יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

פיטורי עובד מבוגר בגיל פרישה

פיטורים הם אף פעם לא עניין נעים, אך פיטורי עובד מבוגר בגיל פרישה יכולים להיות בעייתיים ומורכבים אפילו יותר. מהסיבה הזו, חשוב שכל עובד שכיר בישראל יכיר את זכויותיו ומה עליו לעשות במידה והוא מתמודד עם פיטורין בגילאים מאוחרים יותר.

במאמר הקצר הזה סיכמנו עבורכם את כל המידע החשוב בנושא, וגם המלצה לאנשי המקצוע שיוכלו לעזור לכם לקבל את מה שמגיע לכם.

לפני הכל – האם בכלל מותר לפטר עובד בגיל פרישה? 

רגע לפני שנצלול להליכי הפיטורין עצמם, חשוב לענות על השאלה האם אפשר לפטר עובד שנמצא בגיל הפרישה או בסמוך אליו.

באופן עקרוני, החוק הישראלי מתיר לבצע פיטורי עובד מבוגר בגיל פרישה כל עוד הפיטורין לא נעשו בעקבות גילו של העובד, דבר שעלול להיחשב כאפליה. עם זאת, במקרים רבים הדברים נותרים אפורים ולא באמת ניתן להוכיח שסיבת הפיטורין אכן קשורה לגילו של העובד.

לצד זאת, חשוב לדעת שאם העובד הגיע לגיל פרישה (שכיום עומד על 67, ובמקרים מסוימים עומד על 64 לנשים), אזי המעסיק ראשי לכפות את הפרישה של העובד. כמובן שהעובד יכול לערער ולבקש להמשיך לעבוד, אך ההחלטה נתונה בסופו של דבר בידי המעביד. 

פיטורי עובד מבוגר בגיל פרישה

האם יש מקרים שבהם לא ניתן לפטר עובד בגיל פרישה?

הסכמי עבודה פרטיים

במידה והשניים הגיעו להסכמה שהעובד יסיים את עבודתו בגיל מאוחר יותר מהקבוע בחוק, המעביד לא יכול לשנות את דעתו ולכפות את הפרישה על אותו עובד.

הסכמי עבודה קיבוציים

אותו כלל חל גם לגבי עובדים שחתמו אל מול המעסיק שלהם על הסכם עבודה קיבוצי. במידה והמעסיק חתם על הסכם שמאריך את שנות העבודה של העובדים שלו אל מעבר למעוד הקבוע בחוק, הוא לא יכול להחליט לשנות את הקביעה בנוגע לעובד/ת ספציפיים.

עובדים שהם גם הורים שכולים

החוק בישראל קובע כי הורים שכולים אשר בוחרים לעבוד במשך שלוש שנים נוספות לאחר גיל הפרישה, כלומר עד גיל 70, יוכלו לעשות זאת ולא יהיה ניתן לפטר אותם.

זכאות לפיצויים 

במרבית המקרים, עובדים אשר פוטרו בסוף לגיל הפרישה לא יהיו זכאיים לפיצויי פיטורין. עם זאת, במידה ויהיה ניתן להוכיח שפיטורי עובד בוצעו מחמת גילו, יהיה ניתן לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה ולהשיג לאותו עובד פיצויים בגבהים שונים, בהתאם למקרה הספציפית ולפגיעה הכלכלית שהוא חווה. עם זאת, חשוב לזכור שבמסגרת הפיטורין העובד זכאי לקבל את כלל ההטבות שצבר לאורך השנים, ובראשה קרן הפנסיה שלו אליה המעסיק אמור להפריש סכומים משמעותיים בכל חודש בחודשו.

פוטרתם בסמוך לגיל הפרישה? התייעצו עם אנשי מקצוע מנוסים

במידה אתם או אחד הקרובים לכם פוטר בסמוך או במהלך גיל הפרישה, הדבר הראשון שאנחנו ממליצים לעשות הוא להתייעץ עם עורך דין דיני עבודה המומחה בנושא.

במקרים בהם ניתן להוכיח כי הפיטורין הינם מנוגדים לחוק או שהעובד לא קיבל את הפיצויים המגיעים לו, נוכל להגיש תביעה לבית המשפט ולהבטיח שהעובד מקבל את מה שמגיע לו.

אנחנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו ולקבוע פגישת ייעוץ מקצועית עוד היום, במסגרתה נבחן את המקרה שלכם ונבין האם מסתתרת כאן עילה לתביעה. אנחנו זמינים עבורכם בטלפון: 03-5174455.

 
מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com