תהליך התפטרות לא חייב להיות תהליך שלילי. במידה והוא נעשה בשקיפות בין שני הצדדים, תוך שהם מוודאים שכל צד מקבל את מה שמגיע לו, ניתן להפריד דרכים מקצועיות בצורה טובה. בכדי לעשות זאת, המעסיקים צריכים לדעת מראש מה החוק דורש במקרים של פיצויים לעובד שהתפטר.
האם כל עובד שמתפטר זכאי לפיצויים אלו, והאם אי תשלום הפיצויים נחשב כהתעמרות בעבודה? כל התשובות בנושא מחכות לכם כאן.
ראשית, עליכם לדעת כי פיצויים לעובד שהתפטר הם פיצויים די מיוחדים, שלא ניתנים לכל אחד. למעשה, במרבית המקרים של התפטרות מצידם של העובדים – הם לא יהיו זכאים לקבלת פיצויים מכל סוג שהוא, משום שההחלטה לסיים את ההתקשרות המקצועית הגיעה מהצד שלהם.
באופן עקרוני, ברגע שעובד מתפטר הוא מוותר על זכותו לקבל פיצויי פיטורים המגיעים לו כחוק במסגרת זכויות עובדים. עם זאת, ישנם כמה מקרים שבהם עדיין תדרשו לשלם פיצויים לעובד שהתפטר.
התנאי הבסיסי שכל עובד צריך לעמוד בו על מנת לקבל פיצויים לאחר הודעה על התפטרות הוא וותק של שנה במקום העבודה.
לצד הוותק, צריכים להתרחש אחד או יותר מהתרחישים הבאים:
במידה והעובד מתפטר בעקבות הגיעו לגיל פרישה.
במידה והעובד מתפטר בעקבות גיוסו לצה״ל או תחילתו של שירות לאומי / אזרחי.
במידה והעובד מתפטר בעקבות בחירתו למשרת ראש רשות/סגן רשות מקומית.
במידה והעובד מתפטר בעקבות הרעת בתנאי העבודה (העברת מיקום העבודה, הרעה בשעות העבודה וכדומה). במקרים אלו, על העובד להעניק למעסיק אפשרות לתקן את המצב, ובמידה והתנאים סודרו – הוא לא יהיה זכאי בקבלת פיצויים האלו.
במידה והעובד מתפטר בעקבות העתקת מגוריו (למשל מעבר בעקבות שינוי תפקיד של בן זוג המשרת בצבא וכדומה).
במידה והעובד מתפטר בעקבות צורך לטפל בילד (התפטרות לאחר לידה, לאחר קבלת ילד לאימוץ, קבלת ילד מפונדקאית, קבלת ילד לאומנה ועוד).
במידה והעובד מתפטר בעקבות מצב רפואי לקוי שלו או של בן משפחה קרוב.
במידה והעובד/ת מתפטר/ת בעקבות שהייה במקלט לנשים/גברים נפגעי אלימות.
במידה והעובד מתפטר בעקבות חוסר הבטחה לעבודה רציפה (תקף לעובדים עונתיים בלבד).
בכדי שעובד שהתפטר יוכל לקבל את הפיצויים המגיעים לו, עליו להודיע על כוונתו להתפטר בפני המעסיק במסגרת הזמן הקבועה בחוק, כלומר להגיש למעסיק הודעה בכתב בהתאם להסכם העבודה שנחתם בין השניים.
לאחר מכן, על המעסיק לשלם לעובד את פיצויי הפיטורים שלו מיד עם סיום יחסי העובד-מעביד המתקיימים ביניהם, או עד חמישה עשר יום לאחר מכן, לכל המאוחר.
במידה והמעסיק ישלם את הפיצויים במסגרת זמן שבין שישה עשר עד שלושים ימים ממועד סיום ההתקשרות, יהיה עליו לשלם הצמדה למדד עד ביצוע התשלום. במידה והתשלום נדחה מעבר לחודש ימים, יהיה ניתן להאשים את המעסיק בהלנת פיצויי פיטורים.
במידה והתפטרתם ממקום עבודתם ולא קיבלתם את הפיצויים המגיעים לכם על פי חוק, הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לשכור את שירותיו של עורך דין לדיני עבודה. עורך דין מנוסה ומקצועי יסייע לכם להציג את התיק שלכם בפני בית המשפט ולעזור לכם לקבל את הפיצויים המגיעים לכם.
אנחנו במשרד שלום בר עורכי דין מתמחים בדיני עבודה והצלחנו להעניק לישראלים רבים את הפיצויים שלהם. תוכלו לקבוע פגישה לייעוץ בנושא דיני עבודה ללא התחייבות בטלפון: 03-5174455.
לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד: