פורום דיני עבודה

+ הוספת הודעה

בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.

שלום ותודה מראש,

אבא שלי הוא שומר וסייר בישוב בשומרון.
לצורך סיור על גדר המערכת, הישוב רכש רכב מסוג ריינג'ר, ללא מיזוג אויר או חימום. הרכב גם חדיר לגשם, גם לגשם קל.
בקיץ הרכב רותח מחום, ובחורף הטמפרטורות יורדות אפילו מתחת ל-5 מעלות בלילה והקור בריינג'ר בלתי נסבל, במיוחד בנסיעה שאז גם נכנסת רוח וכו'.
והשאלה היא: האם חוקי לדרוש סיור בתנאים כאלו?

תודה רבה מראש!



לפי הוראות החוק מעסיק בענף השמירה מעסיק בשירות ציבורי או בעסק מחויב להעמיד לרשות עובדי שמירה ואבטחה עמדה מקורה או מוצלת המספקת הגנה מגשם ומשמש. העמדה יכולה לשמש למטרה זו בלבד או להיות חלק ממבנה המשמש למטרות נוספות.

בעמדה המקורה יעמיד המעסיק לרשות המאבטח אמצעי חימום או קירור הולמים, בהתאם למזג האוויר ובהתחשב באמצעי החימום או הקירור המקובלים שניתן להפעילם באותה עמדה.
ניתן לטעון כי הרכב דומה במהותו לעמדת שמירה אך איני מכיר פסיקה התומכת בטענה זאת



שלום רב קודם כל תודה על הפורום, רציתי לשאול, אני עובד במקום עבודה מכירתי, שרוב העבודה היא לקוחות נכנסים, ומי שרוצה להגדיל את הבונוס שלו כשנכנסים נגמרים יש גם שיחות יוצאות (שברור שכל עובד מעדיף נכנסים ויש כאלה עובדים שאפילו במחיר של לא לעשות כלום לא מוכנים לעשות שיחות יוצאות), אני לעומת זאת כן משתדל כמה שיותר לבצע גם יוצאות, וגם מקום העבודה מעודד את הנושא באופן כללי... (כל מקום עבודה רוצה להגדיל את מעגל הלקוחות) חשוב לציין אין מודל תגמול מיוחד ליוצאת לעומת נכנסת, ואני שאני בנאדם מכירתי ובנאדם שאוהב לעבוד מצליח להכניס ביוצאות בלי להגזים בשעתיים מה שעובד אחר יעשה ב6-7 שעות, יש לי מנהלת שממש מתעמרת בי ברמה שכל העובדים כבר אומרים לי שזה כבר מוגזם, שאני נכנסתי למחלקה היה עומס מטורף בלקוחות הנכנסים, נכנסתי ונתתי עבודה, ותוך כמה חודשים העומס התאפס והגיע למצב שאין על מה לעבוד, מה עוד שבמקביל נהייתה ירידה דרסטית בכמות הלקוחות, יצויין כי באותה תקופה קיבלתי יחס אוהד מכיוון המנהלת שלי, וברגע שנגמרה העבודה, בהתחלה היא ניסתה לחייב אותי להוציא רק יוצאות, שעמדתי על הרגליים האחוריות, היא אמרה לי שהיא רוצה להעלות לי את הבונוס אבל היא צריכה "לבחון" כמה אני מסוגל, לאחר אותה תקופה, היא הציגה לי מודל תגמול משפיל בכל קנה מידה, שסירבתי להמשיך כך... ומאז אותו יום, המנהלת דואגת להציף בעיות מול ההנהלה מעליה, לאחרונה הציגו לנו מודל תגמול שבו העלו את התגמול אך יחד עם זאת שמו סעיף שבו המנהל יכול להוריד אחוז משמעותי מהבונוס, במידה והעובד פעל שלא כדין במזיד כשהדוג'שהיא נתנה שהעובד גרם לחברה לנזק של אלפי ש"ח במזיד, עכשיו: לפעמים נתקלים במקרים שבהם מוציאים שיחה יוצאת ללקוח שמסתבר שהוא כבר פנה כנכנס, ואז לרוב מבררים מול המנהלת אם ניתן לבצע את המכירה, בחודש שעבר היה לקוח שלא שאלתי את המנהלת, וקיבלתי על כך הפחתה שנזכיר מיועדת למי שגרם לנזק לחברה ולא עניין פנים ציוותי, אבל יחד עם זאת קיבלתי הוראה בפעם הבאה שזה קורה לבדוק מול המנהלת שלי,כשהמנהלת מציינת: תהיה ישר זה ישתלם לך... וכך קרה שוב, התקשרתי ללקוח שבתחילת השיחה ציין כי התקשרו אליו, אמרתי לו שאבדוק וסיימנו את השיחה וביום למחרת ביקשתי מהמנהלת אישור כיצד לפעול כנדרש, ביום למחרת שאלתי כנדרש, ואז קיבלתי מייל של הפחתה בתגמול בגלל שביקשתי אישור למרות שלא הצעתי לו את השירות (הרי ברור שאני לא יציע לו את זה שוב, על זה נפלתי פעם שעברה) ומה שהכי אירוני בסיפור שכל ההפחתות נובעות מהרצון לפעול ולהגדיל עוד את מעגל הלקוחות... כיצד לפעול בנושא?



