פורום דיני עבודה

+ הוספת הודעה

בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.

שלום,

המעביד שלי מתעקש לקבוע לי פגישה איתי ועם מנהלו (לא דבר שבשגרה) בשאלתי מה נושא הפגישה כדי שאוכל להתכונן- מתחמק.

האם המעסיק מחוייב לומר לי מה נושא הפגישה?

ציינתי את המייל שלי, אשמח לפגישת ייעוץ אם יש צורך



המעסיק אינו חייב למסור מה מהות הפגישה. יחד עם זאת לאור הסרוב מומלץ להקליט את הפגישה



שלום שמי אשר עובד קבלן במקום ממשלתי אוספים אותי בשעה 6.35 בבוקר יורד בשעה 7.30 בבוקר עובדי מפעל משלמים להם 20 שעות זמן נסיעה גלובלי לחודש לי לא משלמים ונוסע עם עובדי מפעל ביחד בהסעה האם אני זכאי לתשלום זמן נסיעה.



כעקרון עובד אינו זכאי לתשלום בגין זמן נסיעה. לעניין השוואת התנאים יש לבדוק את מהות התפקיד האם חלים הסכמים קיבוציים או צווי הרחבה או חוזים בין המקום הציבורי למעסיק המזכים בתשלום



שלום רב, לאחר כשנתיים וחצי שאני עוסקת בהוראה כמורה בצהל. פנו אלי היום שעשו טעות בחישוב. ביצעו הזנה שגויה של 9 גמול השתלמות במקום גמול השתלמות אחד. לי לא היתה דרך לעלות על זה דרך תלוש המשכורת. כעת פונים אלי אחרי שנתיים וחצי שאחזיר את כל הכסף. למעט לציין שמדובר בעשרות אלפי שקלים ואין ברשותי את הכסף להחזר. שאלתי האם יש מוצא מהחזר הכסף? או לפחות חלקי? האם אחרי 10 שנים גם היו גובים את כל הסכום? יש מוצא כלשהו מלבד החזר בנושא זה? אשמח לתשובה.



כעקרון אם מדובר בטעות יש כמובן להשיב, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בכספי ציבור.
ניתן לקיים מו"מ ולהגיע להסדר לגבי תקופת ההחזר רטרואקטיבית ותשלומים. יצויין כי קיימת התיישנות על הסכומים לאחר 7 שנים.



שלום,
התקשרתי בהסכם עם חברה ובה אני מבצע בקרות במוסדות שונים.
הוגדרתי כקבלן,למרות שאיני במעמד של עצמאי.


בתקופת ההסכם נכתב- החברה ראשית לסיים את ההסכם בכל עת,בהודעה בכתב לפחות 14 יום מראש

לאחר יום ניסיון התחלתי לעבוד קבוע
ביום השני הודיעו טלפונית לי שאני מפוטר
ללא כל הסבר ( ככה נעשה עם עוד עובדים).שוחחתי עם נציגת החברה ,היא לא הסבירה לי למה פוטרתי.

אמרה שיוציאו לי מכתב
אך אין לי שום זכות עקב הפיטורים
האם זה אכן המצב?

תודה



לאור תקופת ההעסקה הקצרה, נראה שאין כל תוחלת כלכלית לניהול תיק להוכחת יחסי עבודה הפרת חובת השימוע והודעה מוקדמת.
המחסום של הוכחת יחסי עבודה כרוך בעלויות שכ"ט משמעותיות. לכן פרקטית גם אם הצדק עימך עצתי שלא לפעול בערוצים המשפטיים, כמובן שהדבר אינו מונע הוצאת מכתב דרישה לפחות לחלק של ההודעה המוקדמת



שלום,

אני מועסק בחוזה אישי בחברה א' שזכתה במכרז בחברה ב'. מיקור חוץ. אין הגבלה על החוזה שלי מול א'.
הגיע הזמן שחברה ב' תחדש הזמנה לחברה א'.
קיבלתי הודעה מחברה א' בה אני מועסק, שבמידה ולא תתקבל הזמנה מחברה ב', איאלץ לצאת לחל"ת או חופשה על חשבוני. כנראה בתקווה שההזמנה תישלח בכל זאת, אך באיחור, ויהיו מספר ימים ללא הזמנה.
כמובן שזה לא סביר, כי במקרה ואין הזמנה, חובה על המעסיק שלי לספק לי עבודה אחרת/ימי חופשה על חשבונו(!!!), ובמידה ואין בנמצא, להגיש לי מכתב פיטורין.

שאלה - יצאתי לחופשת מחלה לפני שההזמנה הקודמת הסתיימה, אך עדיין אין הזמנה חדשה. האם אני זכאי לימי מחלה מהמעסיק שלי על הימים שבהם עדיין אין הזמנה? אלו הימים שהמעסיק אמר לי לקחת חל"ת/חופשה על חשבוני.

תודה.



הינך זכאי לדמי מחלה ללא קשר לחילופי המכרז. חל"ת חייב להיות בהסכמה, ובמידה לחלופין תוכל לנצל ימי חופשה, ובמידה ואינך מסכים לפתרונות המוצעים מן הסתם תוזמן לשימוע ויסתיימו יחסי העבודה



שלום! אני עובד כמאבטח בלילות בבית חולים מעייני הישועה מ23.00 עד 07.00 בבוקר , במהלך אחד מהמשמרות האחרונות הרגשתי לא טוב בשעה 5.00 בבוקר וביקשתי להשתחרר מוקדם יותר הביתה , קיבלתי אישור מאחמש לצאת הביתה .
לאחר יום וחצי המעסיק הודיע לי שהוא רואה בכך נטישת עמדה ועל כן הוא רואה בכך פיטורים חד צדדיים שלי, הודעתי לו שאני מתכוון לחזור לעבודה ואני לא ביקשתי להתפטר, בנוסף הוא אומר שנאשתי את העמדה ללא אישור , למרות שעמדתי על כך שהודעתי לאחמש שאני צריך ללכת הביתה כי אני לא מרגיש טוב וקיבלתי אישור.
היום הודיע לי המעסיק שאני יוזמן לשימוע ועד השימוע אני חוזר למשמרות כרגיל, מה עלי לעשות על מנת שאני יוכל למצות את כל הזכויות שלי, מבלי שיעשו לי טריקים על הראש , ( אולי יש פה התעמרות וזה שאני מסכים לחזור למשמרות עד השימוע יראה בכך שלא ראיתי בזה התעמרות) . אשמח לתשובה תודה רבה.
כל הודעות הווצאפ מהמעסיק + הקלטה של אחד האחמשים נמצאות אצלי.



ככל שיש בידך אסמכתא לידוע האחמ"ש יהיה קשה לפטר אותך, ומומלץ לידע את המעסיק כי האסמכתאות בידך.
במידה ותפוטר יש לך עילת תביעה טובה כנגד המעסיק, יצויין כי במקרים מעין אלה יתכן ותגובה להזמנה לשימוע בצרוף האסמכתאות מטעם עו"ד גם היא יכולה למנוע את הפיטורים
נשמח לעמוד לרשותך ככל שתפוטר 035174455



שלום רב
אצלנו בעבודה משלמים דמי הבראה באופן מרוכז בתלוש המשכורת של חודש יוני. אני עובד קרוב לשנתיים. אם אני מתפטר בסוף חודש מאי, (התלוש האחרון יהיה של חודש מאי) האם אני זכאי לדמי הבראה, או חלק מהם לפחות?
תודה מראש



במידה והשלמת שנת עבודה, הינך זכאי גם לחלקי שנה והחישוב יעשה באופן יחסי



עובד שעתי.
המעסיק כדי להקל על עצמו את הנהלת החשבונות, החליט לשלם כל חודש רק על השעות ב20 הימים הראשונים של החודש, ואת שאר השעות הוא משלם רק חודש לאחר מכן כ"הפרשים".
לדוגמא, ב1.4 המעסיק ישלם את תלוש מרץ - אבל רק על השעות עד של 1.3 - 20.3 כפי שהם מופיעות בשעון נוכחות (עוד לפני שהעובד בודק ומאשר את השעות), ובנוסף בסעיף "הפרשים" משולם השכר של סוף החודש הקודם: 21-28.2, ללא פירוט של שעות וימים בחלק הזה. (אלא כסכום כולל הפרשים).
זה אומר שעל פניו מבחינת הסכום הוא מקביל לחודש שלם - אבל יש שתי בעיות
א. יש בעצם דחיית שכר קבוע של שליש החודש האחרון (סוף פברואר משולם רק באפריל וכן הלאה)
ב. כל השכר הזה משולם כסעיף "הפרשים" בלי דיווח מסודר של שעות וימי עבודה בפועל - גם בסיכום התלוש של שעות וימי עבודה השעות והימים של סוף החודש לא נספרים.
כן יש הפרשה מסעיף ההפרשים לפנסיה בט"ל לאומי וכו.

האם זה חוקי?



המנגנוטן שאתה מתאר נהוג במקומות רבים ולא נראה כי קיימת עילה לתשלום פיצוי הלנה אשר ממילא מתיישנת לאחר 60 ימים ממועד תשלום ההפרשים. על פי הוראות חוק הגנת השכר המעסיק חייב לפרט את התשלום



שלום
בעקבות פטירת בן משפחה גרוש שרשם מוטבים שהם לא ילדיו בפוליסת ביטוח חיים . ויש לו ילדים שגילם מעל גיל 24 ולא עונים על הגדרת השאירים בסעיף 5א לחוק פיצויי פיטורים (מעל הגיל שבחוק ולא נסמכו על שולחנו כלל בשנים האחרונות )וכשבפוליסה רשום שאם לא היו למבוטח שאירים כאמור בסעיף 5 ישולם ערך הפדיון של מרכיב הפיצויים למוטבים.
האם צריך לשלם את זה למוטבים דרך חברת הביטוח או בכל מקרה חייבים להגיע לבית דין לעבודה (כאמור בסעיף 5 ב של החוק שכאשר משולם לא לבן זוג או ילדים יופקד בבית דין ).והאם הילדים שאינם עונים להגדרת שאירים קודמים למוטבים .



בראש ובראשונה יש לבדוק את תקנון הקרן, ולבדוק מה ההוראות במקרה הנדון.
כעקרון הכספים הולכים בתחילה לשארים ובהעדר שארים למוטבים



שלום רב,

אבי סיעודי במוסד סיעודי, לפני כשבוע וחצי נפל ומאז מאושפז בבית חולים. מאחר ואבי דמנטי הוא זקוק להשגחה רבה. עקב כך אני נאלצת להיעדר שעות רבות מהעבודה. המעסיק מצד אחד מתחשב אך מצד שני מאוד לוחץ מבחינת העומס בעובדה ולא הכי מסכים לכך שאני מפסידה שעות עבודה ולכן אני נמצאת בלחץ מאוד נפשי מאוד גדול וזאת בנוסף ללחץ עקב דאגה לאבי.

אני עובדת במקום עבודתי כ 10 שנים , האם אני רשאית להתפטר בדין מפוטרת להיות זכאית למלוא הפיצויים?

כמה זמן מראש עליי להודיע על התפטרות ?

(אבי חולה כעת ולכן עליי לעזוב מהר ככל הניתן)

אחרי כמה זמן אהיה זכאית לדמי אבטלה?



תודה מראש!



סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים קובע כי עובדים שהתפטרו בשל מצב בריאות לקוי, שלהם או של בן/בת משפחתם, עשויים להיות זכאים לפיצויי פיטורים.
נדרש להציג אישורים רפואיים של בן המשפחה ולהראות כי זה המניע העיקרי להתפטרות, במקרה הנדון בו מדובר באדם אשר שוהה בבית אבות או בבית חולים קיים סימן שאלה על הקשר הסיבתי- המניע ומומלץ לקבל יעוץ פרטני טרם ההתפטרות
נשמח לעמוד לרשותך בעניין זה



שלום, אשמח להכוונה ולעזרה. ידוע לי שמותר לנצל חופשת מחלה לאחר ניתוח פלסטי שזה נחשב כחופשת מחלה כדין. השאלה שלי, אם הניתוח מתבצע בחו"ל ומצריך שהייה של מספר מסויים של ימים בחו"ל האם מותר להוציא חופש מחלה בגין ימים אלו? מקווה שהשאלה מובנת. תודה מראש.



מיקום ביצוע הניתוח אינו רלוונטי, כל עוד ימי המחלה מגובים באישור רפואי מטעם רופא המשפחה בקופת החולים.
המעסיק אינו חייב להסתמך על אישור רפואי שאינו מטעם קופת החולים, וזכותו במקרה זה לדרוש בדיקה על ידי רופא מטעמו



תודה, זאת אומרת אם אני נמצאת שבוע בחו"ל עקב ניתוח ומעקב לפני הורדת תפרים וגבס. אז אני יכולה להביא אישור מחלה בגין שבוע זה, מרופא משפחה בקופת חולים ולא תהיה בעיה? הבנתי נכון ?



איני יכול להכנס לנושא הרפואי הדבר אינו בתחום התמחותי, ככל שתמציאי אישור מרופא של קופת החולים המעסיק צריך לתת לו תוקף, כל השאר בינך ובין הרופא



שלום.
האם ניתן לזמן עובד לפגישת עבודה ולדון בה על טענות כלפי העובד/שיחת אזהרה?
האם יש פה פרצה לעומת שיחת שימוע שהחוק מחייב הודעה מראש בכתב?

והאם בחוזה שבו מעוגן שכר בסיס + עמלות. חובת המעסיק להעביר לעובד דו"ח המפרט את תשלום העמלות בשקיפות כדי שניתן יהיה לעקוב אחרי מה כולל סעיף העמלות בתלוש?

תודה.



לא רק שניתן, אלא אף מומלץ לקיים עם העובד שיחות ברור ואזהרה ולתעד אותן, במספר פסקי דין ציין כב' ביה"ד כי הציפיה מהמעסיק להזהיר את העובד טרם הזמנתו לשימוע בבחינת אין עונשים אלא אם מזהירים.
במידה והעמלות משולמות בהתאם לנתונים שאינם בידי העובד, המעסיק צריך לסגפק לעובד את הנתונים כמובן מבלי לפגוע בסודות מסחריים.



לאחרונה נודע לי כי המנהל שלי עומד לעזוב בגלל שבעל הבית של העסק החליט לפטר אותו. אני מועסק כשלושה חודשים בערך וכשהתקבלתי לעבודה אצלו, המנהל הזה סיכם וקבע איתי דברים בע"פ על תנאי העסקה שלי:שכר,הגדרת תפקיד,וכמות שעות וימים. וציוות אותי להיות תחת פיקודו של מנהל עבודה שכפוף מתחתיו תוך הוראה מפורשת בע"פ בלבד שעליי לעשות כל מה שמנהל עבודה הזה יגיד לי וייתן לי לעשות. בתלושי המשכורת שלי שאני מקבל כל חודש רשום רק את סיכום השעות שלי ורשום כמה קיבלתי לפי השעות שעשיתי וזהו. ומנהל העבודה הזה נותן לי לעשות הרבה משימות ומטלות שלא קשורות בכלל להגדרת התפקיד שלי ומכריח אותי לעשות אותן. אם אני לא עושה אותן או לא מסכים לעשות אותן, אז הוא משאיר אותי בכוונה שעות נוספות לבד בעסק כדי לעשות ולגמור אותן בזמן ששאר העובדים כבר סיימו את שלהם והלכו הבייתה. מה עושים במצב מסובך כזה?



על פי חוק תנאי שכרך התפקיד הכפיפות שעות העבודה והתנאים הסוציאליים, חייבים להיות מעוגנים בהודעה בכתב.
זכותו של המעסיק לתת לך משימות ואף לדרוש ממך לסיים אותן בשעות נוספות, כמובן בתשלום.



אני עובד בשתי עבודות, כרגע לא יכול לעבוד בעבודה העיקרית עקב ימי מחלה (לא יכול לעבוד פיזית), שאלה האם מותר לעבוד בעבודה השניה? אין לי הגבלה כלשהי לעבוד בעבודה שניה היא לא עבודה פיזית



סעיף 10 לחוק דמי מחלה קובע :
"עובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה, ואם כבר שולמו, רשאי המעסיק או קופת הגמל, לפי הענין, לתבוע החזרתם או לנכותם מכל סכום שהם חבים לעובד"
גם אם היה מדובר בתחום אפור שלדעתנו זה לא המצב. היה עליך לקבל מהרופא אישור מחלה המפרט כי הינך רשאי לבצע עבודה שאינה כרוכה במאמץ פיזי.



