פיטורים של עובד למעשה גורמים להפסקת עבודה של אותו עובד, כך שמדובר בפגיעה ובסיטואציה לא נוחה לכשעצמה – כל מפוטר לאחרונה או בעבר ודאי יודע כי המצב של חוסר הנוחות העומדים בו כבר בקבלת ההודעה מתבטא בחשש מבעיות כלכליות עכשוויות או עתידיות, וכן מוביל לרדיפה או חיפוש אחר מקום עבודה חדש, מה שלא תמיד תואם לשלב החיים בו נמצאים באותו זמן נתון. חשוב לזכור כי גם בפיטורין יש לאותו עובד מפוטר זכויות רבות לאורך התהליך כולו, זאת על מנת לנסות כמה שיותר להימנע ממצב כזה המעמיד את העובד בסיטואציה כה מורכבת. עורך דין בדיני עבודה פיטורים הוא הגורם להתייעץ עמו בכל חשד, חשש או הרגשה של הליך פיטורין לא חוקי או לא הוגן. כאן ניתן למצוא מידע כללי אודות החוקים והזכויות הללו בתהליך זה, ואף להבין אם יש מקום להליכים מתקדמים יותר במידת הצורך.
כפי שציינו קודם לכן, גם במעמד הפיטורים העובד זכאי לזכויות רבות, זאת על מנת להגן עליו במידת האפשר ולבצע את התהליך כך שייפגע באופן מינימלי הן בחייו הפרטיים, הן ביכולתו להתפרנס והן בכבודו. את הזכויות האלו חשוב להכיר הן כעובד במעמד חתימת חוזים והסכמים והן כמעביד המעסיק עובדים על שלל סוגיהם, ובמידה שיום אחד ימצא עצמו המעסיק בסיטואציה בה נאלץ לפטר עובדים – מכל סיבה שהיא, שכן כל סיבה עלולה להוביל להליך אחר או נקודות חשובות שנמצאות בדרך.
זכויות עובדים מפוטרים מתבטאות למעשה גם בתהליך שקדם לפיטורים עצמם וגם לאחריהם – לדוגמה, רבים לא יודעים כי לפני החלטה סופית על פיטורין של עובד מסוים, מחויב המעסיק לזמן אותו לשימוע על מנת לתת לו אפשרות "להגן" על עצמו, זאת לאחר תהליך ביקורתי מצד המעביד ומתן דגש על אי שביעות רצון מצד אותו עובד. לאחר מכן, עובד מפוטר צריך לקבל הודעה מוקדמת על פיטוריו (בהתאם לתקופת עבודתו בעבודה ממנה מפוטר), זאת על מנת לאפשר לו להתמודד בצורה טובה יותר עם העתיד לבוא.
ישנם נושאים נוספים ורבים המשפיעים על תזמון הפיטורים – כמו ימי מחלה, היריון, לידה, מילואים וכד'. למעשה, קיים איסור של ממש להודיע לעובד על פיטוריו במהלך אחת מתקופות אלו, כמו שמקרים כאלה גם אינם יכולים להוות סיבה מוצדקת לפיטורים.
לאחר הסכם הפסקת העבודה, המפוטר צריך לקבל מסמכים ולבצע את תהליך הסיום בצורה מוסדרת וראויה, וכן לעתים, בהתאם להסכמים השונים, יש גם לשלם לאותו עובד סכום מסוים לתקופה מסוימת – כל אלו מהווים תהליך מלא, הוגן ושלם.
במידה והזכויות של אותם עובדים שפוטרו לא כובדו במלואם, ועובד מפוטר מרגיש כי הפיטורים פגעו בו מעבר למצופה וזאת על שום שלא כל זכויותיו הושמו כראוי, הוא למעשה רשאי ולפנות לבית דין לענייני עבודה, להציג את התהליך, ובכך לעתים אף לקבל פיצויים – בדרך כלל מדובר בפיצויים כספיים, אך במקרים קיצוניים יכולה להיות גם אפשרות של ביטול הפיטורים עצמם.
עורך דין המומחה לדיני עבודה מומלץ ביותר לליווי תהליך או תביעה, על מנת למפות ולמקד את הנקודות הבעייתיות שהיו בתהליך, על מנת לקבל בסופו של דבר את מה שמגיע לאותו עובד. למעשה, עורך דין בדיני עבודה פיטורים מהווה הגורם השלם מכל כיווניו – הוא זה שמכיר את כל זכויות העובדים בישראל ואת הזכויות המגיעות לעובד המפוטר בתקופות שלפני עזיבת העבודה והן בתקופות שאחרי ובכך נהפך למסמר חשוב בהבנת התהליך ובדרישות שאכן מגיעות למפוטר.
לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד: