בישראל, עורכי דין מטפלים בכל מיני תחומים משפטיים. מה שכן, מבין כל התחומים האלה, קיים תחום ספציפי הנקרא דיני חברות.
מדובר על תת תחום של המשפט האזרחי. למעשה תחום דיני חברות מטפל בכל הקשור להסדרה המשפטית של פעילויות עסקיות בישראל.
אם יש לכם חברה או עסק, עורך דין דיני חברות יהיה רלוונטי עבורכם ויטפל בתהליכים עסקיים שונים, בחוזים ופעילויות עסקיות שיש לכם מול עסקים אחרים, מול הרשויות וכמובן מול הלקוחות שלכם.
עורך דין כזה פועל בכל הקשור לייצוג חברות בנושאים כלכליים ועסקיים, תוך התחשבות בכל מיני היבטים רלוונטיים.
לדוגמה, הוא מעניק ליווי משפטי כאשר מתקיימות עסקאות בין חברות ועסקים שונים, הוא אחראי על ניסוחים משפטיים של חוזים, מספק ייצוג מעסיקים בדיני עבודה אל מול העובדים וייצוג מול הרשויות של המדינה בה החברה נמצאת או מול רשויות של מדינה אחרת, הוא מספק ליווי משפטי לחברה מול הלקוחות שלה, הוא מייצג בתהליכים של פירוק חברה ופשיטת רגל, חדלות פירעון ושיקום כלכלי וכו'.
לדוגמה, כאשר מדובר על תהליך של פירוק חברה מרצון או פירוק בהוראת בית המשפט, עורך דין דיני חברות יכול לשמש כמפרק של החברה. כלומר הוא זה שמייצג את בעלי החברה אל מול הנושים שלה, שיכולים להיות הספקים וגם הלקוחות שלה.
תחומי עיסוק נוספים של עורך דין דיני חברות באים לידי ביטוי בנושאים כמו ליווי וייעוץ משפטי בהתאם לחוק החברות בישראל, ליווי משפטי של פעילות בניירות ערך, ניהול משפטי ועסקי כאשר יש רכישה של חברות ועוד.
על מנת להבטיח שהחברה פועלת במסגרת החוק ועל מנת לחסוך משאבים, זמן וכסף, יש חשיבות גדולה לייעוץ וליווי משפטי שיינתן על ידי עורך דין דיני חברות. מעבר לכך, בגלל הניסיון והידע שיש לאיש מקצוע כזה, הדבר יכול לספק לחברה יתרונות גדולים שיכולים לבוא לידי ביטוי בתחומים תפעוליים ואסטרטגיים.
עורך דין המתמחה בדיני חברות ינסח חוזה עבודה על פי תנאי העבודה שסוכמו עם העובד או העובדים.
בחוזה העבודה תהיה התחשבות בנקודות משמעותיות כמו, תנאי העבודה, מהות העבודה, תנאים סוציאליים המגיעים לעובד, גובה המשכורת שלו, תנאים המפרטים את סיום העבודה שלו ועוד.
יש הבדל גדול בין ניסוח חוזה על ידי עורך דין מומחה לבין ניסוח חוזה על ידי מנכ"ל החברה. עורך הדין הוא בקיא ומבין בתחום דיני החברות. הדבר עשוי למנוע טעויות שעשויות להיות משמעותיות וגדולות עבור החברה בעתיד וזאת רק אחת מבין הסיבות למינוי של עו"ד כזה לחברה.
בגלל הפסדים שנגרמו עקב משבר הקורונה, חברות זכאיות לפיצויים חלקיים.
על מנת להיות זכאים לאותם פיצויים, עליהן לעמוד בתנאים מקדימים בהם, מחזור עסקאות שעולה על 18,000 ש"ח ואינו עולה על 20 מיליון ש"ח, הוכחה שירידת המחזור נגרמה בגלל השפעת נגיף הקורונה ולא בגלל אירועים אחרים, שהוגשו דוחות מע"מ לרשות המיסים וכו'.
לטיפול הולם ומקצועי, יש להיעזר בעו"ד המתמחה בייצוג חברות. הדבר יביא למיצוי ומיקסום המענק המגיע לחברה.
לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד: