יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

האם מותר למעסיק לשלול פיצויים מעובד?

התרגלנו לחשוב שפיצויים ניתנים לכל עובד בכל מצב, אך האם זוהי האמת? האם ישנם מצבים שבהם המעסיק יכול לשלול פיצויים מהעובד שלו? התשובה כנראה תפתיע אתכם. כל הפרטים שאתם חייבים להכיר נמצאים בכתבה מיוחדת שהכנו עבורכם. 

אז האם מעסיק יכול לשלול פיצויים מעובד?

ייתכן ותופתעו לשמוע כי במקרים מסוימים מעסיק אכן יכול לשלול פיצוי פיטורין מהעובדים שלו. עם זאת, מדובר בתופעה לא מאוד נפוצה שמעסיקים נאלצים לנקוט בה במספר מועט מאוד של מקרים.

במידה וההתקשרות בין הצדדים נגמרת באופן מקובל ונעים, אין שום סיבה שבגינה פיצויי העובד יילקחו ממנו. בהמשך המאמר תוכלו לראות דוגמאות למקרים שבהם החוק נעמד לצידו של המעסיק ומתיר לו לשלול את פיצויי העובד, גם אם באופן חלקי. 

האם המעסיק יכול לפסוק על שלילה מטעם עצמו?

לא, וזוהי נקודה שחשוב לשים עליה דגש נרחב. כחלק מזכויות העובדים המגינות על המועסקים, קיימת הזכות שלהם להנות מפיצויי פיטורין והגנה עליהם.

לכן, במידה והמעסיק ירצה לשלול את הפיצויים או לגרוע מהם סכום משמעותי, יהיה עליו לעשות זאת באמצעות פנייה מסודרת לבית הדין לעבודה, שם יבחנו את בקשתו לעומק. מדובר בהליך משפטי לכל דבר ועניין, שבמסגרתו יכולה להתקבל ההחלטה על שלילת הפיצויים או החלטה על השארת הפיצויים בעינם. 

כדאי לדעת כי בתי המשפט לא ממהרים לפשוט את הנתבעים מכספי הפיצויים שלהם, מתוך הבנה שמדובר בכספים חשובים שעתידים לשרתם עד שימצאו מקור הכנסה חלופי.

עם זאת, במקרים חמורים או קיצוניים במיוחד, בית המשפט עלול לפסוק לטובת המעסיק ולהורות על אי תשלום פיצויים באופן גורף לאותו עוד. זוהי הסיבה שבכל מקרה שבו מאיימים על עובד בשלילת פיצויים, עליו לפנות במהרה לגורם משפטי מוסמך. 

האם מותר למעסיק לשלול פיצויים מעובד

באילו מקרים מעסיק ראשי לשלול פיצויים מעובד?

החוק הישראלי קובע כי ישנם מספר מקרים חריגים בהם ראשי המעסיק לשלול מהעובד שלו את פיצויי הפיטורים המגיעים לו כחוק או לשלם לו סכום מופחת.

חלק מאותם מקרים הם:

  • מקרה שבו העובד ביצע עבירה חמורה על כללי המשמעת במקום העבודה (למשל התעלל בחסרי ישע)

  • מקרה שבו העובד ביצע מעשה פלילי בנסיבות מחמירות המצדיקות שלילת פיצויים (למשל מעל בכספים או זייף דוחות כספיים) 

  • מקרה שבו ניתן להוכיח מעל לכל ספק כי העובד ביצע את העברה, תוך מציאת קשר סיבתי בין מעשי העובד לבין ההחלטה לפטר אותו (למשל סחר במידע פנימי של החברה)

  • מקרה שבו העובד עבר על תנאי ההסכם הקיבוצי שחלו על המעסיק והעובד

חשוב לזכור כי גם במקרים אלו, רק בית הדין לענייני עבודה יכול להחליט האם אכן הפתרון הנכון הוא שלילת פיצויים מאותו עובד. כדאי לדעת כי גם במקרה שבו התקבלה ההוראה על שלילת הפיצויים, המעסיק יוכל לשלול רק את הסכומים שהופקדו עבורו על ידי המעסיק המפטר, וכי דמי פיצויים שקיבל מעבודות קודמות יישארו ללא פגע גם במקרה של שלילה. 

קיבלתם הודעה על שלילת פיצויים? התייעצו עם עורך דין עוד היום  

במידה וקיבלתם זימון לדיון בבית הדין לענייני עבודה בעבור דמי הפיצויים שלכם, הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא להתייעץ עם עורך דין דיני עבודה.

עורך הדין יעבור על פרטי המקרה שלכם ויעניק לכם ייצוג רציני ומקצועי בבית המשפט שייצג את האינטרסים שלכם ויעשה את כל הנדרש בשביל שתוכלו לקבל את הכספים המגיעים לכם.

במידה ועדיין לא מצאתם את עורך הדין הנכון בעבורכם, תוכלו לקבוע פגישת ייעוץ משפטית במשרדנו ללא התחייבות בטלפון: 03-5174455.

מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com