הליכי חדלות פירעון של חברה הם הליכים שנוקטים במידה ואתם כמעסיקים חייבים כספים לאחרים או במידה ואחרים חייבים לכם. למעשה, בזכות החוק הזה, חייבים ונושים יכולים לפתוח בהליכים הנדרשים ולהחזיר חלק מהחובות שלהם לאחרים.
בסיום ההליכים, ניתן לקבל פטור מחובות אחרים שנשארו ולא שולמו וכך המעסיקים זוכים לפתוח דף חדש בכל הקשור לתחום הכלכלי של העסק או החברה.
בשל משבר הקורונה, הוגשו לא מעט בקשות של חברות ועסקים לכניסה לתהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי. חשוב לציין שתהליך כזה איננו פשוט ויכול להימשך מספר שנים. במסגרת התהליך, סביר להניח שיוטלו הגבלות כמו, עיכוב יציאה מהארץ של המעסיקים וכמו כן הגבלה על החזקת דרכון.
הנפגעים העיקריים הם לא רק המעסיקים שנכנסו לקשיים כלכליים אלא גם העובדים שלהם. על מנת לטפל בחובות המעסיקים בצורה האידיאלית ובכלל על מנת להגיש בקשה לפטור מאגרות ולבצע את ההסדרים המתאימים, יש לקחת ייעוץ משפטי מעורך דין עם תחום התמחות בדיני חברות כמו, עורך דין פירוק חברות.
על מנת להבטיח זכויות עובדים בפירוק חברה, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי. על פי דברי החוק, עובד שכיר שהמעסיק שלו הכריז על פשיטת רגל או פירוק חברה, יהיה זכאי לתשלומים מהביטוח הלאומי עד לסכום המקסימלי כפי הקבוע בחוק:
את התשלומים המגיעים לעובד, ניתן לחשב על ידי מחשבון המוסד לביטוח לאומי וכך ניתן לדעת את גובה התשלומים להם הוא זכאי.
עובדים שעבודתם הופסקה בשל מצב של פשיטת רגל או פירוק חברה, יפנו לביטוח לאומי וימלאו טופס 5305 – תביעה לתשלום חוב שכר עבודה ופיצויי פיטורין במקרה של פירוק חברה או פשיטת רגל.
לטופס זה, יש לצרף מסמכים כמו, אישור מס הכנסה, תלושי משכורת אחרונים, מכתב פיטורין או אישור על פשיטת רגל, אישור מקופות גמל ופנסיה וכו'. את כל הניירת, יש להגיש למפרק או הנאמן של החברה שמונה מטעם בית המשפט.
לאחר מכן, התביעה תועבר למוסד לביטוח לאומי וזה ייקבע אם היא לאשר או לדחות אותה. הטיפול בתביעה כזאת עשויה לקחת מספר שבועות. במידה ויש אישור לתביעה, הכספים יועברו ישירות לחשבון העובד או העובדים שהגישו את התביעה. במידה והתביעה נדחתה, ניתן להגיש ערעור.
את תהליך הגשת התביעה, מומלץ לעשות באמצעות עורך דין לענייני עבודה. לאיש מקצוע זה יש התמחות בכל הקשור לזכויות עובדים, דיני עבודה וכו'.
לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד: