פורום דיני עבודה
בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.
החברה בה אני עובד נותנת שירותים מקצועיים לחברות אחרות,
במסגרת עבודתי אני נדרש לא אחת על ידי המעסיק (וגורמים אחרים אינטרסנטים) להעלים עיין מנושאים מקצועיים ואינני מקבל ממנו גיבוי, שוב בנושאים מקצועיים עליהם אני מקפיד מתוך אחריות לתפקיד, למקצוע ולאותן חברות.
כתוצאה מעימותים רבים איתי, נפגעה בריאותי בשנה האחרונה ורופא תעסוקתי קבע שעלי להפחית בשעות עבודה.
כמו כן הודיע לי המעסיק בכתב, שהמשך העסקתי אצלו תלוי במציאת עבודות אחרות והוא יידע אותי בזמן הקרוב, אך בינתיים הוא מבקש שאתיישר אך ברור לי שההודעה היא כתוצאה מההקפדה שלי והאחריות המקצועית שלי ומכך שאינני מעלים עין.
מה האופציות שעומדות בפני וכיצד להתמודד עם הפגיעה בבריאות והכוונה לפטר אותי בנסיבות הנ"ל?
אני חולת טרשת נפוצה, מוכרת ע"י ביטוח לאומי 46 אחוז נכות כללית עם שני סעיפים. תוך חצי שנה חווה התקף טרשת נוסף שבגינו מאושפזת. השאלה שלי היא האם אני יכולה להודיע על התפטרות בעת הנוכחית כאשר אני בחופשת מחלה.
הסיבה להתפטרות היא מצב בריאותי אשר מחמיר .
עבדתי במשך חודש ושלושה שבועות במקום עבודה ופוטרתי עקב קיצוצים. עבדתי בשכר גלובלי, החל מתאריך ה-9.2-31.3.2025.
לפי החוק, מגיע לי יום חופשה על כל חודש עבודה, כך שבפדיון החופשה ציפיתי לקבל 1.75 ימים, אך קיבלתי תשלום רק עבור יום אחד. כשפניתי למעסיק הוא טען שאין צבירה חלקית של ימי חופש ולכן גם אין פדיון חלקי. האם כך הדבר?
אשמח להבהרה והפניה ללשון החוק.
תודה רבה
המעסיק צודק, אין תשלום חלקי יום חופשה. יחד עם זאת מכיון שעבדת פחות מ 75 ימים ניתן לטעון שהינך זכאי לתמורת חופשה בשיעור של 4% משכרך. תשומת ליבך כי מדובר בטענה/פרשנות שאינה נוהגת בדרך כלל בבתי הדין לעבודה
בחוק חופשה שנתית
סעיף 3 אינו חל על עובד בשכר שעבד פחות מ-75 ימים רצופים, אצל מעסיק אחד או במקום עבודה אחד, בין בשנת עבודה אחת ובין בשתי שנות עבודה רצופות. לעובד כאמור תשולם תמורת חופשה, כמפורש בפרק השלישי.
תשלום תמורת חופשה
(תיקון מס' 14) תשע"ד-2014
1+
15.(א)עובד בשכר העובד אצל מעסיק אחד או במקום עבודה אחד לפחות יום אחד אך פחות מ-75 ימים רצופים כאמור בסעיף 4, בין בשנת עבודה אחת ובין בשתי שנות עבודה רצופות, ואין ביניהם חוזה עבודה בכתב לתקופת עבודה רצופה העולה על 74 ימים – ישלם בעדו המעסיק תמורת חופשה 4% לפחות משכר העבודה.
תודה רבה.
החוזה הוא לא מוקצב בזמן, בעוד מה שכתבת כאן הוא שאם אין חוזה על תקופה שעולה על 74 ימים- ולכן להבנתי כן מגיע לי תשלום על כלל ימי החופשה- כולל החלקיות, האם אני צודק?
אין קשר לחוזה קצוב בזמן אלא לימי העבודה שעבדת בפועל אצל אותו מעסיק, כעקרון אינך זכאי לחלקי יום חופשה, אך הצעתי גם פרשנות אפשרית אחרת שמזכה אותך
לפני כמה חודשים עשיתי תאונה עם המשאית של החברה והחודש ראיתי שניכו לי מהשכר 1250 שח עבור הנזק שנגרם ,רצוי לציין שבחוזה שלי רשום שהם יכולים לקזז מהשכר
השאלה שלי היא האם המעסיק מחוייב להודיע לי על הקיזוז ומה הסכום או שבגלל שרשום בחוזה אז הוא יכול פשוט לקזז מבלי ליידע לפני
ובמידה ואסור לו אז מה ניתן לעשות?