שאלתך ארוכה ומורכבת ולא ברור למה בדיוק הינך מבקש התייחסות, זכותו של המנהל לקבוע מודל של תגמול וקריטריונים לתשלום בונוס, זכותו של המנהל להפחית ולשנות את המודלים לפי צרכיו העסקיים, לא נראה כי התאור שהצגת מגיע כדי התעמרות



שלום,
אני מקבלת משכורת לפי שעות.
לפי ההסכם במקום העבודה (ולפי הבנתי גם לפי החוק) שווי יום חופשה נקבע לפי חלוקה ב- 90 של השכר ברבע השנה המלאה ביותר ב- 12 החודשים שקדמו לחופשה. עד לאחרונה לא ידעתי זאת. מסתבר שחישבו לפי רבע השנה שקדמה לחופשה, ולא לפי רבע השנה המלאה ביותר.
1. אני מבינה שיש התיישנות על *ניצול* חופשה.
האם יש התיישנות גם על *חישוב שגוי של שווי יום חופשה*, כאשר אין מחלוקת על מספר ימי החופשה שניתנו?
עד כמה שנים אחורה אני יכולה לבקש מהמעסיק תיקון בגין חישוב שגוי?
תודה רבה.



חופשה מתיישנת לאחר 3 שנים, הנושא של חישוב שגוי שנוי במחלוקת מכיון שניתן להתייחס לחופשה ששולמה כחלף שכר ואז ההתיישנות 7 שנים. לעניין החישוב שציינת מתייחס לעובד בשכר , הינך עובדת במשכורת לכן החישוב של המעסיק כנראה נכון



תודה על התשובה.
1. איפה אני יכולה למצוא פירוט או פסקי דין לגבי המחלוקת שציינת?
2. למרות שהשכר לפי שעות, אופן החישוב מעוגן בהסכם שיש לנו במקום העבודה. בהסכם כתוב שהחישוב יבוצע לפי רבע השנה המלאה ביותר "הכל לפי בחירת העובד". האם זה אומר שהיה באחריותי להודיע באילו חודשים אני בוחרת, או שהמעסיק היה צריך לעשות זאת מעצמו?



קבל תיקון, אני מבין כי מדובר בעובד בשכר שעתי. עובד בשכר שעתי החישוב נעשה לפי רבע השנה הקודם ליציאה לחופשה. במידה ובאותו רבע שנה עבד באחד מהחדשים באופן חלקי, ארק אז פונים לשלושה החדשים הרצופים הגבוהים בשנים עשר החדשים האחרונים, לפי החוק לפי בחירת העובד למרות שהאמירה לא ברורה עד תום, הרי העובד תמיד יבחר את הרצופים הגבוהים.



תודה.
ומה לגבי השאלה הראשונה שלי, כלומר:
איפה אפשר למצוא פירוט או פסקי דין לגבי המחלוקת שציינת שהנושא של חישוב שגוי שנוי במחלוקת מכיוון שניתן להתייחס לחופשה ששולמה כחלף שכר?



שלום
היה בעייה בדלת העבודה ולא יכלו להיכנס לעבודה, ולכן אמרו לנו לא להגיע לעבודה והמעסיק אינו רוצה לשלם, האם המעסיק חייב לשלם ?
תודה רבה



זכותו של המעסיק לקבוע את ימי החופשה מכל סיבה שנראית לו המעסיק אינו חייב להתייעץ עם העובד ו/או לקבל הסכמתו



שלום רב,
התבקשתי להגיע לעבודה בשעה 8:00, היות ואני תלויה בתחבורה, אני מגיעה לעבודה ב7:30 (מקום פתוח) ומחתימה שעות בשעה 8:00 כפי שהתבקשתי. האם זה אמור לצור איזו שהיא בעיה אצל מעסיק?



אין כל מניעה להגיע מוקדם ובלבד ששעות העבודה המשולמות יחלו בשעה 8:00



שלום פוטרתי עקב צימצומים, מצד הדין מחוייב המעסיק לתת חודש הודעה מוקדמת.
מצאתי עבודה חדשה שההתחלה בה היא מיידית. מה קורה במצב שהנעסיק הנוכחי מוותר על הודעה מוקדמת האם חייב לשלם? ובמידה ולא מסכים ואיני צגיעה לעבודה, מה יקרה אז? האם רק לא אקבל שכר או שיכול לדרוש ממני פיצוי כספי בעבור תקופת ההודעה מוקדמת?



במידה והמעסיק מוותר על הופעתך לעבודה , הוא חייב בתשלום . במידה ולא מוותר ואינך מופיעה יכול לדרוש פיצוי , מומלץ להגיע לסיכום



הייתי במחלה 10 ימים, אני עובד קבוע 8 שעות ביום (לא כולל חצי שעה הפסקה שהיא לא בתשלום - נטו 7.5 ),
אני עובד 5 ימי בשבוע מידי פעם 4 תלוי, הנהלת חשבונות טוענת שימי מחלה מחושבים לפי אחוז משרה או ערך צריך להיות לפי יום עבודה מלאשהייתי אמור להשתכר בו באותו יום (7.5 או 8 שעות?) ?

מה נכון?



אם אינך מקבל שכר עבור ההפסקות, כך גם בחישוב דמי המחלה נראה כי הנה"ח צודקת בנושא



שלום.
אני עובד בחברה 5 ימים בשבוע. 8 שעות ביום.
זו לא עבודת כפיים. אני עובד ליד שולחן מול מחשב.
האם מגיעה לי הפסקה? (בתוך שעות העבודה בתשלום)
תודה



הפסקות אינן בתשלום, אינך זכאי להפסקות לפי החוק.



היי
בסוף החודש (יולי), אני עוזבת מקום עבודה לאחר 3 וחצי שנים. אני התפטרתי.
מה מגיע לי מבחינת דמי הבראה? (הם משלמים ביולי דמי הבראה)
מגיע לי שנה שלמה או משהו חלקי?
האם אני מקבלת את זה בתלוש המשכורת האחרון (בשביל זכויות סוציאליות) או שהמעסיק יכול להוציא לי תלוש נפרד עם דמי הבראה ותשלום ימי חופשה בלי הזכויות כי הסתיימו יחסי עבודה?
תודה



הינך זכאית לדמי הבראה יחסיים, התשלום אמור להיות בתלוש השכר האחרון



תודה רבה על תשובתך, אבל אשמח להוסיף לשאלה עוד משהו קטן -
מתוך 3.5 שנים, עבדתי כשלוש שנים כעובדת שעתית עד דצמבר 2022
החל מינואר 2023 עברתי לעבודה במשרה מלאה כעובדת חודשית
דמי הבראה משולמים אצלם ביוני-יולי כל שנה- ואני הרי עוזבת בסוף יולי השנה-
אז אני מקבלת דמי הבראה על 7 חודשים מינואר 2023 עד סוף ולי?
או שאני מקבל מיולי 2022 עד דצמבר 2022 לפי שעתי ואז ינואר עד יולי 2023 חודשי?



דמי ההבראה משולמים באופן יחסי לשיעור המשרה, כדי לתת מענה לשאלתך מה היתרה נדרשת בדיקה של תלושי השכר וגמר החשבון לכל תקופת ההעסקה.



עבדתי בתפקיד של מגייסת, על כל גיוס מוצלח קיבלתי בונוס. לפני כחודש פוטרתי ויש שתי השמות שעשיתי אך לא קיבלתי עליהן את הבונוס כי תקופת האחריות לא הסתיימה.
האם אני אמורה לקבל את הבונוסים כשהאחריות תסתיים למרות שאני כבר לא עובדת בחברה ?
אין לזה התייחסות בחוזה.



היי, התפטרתי מהעבודה ולא קיבלתי בונוס על אדם שהבאתי לעבודה כפי שהובטח לי
הוא עמד בתנאי זמן העבודה אבל לאחר יום מזמן זה, אני התפטרתי מהעבודה וזה לא נגמר בצורה יפה ועכשיו הם טוענים שזה בונוס שהם נותנים רק לעובדים פעילים ואני לא נחשבת לעובדת פעילה יותר
האם הם עדיין צריכים להשלים לי את הבונוס הזה? לא ידעתי שזה רק לעובדים פעילים



במידה ואין הסכם בונוסים או נוהל הקובע אחרת נראה כי הינך זכאי לבונוס



שלום,

כחלק מהעבודה שלנו אנחנו טסים לחול לעבור אצל הלקוח ל1-2 שבועות כל כמה חודשים. למנהל מחלקת יש דרישות שמרגישות מגוחכות ורצינו לבדוק אם יש לו זכות לדרוש את הדברים האלו מאיתנו, או שחלקם נגד החוק.

1. הוא אמר לנו שהוא לא מרשה לעשן בהליכה בדרך אל ו מ הלקוח כי הם נראים כמו פרחות, יש לו זכות להתערב במה שאנחנו עושים בדרך הלוך/חזור מהלקוח? זה הרגיש כמו חדירה משמעותית לפרטיות

2. השעות עבודה כמעט בלתי מוגבלות בחול, כמעט כל פרויקט יהיה 10+ שעות עבודה כל יום, לפעמים ימי 14 שעות

3. הדרישות לבוש: אנחנו נדרשים ללבוש חליפה ללקוחות בחול, כולל חגורה ונעליים אלגנטיות. לא מספקים לנו אף אחד מהדברט האלו (צריכים לקנות על חשבוננו), והוא מתערב בזה ברמה של איזה אבזם חגורה הוא מסכים, איזה נעליים (לא רק צבע, ממש לרמת המרקם, לא חלק מידי, לא מט מידי, ללא פסים, וכ'ו), וזה יגרום לעוד הוצאות מאיתנו, אין חוק שמגן עלינו מזה? (זה לא מצוין בחוזה עבודה)

4. הם מחזירים ימי מנוחה אם טסו/עבדו בסופש, אבל רק לפי שיקולם, למשך אם נחתת בארץ בשבת ב4 בבוקר אתה לא מקבל על זה יום מנוחה בחזרה, זה חוקי? יש חוק שמסביר על מה/כמה מגיע יום מנוחה חזרה?

תודה רבה!



נראה כי הדרישות למרות שנראות מוגזמות הינן חוקיות, לעניין 14 שעות עבודה חוק שעות עבודה ומנוחה ספק אם חל בחו"ל ויש לקזז הפסקות אם קיימות,
בעניין החזר הוצאות הדבר נתון למו"מ עם המעסיק ואין חוק מחייב, אין חובה לתת יום מנוחה למי שנחת ב 4:00



הייתי בטוח שלפחות עניין הסיגריה הוא חורג מהזכויות שלו כמעסיק אבל אני מודה לך ללא קשר.



