פורום דיני עבודה

+ הוספת הודעה

בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.

עבדתי כמה שעות אצל מעסיק, השכר המגיע לי הוא כ200 שקל. המעסיק החליט שהוא לא מעוניין בהמשך העסקתי, ולא מוכן לשלם לי את המגיע לי למרות פניות רבות.
לא הספקתי לחתום על 101 ולא על חוזה, אך יש לי הוכחות על העבודה והסכום המגיע לי.
אני יודע שהסכום קטן מאוד, אך אני לא מעוניין לוותר.
מה ניתן לעשות?



לאור הסכום היחסית נמוך, מומלץ להגיש תביעה באופן אישי, ניתן גם להגיש תלונה למשרד העבודה דבר אשר יכול לגרום לנזק כספי משמעותי למעסיק ולדרבן אותו לשלם



תודה רבה על התגובה.
האם הגשת תביעה באופן אישי כרוכה בתשלום?



בסכומיםאלה ללא אגרה בבית הדין לעבודה



שלום לכולם, קצת חפירה אבל הנה השאלה.
אני עשיתי עבודה מועדפת בתחנת דלק, ורציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה אז אלו הסיבות.

1. העסקה מעל 12 שעות ביום, ומעל 9 שעות נוספות בשבוע, ולא פעם אחת מעל 240-250 שעות בחודש

2. לא תמיד היה 8 שעות בין משמרות

3. חיסור בשעות, עיגלו את השעות ללמטה - החסירו לי כסף (נניח יצאתי ב8:25 כי העובדת איחרה אז עיגלו לי את זה ל8:00) כמעט בצורה יום יומית.

4.לא שילמו לי שעות נוספות מהשעה ה7 במשמרת לילה למרות שלפי החוק צריך.

5.עבדתי תמיד לילה (לפי החוק מותר רק שבועיים בחודש עם הפסקה שבוע ביניים) אבל למען הכנות זה בהסכמתי.

6.לא שילמו תוספת שעות לילה בשבת למרות שכששאלתי את המנהלת אמרו לי שכן משלמים.

7.לא קיבלתי הפסקות - אני עבדתי לילות לבד ואין עובד אחר שיתפקד בזמן שאני בהפסקה.

8.לא הביאו לי תלושי שכר חודשיים יותר מפעם אחת למרות שביקשתי

9. קנסו אותי על חוסרים בלי שום הוכחה או לדבר איתי לפני

10. הבטיחו לי בונוסים פעמיים על סך 300 שח ולא הביאו לי

11. לקח להם חודש וחצי להביא לי טופס מועדפת למרות שביקשתי מספר רב של פעמים - ולפי מה שביררתי הם צריכים לתת תוך מקסימום שבועיים.

12. לא קיבלתי פדיון ימי חופש כשעזבתי.

13. עוגמת נפש על זה שכל דבר הייתי צריך לרדוף אחריהם, את התלוש שכר האחרון מלפני שלוש חודשים שאני צריך למען מלגות וכו (אני סטודנט) הם עדיין לא הביאו לי לדוגמא וכדי לקבל משהו אני צריך לשלוח הודעה ולהתקשר כל יום, וגם אז לוקח מספר שבועות, פשוט יחס מזלזל.

עבדתי שם חמישה חודשים, רק משמרות לילה - השכר שלי נע בין 7,000 ל 9,500, יש לי הוכחות מוצקות ל90% מהדברים שרשמתי למעלה כגון הקלטות שיחות, שיחות בוואצפ, צילומי שעון כניסה ופירוט שעות וכו.

בהנחה שיש לי עילה לתביעה השאלות שלי הן
1. לתבוע בבית דין לתביעות קטנות?
2. איך אני מחשב מה סכום התביעה?
3. האם משתלם לי לקחת עורך דין, ואם כן האם קיים עורך דין שיקח אחוזים (אפילו אחוז יחסית גבוה) מהתביעה בתור עמלה.

תודה רבה



שאלתך מחייבת יעוץ אישי ופרטני לבחינת הזכויות ותוחלת הגשת תביעה בבית הדין לעבודה.
נשמח לעמוד לרשותך לפגישת יעוץ
טלפון לתאום פגישה 03-5174455



שלום רב ! ברצוני לדעת האם מותר לי למסור לעיון תצהירי עדות של עדים מטעם הנתבעת
לעדים מטעמי שמעורבים בתביעה ומוזמנים ע"י בית הדין לעבודה ???



