יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

שימוע לעובד חברה

כיצד מתבצע שימוע לעובד בצורה חוקית ותקינה?

זה לא סוד שפעמים רבות, אדם מעסיק אדם אחר במסגרת החברה, העסק או הארגון שהוא מנהל אך לעיתים המעסיק אינו מרוצה. יכולות להיות לכך סיבות רבות: בעיות משמעת, הגעה באיחור לעבודה או אפילו בעיות אמינות קשות. טבעי שהמעסיק יחשוב במקרים רבים על האפשרות להעזיב את העובד ולפטר אותו אך חשוב ביותר להכיר בזכויות העובד שאחת מהן היא שימוע. שימוע לעובד לפני פיטורין הוא לא בגדר "רצון טוב" של המעסיק שכן מדובר על חוק לכל דבר ועל זכות של העובד שאסור לפגוע בה. יתרה מכך, על המעסיק להבין שיש תנאים ברורים לקיום שימוע לעובד בהתאם לחוק ולהן הפירוט.

זכויות העובד בהקשר השימוע

מעביד שרוצה לקיים שימוע לעובד חייב להקפיד על כל התנאים הבאים:

  1. המעסיק חייב לתת לעובד, בכתב, את הטיעונים ואת הנימוקים שהוא יעלה בפניו בשימוע עצמו. בצורה כזאת העובד יוכל לעבור על כל החומר הכתוב ולהכין את תשובתו מנגד.
  2. העובד יכול להגיע לשימוע עם עורך דין מטעמו שיסייע לו וייצג אותו במהלך העניין.
  3. במידה שבמקום העבודה קיים גם וועד עובדים ובמידה והעובד מעוניין בכך – נציג הוועד יוכל להיות נוכח בשימוע עצמו.
  4. במהלך שימוע לעובד חובה לתת לעובד זמן סביר להתבטא ולהציג את כל הטענות שלו ותשובותיו אל מול העובד.

בהתאם לחוק המעביד לא יוכל לקבל החלטה סופית לגבי פיטורי העובד תוך כדי שימוע לעובד אלא רק בפרק זמן סביר אחרי שיסתיים התהליך כולו.

שימוע לעובד

מה קורה כאשר עובד מפוטר בלי שימוע?

החוק קובע כי מדובר על עבירה חמורה ובית המשפט אכן יוכל לקבוע שהפיטורין התבצעו שלא כחוק. משמעות הדברים היא שהמעסיק יצטרך לשלם פיצויים ברמה כזו או אחרת לעובד, דבר שכמובן עדיף להימנע ממנו ולבצע את הדברים בצורה נכונה. שימוע לעובד הוא אף פעם לא תהליך נעים כי תמיד לעמוד מול עובד ולהטיח בו האשמות זו סיטואציה בעייתית. עם זאת, במידה ובתור מעסיקים כן הגעתם למסקנה שאין לכם כל אפשרות אחרת, הרי שכדאי יהיה לבצע שימוע בדיוק כפי שקובע החוק במדינת ישראל.

כיצד מתמודדים במצבים שבהם זכויות העובדים נפגעות?

בפסק דין שפורסם לאחרונה אנו רואים סוגיה שבה: אישה פוטרה שלא כדין, אחרי שחזרה מחופשת לידה ומבלי שנערך לה שימוע בהתאם לחוק. חשוב להבין שלא אחת המטרות של וויתור על השימוע היא אומנם "לקצר תהליכים" או לחסוך זמן מבחינת המעסיק, אך אם זה פוגע בזכויות העובד הרי שזה לא חוקי ואי אפשר להסכים לכך. לכן ברור מדוע גם אתם, כמו כל אדם אחר שאולי נפגעו זכויות, מעוניינים לעשות משהו בנידון ואתם בהחלט צודקים.

אדם שאינו מכיר את מערכת המשפט הישראלית עלול ללכת לאיבוד ואף להתייאש אם הוא יפעל באופן אישי כנגד החברה שבה הוא הועסק. כאשר האדם הפשוט עומד מול המערכת שהעסיקה אותו ומרגיש חסר אונים הוא חייב סיוע מקצועי ומשפטי.

לכן, רגע לפני שאתם מתייאשים ומוותרים על מה שמגיע לכם, אנחנו מציעים לכם לפנות אלינו, לעו"ד שלום בר במספר 03-5174455 ולקבל שירות מקצועי מעורכי הדין המומחים שלנו, כי עו"ד דיני עבודה זה אנחנו.  

מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com