יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

מהו מעמד העובדים בעת פירוק חברה?

פירוק חברה הוא מצב שיכול לגרום לנזקים רבים - עבור השותפים בחברה, עבור הספקים, ויותר מכל עבור העובדים שמסתמכים על החברה כמקום העבודה הקבוע שלהם. לכן, החוק הישראלי מסדיר את מעמד העובדים בפירוק חברה כך שכל אחד יוכל לקבל את המגיע לו - בין אם מהמעסיק ובין אם מהביטוח הלאומי. כל הפרטים בכתבה שלפניכם.

מהו פירוק חברה ומתי הוא מתרחש?

מהי חברה?

חברה היא גוף משפטי, ישות עצמאית אשר מורכבת ממספר משתנה של אנשים. חברה היא למעשה דרך לנהל עסקים בצורה משותפת. לכן, כאשר מתרחש פירוק והאנשים השותפים בחברה מתפצלים כל אחד לדרכו - החברה מפסיקה להתקיים, והעובדים עלולים להוותר במצב בו אין להם ממי לדרוש את המשכורת והתשלומים הנלווים המגיעים להם. 

פירוק מרצון ופירוק שלא מרצון

קיימים שני מצבים בהם חברה יכולה להתפרק - פירוק מרצון ופירוק שלא מרצון. במצב הראשון, השותפים בחברה מחליטים מיוזמתם להפסיק את הפעילות. לפני שהם מכריזים על פירוק החברה, הם מחוייבים למלא את כל החובות שלהם כלפי העובדים והספקים. במצב השני של פירוק שלא מרצון, בית המשפט יכול להורות לחברה להתפרק מסיבות שונות. במצב זה, ייתכן מצב בו העובד לא יוכל לדרוש את כספו מהמעסיק וייאלץ לנקוט באמצעים אחרים אשר יפורטו בהמשך המאמר. 

מעמד העובדים בפירוק חברה

הגנה על מעמד העובדים בפירוק חברה

חשוב לציין שפירוק חברה אינו אמור לפגוע באופן מהותי במעמד העובדים. הזכויות הטבעיות של קבלת משכורת מידי חודש, הפרשות חודשיות לקרן פנסיה וקופת גמל, ימי חופשה, ימי מחלה ואפילו פיצויי פיטורין - כל אלה קיימות אפילו אם החברה הגיעה למצב של חדלות פרעון. 

זכרו כי מעמד העובדים בפירוק חברה הוא גבוה, וזכותם לקבל את שכר העבודה להם מקבלת קדימות גבוהה על פי החלטת בית המשפט - עד לתקרה של 21,000. 

מי הוא הגוף שדואג למעמד העובדים בפירוק חברה?

בעת פירוק חברה, העובדים לא נשארים לבד. הדבר הראשון שמומלץ לעשות הוא להתאגד. הכוח של מספר אנשים מאוחדים הוא גדול מהכוח של בודדים. לאחר מכן, מומלץ ליצור קשר עם שני גורמים מרכזיים:

שמירת מעמד העובדים בפירוק חברה - ייצוג משפטי 

בזמן פירוק חברה, העובדים הם הנושים המרכזיים והם זכאים לחובות בדין קדימה - מה שאומר שיש להם קדימות בקבלת הכסף המגיע להם על פני ספקים, בעלי בית, וכל נושה אחר שהחברה הייתה עימו ביחסים עסקיים. כדי לתבוע את הזכות הזו, חשוב לדאוג לייצוג משפטי הולם של עורך דין פירוק חברות המתמחה בתחום.

ביטוח לאומי

לאחר פירוק חברה, עובד אשר זכויותיו נפגעו והמשכורת שלו לא הגיעה צריך לקבל פיצויים. לכן, במצב זה נדרשת התערבות של המוסד לביטוח לאומי, אשר מתפקידו לדאוג לעובדים במצב זה. תביעות עובד לתשלום חוב שכר עבודה ופיצויי פיטורים יוגשו תמיד לביטוח לאומי, לעתים על ידי הייצוג המשפטי הנבחר באופן קיבוצי.

חשוב לדעת שמרגע פתיחת ההליכים נגד המעסיק, לעובדים יש שישה חודשים בלבד להגשת התביעה, ולכן לא כדאי להתמהמה.

מה העובד יכול לעשות כדי להבטיח את זכויותיו?

אם החברה עוד לא הגיעה למצב של פירוק, אך יש סימנים ברורים לכך, ניתן לפנות לבית המשפט ולדרוש פירוק בהקדם האפשרי כדי שתהיה את האפשרות לפנות לייצוג משפטי ולהגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. סימנים ברורים לחברה שעומדת להתפרק יכולים להיות איחורים עקביים בקבלת המשכורת, אי תשלום לספקים, ועוד.

עובדים בפירוק חברה - הדברים שחשוב לדעת

זכרו כי זכויות עובדים בפירוק חברה לא אמורות להיפגע. החוק עומד לצד העובדת או העובד, ומגדיר שורה ארוכה של זכויות וקדימויות אשר יאפשרו לו לקבל בסופו של דבר את המגיע לו, ולצאת חזרה לשוק העבודה בראש מורם. אם החברה בה אתם עובדים התפרקה או עומדת להתפרק, אתם מוזמנים לפנות אלינו לייעוץ נוסף.

מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com