שלום,
אני עובדת במקום העבודה שלי כ-5 שנים.
אני מעוניינת לעזוב את העבודה עקב בריונות מצד קולגה.

ההנהלה מודעת למצב אבל עובדת בשיטת ה״אני אתעלם וזה ייעלם״, לא נעשים מאמצים אמיתיים לפתור את הנושא-דיי מבליגים לדבר ולגנון שנוצר.
האם אהיה זכאית למשהו במידה ואעזוב? (טרם הצלחתי למצוא מקום עבודה חדש ואני כבר מרגישה שנפשית אני לא מסוגלת לחכות עד שאמצא, אני מאובחנת עם דיכאון קליני וחרדות והנושא ממש משפיע עליי...)
מדובר בגדול במקרה של חרם במקום העבודה-היו גם מקרים שייתכן עונים על לשון הרע והוצאת דיבה (ככל ואני מבינה-איני עו״ד)



כדי לבחון האם הינך זכאית להתפטר עקב הנסיבות המתוארות ולקבל פיצוי פיטורים, והאם הינך זכאית לפיצוי עקב התעמרות נדרשים פרטים נוספים, נשמח לעמוד לרשותך לפגישה פרונטלית במשרדנו



יצאתי למילואים בחודש נוב 2021 לאחר שעות העבודה ביצעתי שירות מילואים שעליהם קיבלתי ימי מילואים, כשהגשתי את ימי המילואים למעסיק נאמר לי שלא ניתן לשלם על יום מילואים ועל יום עבודה באותו היום ולכן לא יעבירו לי תשלום על ימי המילואים, לאחר כמעט שנתיים נודע לי שהדבר אפשרי ודרשתי את תשלום ימי המילואים מהחברה והם אכן שילמו לי, האם מדובר בהלנת שכר וניתן לדרוש פיצויים?



לא מדובר בהלנה לרבות עקב העובדה כי נתקיימה מחלוקת בקשר לזכאות לתשלום, ממילא הנושא תאורטי חלה התיישנות על הזכאות להלנה 60 ימים לאחר קבלת התשלום



התשלום התבצע בתקופה האחרונה כלומר לא חלפו 60 ימים מיום התשלום



לטעמי חסר תוחלת לאור הנתונים והסכומים



היי, אני עובדת גלובלית חודשית מעל שנה. בחודש מאי סוכם עם המעסיק שאפוטר לאחר שתגיע מחליפה ואעביר חפיפה. כאשר הגיע מחליפה העברתי לה חפיפה פיזית כ3 שבועות ולאחר מכן התבקשתי ע"י המעסיק לעבוד מהבית על מנת שתהיה עצמאית ולהיות זמינה לשאלות,לא ניתנו לי מטלות נוספות. בסוף חודש יוני נשלח אליי מכתב פיטורים בו היה רשום שאקבל שכר עבור אותו חודש ונרשם שאסיים באותו חודש. הגבתי שאני זכאית לחודש נוסף בתשלום ואז נשלח אליי מכתב נוסף עם תנאים: נרשם שעליי להגיע למשרד מידי יום למרות שלפני כן עבדתי באופן קבוע 3 פעמים מהבית ושעלי לעבור מידי יום במשאבי אנוש ולדווח שעות, למרות שעד כה דיווחתי שעות בתוכנה באופן עצמאי. בנוסף נרשם שעבור חודש יוני ישולם תשלום חלקי בקיזוז השעות שלא יצרו איתי קשר לחפיפה. היום התקבל תלוש השכר וקווזו לי כל ימי החופש שהצטברו עד כה. כאשר התבקשתי לעבוד מהבית לא נאמר לי שיקוזזו לי שעות, אחרת הייתי ממשיכה להגיע למשרד. בנוסף, אין אפשרות לבצע חישוב מדוייק של השעות שעזרתי מכיוון שזה נעשה טלפונית, בהודעות ובאפליקציית הטימס ולא ביקשו ממני נתונים, פשוט פדו באופן שרירותי את כל ימי החופש שצברתי. בנוסף הייתי חולה בשבוע האחרון והם לא הטעינו לי את התן ביס בתחילת החודש כנהוג בשאר החודשים למרות שבחוזה רשום שאני זכאית לתשלום נוסף על ארוחות ( בהמשך זה הומר לתן ביס) ועדכנו אותי שאם לא אביא אישור מחלה השבוע זה לא יהיה תקף אפילו אם הרופא ירשום את תאריכי המחלה. האם הדברים חוקיים?



בתקופת ההודעה המוקדמת, תנאי העבודה והשכר לא אמורים להשתנות מעבר למה שמתחייב עקב חפיפה וכו'
במידה והמצאת אישור מרופא של קופת החולים גם רטרואקטיבי הינך זכאית לדמי מחלה, אך לא לכפל תשלום של דמי הודעה מוקדמת ומחלה
ככל שהמעסיק יסרב לשלם לך את הסכומים המגיעים, הינך מוזמנת למשרדנו להגשת תביעה



שלום רב ,
אם עובד עם וותק של 13 שנה התפטר , נתן הודעה מוקדמת של חודש , תבע פיצויים , ובית המשפט נתן לו 50 אחוז מהפיצויים למרות שהתפטר.
אם לאחר חודשיים שלושה מיום העזיבה ( אחרי שקיבל 50 אחוז מהפיצויים בבית משפט ), הוא רוצה לחזור לעבודה ואני מקבל אותו,
מבחינת וותק לפיצויים ( אם פיטרתי אותו אחרי 3 שנים ) החישוב של הפיצויים הוא לפי וותק של 3 שנים ? ( אני יודע שאם הוא חזר לעבודה פחות מחצי שנה , יש רצף תעסוקתי מבחינת חופשים, הבראה מחלה וכו...)
אשמח לתשובה , תודה.



נראה כי לא מדובר בפסק דין אלא בהסכם שקיבל תוקף של פסק דין, אחרת אי אפשר להבין את המועדים המצויינים
ניתוק של פחות מ 6 חדשים אינו נחשב לניתוק לצורך חישוב פיצוי הפיטורים.
ככל שהעובד יוחזר לעבודה קיים סיכון ממשי כי העסקתו תחשב כרציפה לכל דבר ועניין לרבות לפיצויים.
חמור מזה יכולה לעלות טענה כי פיצוי הפיטורים ששולמו דינם כמענק או בגין רכיבים אחרים ולא יקוזזו מהזכאות העתידית לפיצויים
לאור המשמעות הכספית של הדברים מנמומלץ לקבל יעוץ אישי, נשמח לעמוד לרשותכם
טלפון לתאום פגישה 03-5174455



לעו"ד שלום בר שלום רב. בעלי עבר תאונת עבודה ב 1.6 בברך, חבלה סיבובית בברך. קיבל 4 ימי מחלה: מ 4-8.6 חזר לעבודה, היו כאבים חזקים, פנינו לרופא אורטופד מומחה, וקיבל 14 יום נוספים ימי מחלה, מ 20.6 ועד 10.7 כאשר הודיע למעסיק על ימי המחלה נאמר לו שלא ישולמו לו ימי המחלה. הוא הגיש תביעה על תאונת עבודה בביטוח לאומי, זה עדיין בטיפול. שאלתי אליך: מה החוק קובע בעניין תשלום ימי מחלה כאשר עובד עבר תאונת עבודה? האם זה ישולם מתביעת תאונת עבודה שהוגשה לביטוח לאומי? אשמח לקבל את דעתך בנושא, ערב טוב מיכל.



ככל שהגשתם בקשה להכיר בפגיעה כפגיעה בעבודה , אינכם זכאים לדמי מחלה . במידה והתביעה תדחה תקום זכאות לדמי מחלה



לעו"ד שלום בר שלום רב. ראשית, תודה רבה על התשובה, בהמשך תשובתך בעלי שואל מה עושים אם המעביד יסרב לשלם דמי מחלה? אשמח לקבל תשובתך, תודה ושבת שלום.



שלום. בהמשך להודעה הקודמת רשמתי האימייל שלי.



במידה והמעסיק מסרב לשלם ניתן להגיש תביעה או להוציא מכתב דרישה



אני עובדת מעל לשנה במשמרות בחצי משרה.
בממוצע 3 ימים משתנים (ימים לא קבועים שמשתתנים כל שבוע בתיאום עם העובדת השנייה) בשבוע.
אני עובדת עם עוד עובדת.
התחלתי לימודים וכרגע יש לי 2 אילוצים (יום ראשון בוקר ויום שלישי בוקר)
הודעתי למעסיק שלי והוא אמר שהעובדת השנייה לא מוכנה לעבוד בימים שאני לא יכולה לעבוד והוא יחפש עוד עובדת שתחליף אותי ויוריד לי את היקף המשרה ליום אחד בלבד בשבוע במקום 3 ימים.
האם זה נחשב הרעה בתנאים?



מכיון שאת יוזמת השינוי אין מדובר בהרעה בתנאי ההעסקה שמזכה בפיצויים



היי, אני עצמאית שעובדת בחברת הפעלות
לאחרונה המעסיק כבר 3 פעמים ברציפות ביצע חוסרים במשכורתי במאות שקלים ומתעלם מעובדה זו על אף שפירטתי לו את ימי עבודתי בדוח החודשי
אינני יודעת אם הוא יתייחס עד המשכורת האחרונה
האם יש חוק שמגן עליי במקרה כזה?
מודה לך מאוד על הזמן וההשקעה!



כל עוד לא נקבע כי מתקיימים יחסי עבודה, מדובר בהתקשרות חוזית רגילה הינך יכולה לפנות במכתב דרישה במידה ולא יענה יש לשקול הגשת תביעה



היי, 

הוזמנתי להליך שימוע לפני פיטורין.

ההליך היה לא חוקי מכיוון שהמעסיק
אמר לי מפורשות בפגישה שהוקלטה לפני השימוע שעומדים לפטר אותי מחוסר ברירה מסיבות כאלה ואחרות, שגם אם לגיטימיות, זה לא נושא השאלה כעת. 

גם במהלך השימוע עצמו התגלו פגמים שפוסלים חד-משמעית את ההליך לפי פסיקות בית הדין לעבודה.  לא הבאתי לידיעתו את העובדות הנ"ל, כדי לחכות להחלטה שתתקבל לאחר השימוע.  

מה שנכתב עד כה מגובה אצלי ומוכח  באופן שאינו ניתן  לערעור.

כעת המעסיק אומר כי מבחינתו הוא מעוניין שאמשיך כרגיל, כאילו לא היו דברים מעולם.

לאור ההתרחשויות עד כה והעובדה שנמסר לי עוד לפני השימוע שהפיטורין הם עובדה מוגמרת, אם אקבל החלטה שאני היא זו שלא רוצה להמשיך כעת, האם אני יכולה לדרוש מכתב פיטורין (התפטרות לא עומדת על הפרק מבחינתי)?

תודה לעונים.



במידה ותקבלי החלטה שאת מעוניינת להתפטר לא תהיי זכאית להשלמת פיצוי פיטורים, אינך יכולה לדרוש מכתב פיטוירם את יכולה לסכם סיום בהסכמה. רצוי בנסיבות אלה לקבל לווי מעורך דין



«   «הבא   | 77 | 76 | 75 | 74 | 73 | 72 | 71 | 70 | 69 | 68 | 67 | 66 | 65 | 64 | 63 | 62 | 61 | 60 | 59 | 58 | 57    הקודם»   »
כניסה מנהל

Close