לא ניתן לתת מענה לשאלתך, מבלי להבין מטעם מי העדים, מדוע הוזמנו על ידי בית הדין, האם מדובר בתצהירי עדות של הצד שלך או של הצד שכנגד וכו'. גם אופן מסירת התצהירים ומה נאמר באותו מעמד.
מומלץ בעניין זה לקבל יעוץ פרטני כדי לא להסתכן בהדחת עדים.
נשמח לעמוד לרשותך בעניין זה 03-5174455



היי. אשמח לעזרתכם בנושא זה:
ראו תוכן חוזה: 1. העובד יעבוד בחברה בתפקיד נציג שירות בדק 2. העובד יהיה כפוף למנהל ישיר / או מי שיומנה מטעם החברה , הנהלת החברה תקבע את תחומי עיסוקו וסמכויותיו של העובד ותהיה רשאית לשנותן מעת לעת. לפי סעיף 1 אני עובד בתור נציג בדק, האם עליי לבצע עבודה של מחלקה אחרת שלא קשורה לבדק בהוראת המנהל שלי ומנהל המחלקה השנייה? האם זה תקין?

תודה מראש



כעובד זכותו של המעסיק לתת לך כל תפקיד, במסגרת הסבירות גם במחלקה אחרת לאו דווקט בבדק. ככל שלדעתך מדובר בהרעה בתנאיך אתה רשאי להתפטר תוך מתן התראה לתיקון ההרעה.



אם הפרשתי לעובד 6% לכספי פיצויי פיטורין והוא חתום על סעיף 14 - כשהוא מתפטר - אני צריך לבצע השלמה של 2.33% לקופה?

אם לא צריך לבצע השלמה - אז השאלה היא - זה לא הרעיון של סעיף 14 שלא משנה אם פוטר או יתפטר הוא יהיה זכאי לפיצויים ?



ככל שהעובד התפטר מעבודתו בנסיבות שאינן מזכות בפיצויי פיטורים, אין חובה להשלים לו 2.33% והוא יהיה זכאי לשחרור הכספים הצבורים בקופה בלבד.



שלום. אני עזבתי מקום עבודה לאחר כחצי שנת עבודה . הופרשו לי כספים לקופת פנסיה לפי חוזה עבודה. אני עזבתי את העבודה בתאריך ה31.5 ומעוניין לפדות את הכספים שהצטברו , מנהלת החשבונות אמרה לי שכדי להפיק לי טופס 161 היא צריכה לראות קודם כל שההפקדה האחרונה עבור חודש מאי תקלט. אני דיברתי עם חברת הביטוח בה יש לי את הקרן פנסיה לשאול מה קורה עם הקליטה של ההפקדה וכל פעם מורחים אותי במשהו אחר , פעם שזה בטיפול , פעם שחסרים טפסים לקליטה לא יודע , נתתי להם את הטלפון של הנהלת חשבונות שיסגרו איתה מה שצריך . מה שהבנתי מהחברות ביטוח העיקוב הקליטה נבע מזה שהיא לא הגישה להם את כל המסמכים בזמן , לבנתיים אני מעוניין לפדות אבל את הכספים שהצטברו בלי ההפקדה האחרונה , אני צריך את הכסף דחוף , והגברת מהנהלת חשבונות אומרת לי שעד שההפקדה האחרונה לא תקלט היא לא יכולה להוציא לי טופס 161 כי זה לא הגיוני מבחינת הסכומים משהו כזה
ואני ממתין כבר המון זמן!!! מה31.5 עד היום זה יותר מחודש וחצי עוד מעט חודשים בשביל לפדות את הכסף בלי ההפקדה האחרונה . מה הסיפור כולה טופס 161 מסכן. יש אפשרות לחייב את המעסיק להוציא לי טופס 161 באופן מיידי ? הוא עובר עבירה מסוימת שהוא נותן לי להמתין כל כך הרבה זמן?



לצערנו אכן קיימים עכובים עקב הצורך בקבלת נתונים מחברת הבטוח, אין אפשרות פרקטית לחייב את המעסיק.



שלום. אני עזבתי מקום עבודה לאחר כשנה וחצי עבודה . הופרשו לי כספים לקופת פנסיה לפי חוזה עבודה. אני עזבתי את העבודה בתאריך ה4.11.2023 ומעוניין לפדות את הכספים שהצטבר . ועד עכשב הוא לא נותן לי טופס 161 למרות שביקשתי כבר 5 פעמיים. אני מרגיש חוסר ישע .