תודה מראש
בחוזה רשום שבעת נזק לצד ג החברה רשאית לקזז מהשכר עד 4500 שח השתתפות עצמית.
לא רשום שהם מחוייבים לדווח לי או לא
השאלה היא שוב האם מבחינת החוק המעסיק מחוייב ליידע על קיזוס ועל גובה הקיזוז או פשוט זכותו לקזז מבלי ליידע
כעקרון יש לבצע הליך תקין, לבדוק מי אשם לעדכן וכו', יחד עם זאת נראה שאם הינך חתום על סכומים גבוהים יותר ואינך מכחיש הנזק אין לך עילה כנגד המעסיק
הייתי במחלה, האם צריך לשלם על דמי מחלה גם לפנסיה? אני חושב שלא שילמו לי בפנסיה האם זה תקין?
עבדתי יום אחד בחנות של עסק פרטי , עבדתי 4 שעות , בעל העסק לא שילם עבור היום הזה ולא עונה להודעות , מה לעשות ?.
אדם שלא עובד ומקבל קצבת הבטחת הכנסה- האם לשכת התעסוקה רשאית לשלוח אותו לעבודה שמחייבת אותו להשתתף בקורס, ולהתחייב שאם הוא לא לא יעבוד תקופה מינימלית יצטרך להחזיר את הכסף עבור הקורס?
במידה ומדובר בקורס של שירות התעסוקה בדרך כלל אינו מותנה בתשלום למעט אגרה, במידה ומדובר בקורס חיצוני ושירות התעסוקה משתתף בעלות באמצעות שוברים או אחרת אתה יכול הליות מחוייב. מומלץ לבדוק מול שירות התעסוקה
מדובר בקורס חיצוני לא דרך שירות התעסוקה וללא השתתפות של שירות התעסוקה. עליי להתחייב שאם אעבוד פחות מארבעה חודשים אצטרך להחזיר סכום של 300 ש''ח (הסכום הולך וקטן ככל שהזמן חולף). האם לדעתכם ניתן לחייב אותי לקורס ולמשרה?
במידה והקורס נותן תעודה מקצועית כלשהי או הכשרה שיש לה ערך מחוץ למקום העבודה ניתן להתנות ולקזז
אני עובדת 6 שנים וכל שנה קיבלתי תשלום הבראה בחודש יולי.
אני רוצה להודיע למנהל שלי שאני מתפטרת בחודש הבא.
אם אני מודיעה למנהל שלי שאני מתפטרת בחודש הבא ואני עובדת את ימי ההודעה המוקדמת, האם המעסיק חייב לשלם לי את סכום ההבראה המלא או חלק ממנו, אחרי שאני עובדת את ימי ההודעה המוקדמת? או שבגלל שאני מתפטרת לפני חודש יולי, הוא לא חייב לשלם לי הבראה?
תודה מראש
דמי הבראה מגיעים עד ליום העבודה האחרון כולל ימי ההודעה המוקדמת, בכל מקרה דמי הבראה מגיעים גם על חלקי שנה באופן יחסי
זאת אומרת שאם אני מתפטרת אני מקבלת הבראה בוודאות?
ואני גם לקחתי כמה ימי חופשה בתשלום בחודשים האחרונים, אני עדיין זכאית לימי חופשה? ואם כן, זה מוריד לי את
סכום ההבראה בגלל ששילמו לי ימי חופשה?
תודה רבה
שלום
יש לי מס שאלות
לגבי תחשיב פיצויים לעובד שיצא לפנסיה-
המעסיק שלח מסמך תחשיב פיצויים לפיו החישוב הוא
סך כללי של הפיצויים ועוד סך כללי של השלמת הפיצויים
פחות הסכום של הפיצויים שהצטבר בקרן הפניה ( לרבות
התשואות) פחות קיזוז ימי חופשה שלכאורה בחריגה .
1. האם שיעת החישוב נכונה?
2 האם זה תקין שהמעסיק החשיב את התשואות בקרן? האם זה שייך למעסיק או לעובד?היכן זה מעוגן בפסיקה.
3. האם המעסיק ראשי לקזז ימי חופש בחריגה לאחר פרישה לפניה? והאם ניתן לקזז ימי חופש עבור ימים בהם מקום העבודה היה סגור ?
תודה
כעקרון החישוב נכון, יחד עם זאת קיימות פוליסות משתתפות ברווחים בהן הרווחים שייכים לעובד ואינם מקוזזים, כמו כן צריך לדעת האם מדובר בקרן פנסיה או חברת בטוח והחישוב יכול להשתנות. ממליץ לקבל יעוץ אישי מעורך דין המתמחה בתחום דיני עבודה.
נשמח לעמוד לרשותך בעניין זה 035174455
יעוץ במשרד היו בעלות של 750 ש"ח + מע"מ
קיזוז ימי חופשה שנוצלו ביתר, יש לבדוק האם העובד אישור למעסיק להכנס ליתרה שלילית
אני עובד בחברה שעושה בקרה על הרכבת הקלה, החברה שלי היא חיצונית והיא לא קשורה ישירות לחברה שמפעילה את הרכבת הקלה
את כולם מעסיקה נת"ע
המנהל של החברה שלי מכריח אותי לשבת ברציף של תחנה מסוימת שיש שם עישון מסיבי של סיגריות רגילות, אלקטרוניות ושל גראס
בנוסף יש פה נהיגה פרועה של רוכבי אופניים חשמליים וקורקינטים
החברה שמפעילה את הרכבת הקלה לא מאיישת בנציגים שלה , את הרציפים שעמוסים בנוסעים שסובלים כמוני מעישון פסיבי וסיכון להיפגע מרכיבה מסוכנת של דו גלגלי
המנהל שלי אומר שאין לו מה לעשות
נראה כי נכון לפנות לרכבת ישראל בתלונה, היא הגורם אשר אמור לאכוף את החוק ברציפים ולא המעסיק
היי, לאחר שלושה חודשים בחברה, כמה ימים צריך לתת לפני התפטרות? ואם יש סידור עבודה כבר לכל השבוע, האם חובה לתת את כל המשמרות שנקבעו, או מספיק את הימים של ההתראה המוקדמת לפי החוק? תודה רבה :-)
שלום רב
אבקש לדעת איך משלמים אחזקת רכב לעובד בתלוש שכר
האם בברוטו לפי ממוצע ? האם לפי ק"מ ?
האם צריך לקבל ממנו חשבוניות בגין דלק , טיפול לרכב, כביש 6 וכדומה.....?
שלום
אני עובד בחברה 11 שנים וחצי ואני רוצה להתפטר ולעבוד בעבודה יותר טובה כדי להתקדם בחיים.
המעסיק מפריש לי רק 6% בגין פיצויים, יש אפשרות להתפטר בצורה יפה בלי לעשות בעיות ולקבל את כל הפיצויים גם אם אני מתפטר מרצוני?
אני פשוט מרגיש שזה לא הוגן שעובד שלא עובד טוב ומפטרים אותו מקבל פיצויים אחרי שנת עבודה, ועובד שהוא עובד טוב לא זכאי לקבל את כל הפיצויים, אחרי שהוא רוצה להתקדם ולעבור לעבודה טובה יותר..
יש בכל זאת משהו שאפשר לעשות בצורה טובה, למשל אולי להגיש בקשה או משהו כזה?
תודה רבה
כדי לבחון האם הינך זכאי לפיצוי פיטורים מכח אחד החריגים לחוק ומה הדרך הנכונה לקבלת השלמת פיצוי הפיטורים נדרשת פגישה פרונטלית.
אשמח לעמוד לרשותך בעניין זה, טלפון לתאום פגישה 035174455
יש לי אישור מחלה מתאריך 17 עד תאריך 19 , האם זה כולל את ה19 ? או שזה נתון לפרשנות?
תודה - שאלה נוספת ברשותך - אישור מחלה ללא חתימת רופא , תקף במוסדות כמו ביטוח לאומי לקבלת אבטלה ?
אישור המחלה תקף במידה והתקבל מרופא קופת חולים הוא נושא חתימה דיגיטלית, הוא אינו תקף בפני מוסדות משפטיים
אין בחוק הוראה לגבי מועד מסירת הטופס, המועד לתשלום פיצוי פיטורים הינו 15 ימים ממועד ניתוק יחסי העבודה, ניתן להניח כי זה המועד למסירת הטופס, יחד עם זאת בפרקטיקה הדבר אינו אפשרי לאור העובדה כי הקרנות אינן ממציאות את הטפסים הנדרשים במועד. בפועל מסירת הטופס אורכת כחודש ולעיתים אף יותר
שלום,
האם השכר הקובע לחישוב חלף הודעה מוקדמת לעובד שעתי כולל חישוב ממוצע של שעות העבודה החודשיות (כולל שעות נוספות) כפול שכר שעתי אחרון ?!
