה, אם בשנת 2025 אגיש בקשה להחזר מס שנתי לשכיר, האם הדבר ייחשב שהיתה לי הכנסה שנתית של 100 אלף ברוטו בשנת 2024 ששילמתי עליה 35 אלף? על הכנסה כזו אמורים לשלם 4101 ש"ח מס (אחרי חישוב נקודות זיכוי ועל סמך שלא היו הפקדות פנסיוניות שמזכות), האם אקבל חזרה בערך 30900 ש"ח החזר?



המס שמנוכה הינו כעקרון סופי אך יש אפשרות לקבל עליו החזר בגין נקודות זיכוי שלא נוצלו, כדי לקבל את ההחזר יש למלא טופס 135 של רשות המיסים, טופס 106 לשנת המס שבה מושכים את הכסף טאישורים מקרן הפנסיה על סכום המשיכה כולל חותמת הקרן



שלום וברכה!

בחוזה שלי מול המעסיק סוכם על 8 וחצי שעות עבודה ליום שמתוכן חצי שעה הפסקה ובאותה חצי שעה אין חובה מצד המעסיק להישאר במקום העבודה (מעון) והבחירה בידי מדי יום אם לצאת או להישאר אך במידה ואבחר להישאר מרצוני, אקבל על זה תשלום (כל יום לגופו). בפועל נישארתי מדי יום ביומו.
לאחרונה טוען המעסיק שמכיון שאינו מחייב להישאר אזי גם אם בחרתי בכך, התשלום על זה לא אמור להיות כשכר אלא כבונוס ללא גמל, כי על פי החוק הוא לא מחוייב לשלם על זמן זה רק מכוח ההסכם בחוזה, וכעת (לאחר 3 וחצי שנים בעבודה) טוען הוא שמגיע לו החזר על מה שהפריש לגמל עד היום.

עוד טוען הוא שעל חגים וימי חופשות ומחלה ובחירות הוא לא צריך לשלם לפי 8 וחצי שעות כי זה כולל את ההפסקה, ושלכן מגיע לו החזר של התשלום על ההפסקה על כל הימי חגים וחופשות ומחלה ובחירות שהוא כבר שילם עליהם לפי 8 וחצי שעות.

כמו כן, אף שבחוזה סוכם על חצי שעה הפסקה ליום, מאז שהוא העלה את הטענות הנ"ל הוא מחשב את ההפסקה בימי חגים וחופשות לפי 45 דקות כי לדבריו זה זמן ההפסקה שהחוק מחייב ולכן הוא משלם באותם ימים רק עבור 7.75 שעות, וגם ההחזר שהוא טוען שמגיע לו על הימים שהוא כבר שילם לפי 8.5 שעות הוא מחשב לפי אותו חישוב אף שביום עבודה רגיל גם אם אבחר לצאת בהפסקה ולוותר על התשלום, השכר יחושב לפי 8 שעות ולא פחות.

האם טענותיו צודקות?

בתודה מראש!



כל עוד המעסיק התייחס לשעות ההפסקה כשעות עבודה ולא קיזז אותן הוא חייב בתשלום תנאים סוציאליים ואינו יכול לקזז בדיעב. הוראות החוזה גןברות על החוק בהיותן מטיבות.



עובד שיצא לחל"ת מסיבה רפואית- וכרגע לא מסוגל לנסוע נסיעות ארוכות עקב פציעתו, כבר סיים לחתום אבטלה.. האם רשאי בזמן הזה לעבוד בעבודה זמנית ליד ביתו עד שמצבו ישתפר? ובמידה ולא ועבד כך- למי צריך לדווח?



לא ניתן לעבוד אצל מעסיק אחר ללא אישור המעסיק המקורי



«   «הבא   | 84 | 83 | 82 | 81 | 80 | 79 | 78 | 77 | 76 | 75 | 74 | 73 | 72 | 71 | 70 | 69 | 68    הקודם»   »
כניסה מנהל

Close