היי. אני עובדת במשכורת גלובלית - המעסיק הוריד אותי מ100 ל91% משרה כוון שהיה יום מחלה ויום חג. טוען שחישוב אחוז המשרה לפי שעות עבודה בפועל. אף פעם לא נתקלתי שבמשכורת גלובלית מורידים על יום חג.. מה נכון?



ככל שהתכוונת למשכורת חדשית, המעסיק רשאי להוריד יום המתנה בגין מחלה. המעסיק אינו רשארי להוריד יום חג



היי. המעסיק הוריד לי על יום חג שהיה, את אחוז המשרה בטענה שאחוז המשרה נקבע לפי שעות עבודה בפועל ושילם לי בנפרד על יום החג. המשכורת שלי חודשית ולא נתקלתי בשום מקום שמוריד את אחוז המשרה על יום חג או יום מחלה (כשיש 100 אחוז מהיום הראשון) אשמח לדעת מה הדין אומר? האם באמת יכולים להוריד את אחוז המשרה כשמגיע לי תשלום מלא על חג או מחלה? השאלה על אחוז המשרה (שמזה נגזר גם להפרשות סוציאליות) ולא על התשלום (שמקבלת). תודה



המעסיק אינו רשאי להוריד את שיעור המשרה עקב העדרות במחלה או יום חג



שלום,

לאחרונה במקום עבודתי כמה מהגברים התחילו לדבר על נושאים שלא היו נעימים לי לשמוע, חלקם דתיים ומדסקסים בנושאים באמתלה דתית. מה דין כהן שאונס גרושה, ואם הולך לזונה, מה עם גבר שלא יכול להגיע לזקפה וכו' (צדיקי הדור)
ביקשתי מספר פעמים להפסיק לדבר על הנושאים הנ"ל בנוכחותי עד שיום אחד הבנתי שאני מרגישה ממש לא בנוח, הבוס היה בחו"ל ופשוט החלטתי להמשיך לעבוד מהבית (אנחנו היברידים).
כשהבוס חזר התקשרתי לעדכן אותו במקרה והוא אמר שידבר איתם, הם לא הפסיקו ואף החמירו את הדיבורים ואף צעקו במשרד שאף אחד לא יגיד להם על מה לדבר. מסתבר שהם כועסים על ש'הלשנתי' ומחפשים להתנקם בי.
עברתי חדר כדי לא לשמוע אותם ועכשיו הם עומדים ליד הדלת שלי ומתנהגים כמו בגנון, לא רק דברים מיניים אלא שטויות כמו 'ירידות' עליי.
נכוןף אני לא צריכה 'לשים' עליהם אבל זה עדיין לא נעים ולא מתאים לי לבוא לעבודה ככה. אנו חברה של 7 אנשים בסה"כ, אני אישה יחידה. מה אפשרויות הפעולה שלי? אני יכולה לבקש שיפטרו אותי? אני ממש בלחץ רק מהמחשבה להגיע למשרד
זה משנה אםא ני בטיפולי פוריות?



מדובר בהטרדה מינית, במיוחד כאשר הינך מבקשת שהשיח יפסק, והוא ממשיך
קמה למעסיק אחריות במידה ואינו מטפל בתלונתך. לעניין הפסקת העבודה יש לבצע זאת תוך לווי משפטי של עורך דין המתמחה בדיני עבודה במיוחד לאור הטיפולים שהינך עוברת.
אשמח לעמוד לרשותך למתן יעוץ, טלפון לתאום פגישה 03-5174455



אני עובד במקום עבודה שאמור להיות במשמרות וזה מה שסיכמתי איתם כשהתחלתי לעבודה אך לאחרונה כבר כמה חודשים החלו לפגוע לי במשמרות ולתת לי רק משמרות ערב ולא בוקר, הבוס בעבודה סירב להקשיב לי ואמר שזה מה שיש רק משמרות ערב לתת.
האם זה נחשב ההרעת תנאים?
מה החוק אומר לגבי זה?



יש לבחון את ההסכם ואת סידור המשמרות הקודם, אם אכן יש שינוי משמעותי ניתן לטעון כי מדובר בהרעה מוחשית בתנאי ההעסקה. חשוב לציין כי יש לתת למעסיק אפשרות לתקן את ההרעה הנטענת טרם ההתפטרות



שלום רב:
אני עובד במשלוחים ומקבל שכר לפי שעות מ 9-17 בין אם יש משלוח או לא בשעות האלה כשיש משלוח שולחים לי הודעה לנייד ואני יוצא מהבית שלי למשלוח וחוזר הביתה ומחכה למשלוח הבא בין לבין אני עושה סידורים אישיים ורציתי לדעת איך עובד עניין ביטוח עבודה בזמנים שאני לא עושה משלוח אם נפלתי בבית או בדרך למכולת
תודה מראש



אם התאונה חלה בבית אינך מבוטח בבטוח נפגעי עבודה, אם התאונה ארעה בדרך לעבודה, בעבודה, או ממנה במסלול הרגיל מהעבודה לבית אתה מבוטח



תודה על התשובה. אני רק רוצה להבין יותר האם אני צריך להוכיח שבמקרה וקרתה איזו שהיא תאונה שזה קרה בנסיעה של העבודה ולא נסיעה פרטית ואיך אפשר להוכיח האם ההודעה שקיבלתי לצאת למשלוח היא מספיקה ולא יכולים להגיד לי שנכון שקיבלתי קריאה אבל אולי עדיין הייתי בנסיעה פרטית ושאני יצטרך להוכיח שבאותו רגע כבר הייתי בנסיעת עבודה.
תודה שוב



אכן צריך להוכיח כי התאונה ארעה במסגרת העבודה, אופן ההוכחה יכול להעשות בדרכים רבות ואין אפשרות במסגרת הפורום להתייחס לכך מבלי להכיר את פרטי המקרה. המוסד לבטוח לאומי יבדוק את טענותיך ויתכן ואף יערוך ברור מול המעסיק.



הנני עובד כמאבטח 8 שנים אצל אותו קבלן

כשנה וחצי אני עובד באתר קבוע 6 ימים בשבוע רק לילות והיום החופשי שאין בו עבודה הוא שישי


בחג שבועות ב4.6.2022 שזה יצא ביום שבת ביטלו לי את המשמרת וביום ראשון 5.6.2022 עבדתי כרגיל


בתלוש משכורת לא שילמו לי את היום חופש שנתנו לי בשבת שרשמתי חג בתשלום וגם לא הציעו לי לעבוד באתר אחר במקום,
וביום ראשון למחרת שעבדתי לא קיבלתי 150 אחוז על השעות



חגים קודמים שהוציאו אותי לחופש היו משלמים 7 שעות,
על יום חג זה פתאום לא שילמו וגם ביום למחרת לא שילמו 150 אחוז



השעות הם קבועות מ22 עד 6



מה החוק אומר במצב כזה?



על פי הוראות צו ההרחבה בענף השמירה, עובד לא יהיה זכאי לתשלום דמי חג בגין חגים שחלים בשבת.
אין מקור נורמטיבי לתשלום 150% ביום ראשון.



אבל אם אני עובד קבוע בשבתות באתר הזה

וזו משמרת שהורידו לי וגם לא הציעו לי משהו אחר במקום?



אלה הוראות ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה בענף השמירה, ניתן כמובן להגיש תביעה ולקבל פרשנות של ביה"ד למקרה הספציפי שציינת אך נראה כי מבחינת עלות תועלת הדבר אינו כלכלי



האם מותר להעסיק, בתקופת החופשה, עובדים בני 16-18 במסעדה אחרי שעה 22:00? למשל, עד שעה 23:00?



ככלל חל איסור חל איסור להעסיק נוער בשעות הלילה.
חל איסור מוחלט להעסיק נהוער מתחת לגיל 16 בין השעות 20:00 בערב ל-08:00 בבוקר למחרת.
נוער מגיל 16 עד 18, ניתן להעסיק בתקופת חופשת לימודים עד שעה 24:00, בתנאי שהמעסיק ידאג להסעת הנער לביתו



תודה על התשובה. האם הוראת השעה שאפשרה העסקה עד 24:00 בחופשה תקפה עדיין? הסעיף נמחק מהחוק בנבו.



בשנת 2016, גובשה הוראת השעה אשר אפשרה עבודת בני נוער בגילאי 16-18 עד השעה 24:00 במהלך חופשות רשמיות מלימודים, ובתנאי שתהא הסעה לביתם בעת סיום העבודה. הוראת שעה זו ייתרה את הצורך של המעסיקים בפניה לקבלת היתר להעסקה בלילה עד השעה 23:00 במהלך חופשות רשמיות מלימודים. תוקף הוראת שעה זו פג ביום 16.6.2020.
קיים תזכיר הצעת חוק שעניינה הטמעת ההוראה בחוק, אך לא מצאתי כי עברה.



שלום רב.
אני מורה עובדת בכמה סמינרים (מסלולים על תיכוני) , ומגיע לי משרת אם. לא טיפלתי בענין מתחילת השנה.
אני רוצה להגיש מסמכים ולקבל מתחילת שנת הלימודים את מה שמגיע לי רטרואקטיב. האם זה אפשרי. באחד הבתי הספר אמרו לי שכבר אי אפשר לקבל. בשניים האחרים כן, האם זה נכון?



לצערי הנושא אינו בתחוםפ ההתמחות, מומלץ במקרה זה לפנות לועד ולקבל סיוע ועיצה



שלום, אני עובד במקום העבודה כבר למעלה משנה והמעסיק החתים אותי בעבר על טופס התראה מוקדמת של 45 ימים במקום 30.
אני מעוניין להתפטר ויכול לתת רק 30 ימים, מה הצעד הכי חמור שהמעסיק יכול לעשות כנגדי במקרה כזה?
תודה



המעסיק יכול לקזז את ההפרש משכרך האחרון
לעניין האם ההוראה בחוזה הינה חוקית אם לאו קיימת מחלוקת משפטית.
במידה ומדובר בהוראה חד צדדית אין לה תוקף.



שלום.
אני עובד בתור בודק קורונה.
העבודה מתבצעת באוהל לבן גדול ללא חיבור לחשמל ומים
מיותר לציין שבחום כזה זה ממש סיוט אפילו מאוורר אין
אשמח לדעת כיצד אוכל להתנהל מול המעסיק מהם החוקים הרלווטיים
תודה מראש



אין חובה בחוק לספק מאוור , מזגן וכו' . אם ברצונך הינך יכול להתטר תוך מתן הודעה מוקדמת



אם אני מקבלת שכר אומנים באופן חד פעמי על עבודה חד פעמית האם יורידו לי מס 47 אחוז בגין זה ?



אני עובדת 20% משרה. כמעט כל חודש המעביד מבקש ממני לעבוד ימים נוספים ל% המשרה שלי.האם מגיעה לי על הימים הנוספים שאני עובדת הבראה ,ביגוד וחופשה וחופשה שנת?



דמי ההבראה משולמים לפי שיעור המשרה, שיעור המשרה מחושב לפי סה"כ השעות לחודש לחלק ל 182
מכאן וכל עוד לא מדובר בשעות נוספות הינך זכאית לדמי הבראה בגין אותן שעות



אני עובדת במשרה חלקית את יש חודשים שהמעביד מבקש ממני לעבוד ימים נוספים באותו חודש.האם מגיע לי גם על הימים הנוספים שעבדתי במשך השנה חופשה והבראה בנוסף ל% המשרה שלי



דמי ההבראטה משולמים לפי שיעור המשרה, שיעור המשרה מחושב לפי סה"כ השעות לחודש לחלק ל 182
מכאן וכל עוד לא מדובר בשעות נוספות הינך זכאית לדמי הבראה בגין אותן שעות



מה זה אומר שכר 35שח לשעה ברוטו? כלומר אחרי הניכויים השכר השעתי הוא כנראה מינימום?



משכר העבודה מנוכים מיסים וברור כי הנטו קטן מהברוטו, כך גם לעניין שכר מינימום אשר גם הוא נקוב בברוטו



אם אני לוקחת לדוגמא את התמונה הסמל של ווינט או וואלה-חדשות וכו.. ושם אותם באתר שלי (זה אתר שמרכז את החדשות מכל האתרים) זה נחשב להפרת זכויות יוצרים? אם אפשר הסבר קצר למה כן או לא תודה.



מציע כי השאלה תופנה לעורך דין המתמחה בזכויות יוצרים וסימנים מסחריים



«   «הבא   | 65 | 64 | 63 | 62 | 61 | 60 | 59 | 58 | 57 | 56 | 55 | 54 | 53 | 52 | 51 | 50 | 49 | 48 | 47 | 46 | 45    הקודם»   »
כניסה מנהל

Close