אני עבדתי בקביעות במשך שנתיים יומיים קבועים בשבוע, 11 שעות עבודה ליום לפי תעריף שעתי.
יום עבודה כלל תשלום שכר רגיל ושעות נוספות כחוק.
האם על אותו ממוצע כאמור לכלול גם שעות נוספות ?!
שכן עם שעות נוספות, שזה שווה ערך יום עבודה שהפסדתי בפועל מאי עבודה בוויתור המעסיק על תקופת הודעה מוקדמת, השכר גבוה ב- 50 אחוז מבשכר היסוד.
למעשה ביומיים עבודה בקביעות עבדתי בקירוב 22 שעות שבועיות, שזה חצי משרה, לפי עובד שעתי בשבוע עבודה של חמישה ימים.
יש היגיון להחשיב זאת.
הי, אני עובד משרה מלאה 6 ימים בשבוע באבטחה כשיום החופש שלי הוא יום ראשון מבחירה האם אני יכול לבקש עבורו יום חופש בתשלום או כיוון שאני עובד 6 ימים בשבוע אז זה לא אפשרי?
חופשה אמורה להיות מתואמת עם המעסיק והעובד אינו בוחר לדווח על יום זה או אחר כחופשה, כעקרון אם תקבל בגין אותו יום דמי חופשה, הרי שלכאורה עבדת 7 ימים בשבוע והדבר עלול להחשב כעבירה מצד המעסיק
עובדת בארגון ביטחוני מפקד הפיץ מיל פתוח למספר עובדים בהנהלה על פרטים האישיים שלי כולל מידע רפואי רגיש ומסווג שבדיעבד חלקו שיקרי המצאה שלו במטרה להשפיל אותי המיל נמצא אצלי האם אני יכולה לתבוע אותו על הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות?
ניתן להגיש תביעה על הוצאת דיבה ככל שהיתה כוונה לבזות, ופגיעה בפרטיות. צריך כמובן לקבל פרטים נוספים טרם הגשת תביעה לעניין ההקשר בו נשלח המייל התפוצה וכו' כדי לבדוק האם עומדות למי שפרסם הגנות כלשהן נשמח לעמוד לרשותך טלפון לתאום פגישה 03-5174455
המעסיק שלי גרע 1,000 ש"ח משורת המשכורת שלי והוסיף את הסכום בשורה נפרדת עבור "תוספת אישית שעות נוספות גלובלי" מבלי לתאם איתי דבר בנושא. פרט להודעה שכך נעשה ובדיעבד. סה"כ הסכום להפרשות לא נפגע. יש לי מספר שאלות:
1. האם הפעולה חוקית?
2. האם הפעולה דורשת שינוי בתנאי ההעסקה?
3. האם הפעולה נחשבת להרעת תנאי עבודה?
4. האם בעתיד יוכלו לבטל את השורה הזו ובעצם להחסיר משכרי 1000 ש"ח.
תודה
מדובר בשינוי המחייב הודעה על שינוי בתנאי ההעסקה, כל שינוי אשר המעסיק עושה הינו כעקרון חוקי והזכות בידך להודיע כי מדובר בהרעה מוחשית ולהתפטר לאחר מתן התראה, לגבי העתיד אין ביכולתנו לנבא, האם מדובר בהרעה מוחשית אם לאו הדבר תלוי בנסיבות העסקתך ולא ניתן לתת חוות דעת ללא פגישה מסודרת וקבלת פרטים נוספים
שלום
אני עבדתי 7 חודשים כעובד שעתי בין 20-24 משמרות בחודש שכל משמרת הייתה בין 6-8 שעות. קיבלתי מכתב פיטורין בו נאמר שישולם לי פיצוי פיטורין בסך של 22 ימי עבודה כהודעה מוקדמת. איך ייחושב הסכום?
תודה
עבדת 7 חדשים בלבד ואינך זכאי לפיצוי פיטורים, המעסיק צריך לשלם לך דמי הודעה מוקדמת בלבד במכפלת התעריף היומי במספר ימי ההודעה המוקדמת ( תעריף יומי מספר השעות ליום כפול תעריף לשעה )