שלום. כאמור בכותרת. חברה קלטה עובד לתפקיד מקצועי מסויים שנוסף על מצבת העובדים הקיימת בחברה לתפקיד הזה . לאחר תחילת העבודה התברר לחברה שאין באמת צורך ממשי במשרה הנוספת וזו הייתה טעות לקלוט עובד נוסף לתפקיד שבו הוא נקלט. העובד עבד שלושה חודשים ועכשיו נאלץ להיות מפוטר. מקרה הזוי ולא מוכר. מה הדין הנוהג בכזה מקרה.



בהעדר חוזה או התחייבות לתקופה קצובה המעסיק יכול לסיים את העסקתו של העובד גם לאחר שלושה חדשים, כמובן לאחר עריכת שימוע כדין.
אכן יש בעיתיות מסויימת בנימוק להפסקת העבודהככל שמדובר בטעות, יחד עם זאת שינויים ארגוניים, צמצום בהיקף העבודה, תכנון כי היקף העבודה יגדל דבר שלא התממש, אי עזיבה של עובד אחר שהיה מתוכנן לסיים וכו' כולם נימוקים טובים לסיום. ככל שמדובר בטעות גרידא של המעסיק יתכן וביה"ד יטה לתת לעובד פיצוי כלשהו.



שלום רב,

לאחר הלידה וחופשת הלידה אני מתכננת לעבור עבודה. לעבודה קצת קרובה יותר.

האם המעסיק חייב לשלם פיצויי פיטורין בשל כך? או שיכול לטעון שהוא היה מוכן שאעבוד מהבית או להוריד לי את כמות שעות העבודה ובכך בעצם היה יכול להקל עלי ולפתור בעצמו את מצבי. ובמילים אחרות להגיד שהתפטורתי הייתה מיותרת והוא אינו מוכן לשלם פיצויים.

תודה מראש,
רוני



במידה והעבודה הקרובה יותר מאפשרת לך לטפל בילד ביתר נוחות ( יש לבדוק האם אכן המרחק בין מקומות העבודה אכן מהותי ) המעסיק אינו יכול להשיג על החלטתך והוא יהיה חייב בתשלום פיצוי הפיטורים.



שלום רב,

העובד שלי סיים את עבודתו במפתיע ללא התראה, פשוט הפסיק להגיע לעבודה. לא ענה לטלפונים ולסמסים.
עבר כבר קצת זמן, סיימנו לשלם לו משכורת ופנסיה ויש טופס 106. אני מבינה שאני צריכה לשלוח לו מכתב סיום העסקה, אך לפני כן הוא אמור לשלוח לי מכתב התפטרות. מה עושים במצב כזה?

תודה מראש



התגובה תלוי בפרק הזמן שעבד, התפקיד, פרק הזמן שחלף מאז נעלם וכו'
כעקרון יש להוציא יש להוציא מכתב נטישת עבודה , לפיו החל מתאריך...... נטש את עבודתו ניתק קשר ולא נענה לפניות ולהודיע שאם לא יצור קשר תוך ........... ימים יחשב כמי שנטש את עבודתו ויערך עימו גמר חשבון.
יודגש כי הוצאת מכתב כאמור לעיל תלויה בנסיבות ומומלץ לקבל יעוץ פרטני. אשמח לעמוד לרשותכם לקבלת נתונים נוספים והשלמת המענה טלפון לתאום 03-5174455



אם יש חוסר בקופה האם למעסיק מותר לשלול מהעובד לקבל דמי רווחים מהחברה? שמקבלים פעם בשנה בשווי 2-3 אלף שקל? מהמשכורת? או החוק מדבר רק על בונוס/פרמיה?



התביעה להפסד רווחים בעייתית אם כי לא מופרכת. באותה מידה הקופה יכולה להפסיד. כימות ערך התביעה דורש חוות דעת אקטוארית שעלותה יכולה להגיע ל אלי שח



ברצוני לשאול בעניין הקדמת חופשת הלידה
אם אני עובדת בשתי מקומות עבודה האם אני יכולה לצאת לחופשת לידה מוקדמת רק באחד מהעבודות ובשני להישאר עד הלידה ?
תודה על תגובתכם



על פניו הקדמת חופשת הלידה נועדה, נועדה גם לקבל דמי חופשת לידה בתקופה זאת, נראה כי המשך עבודה אצל מעסיק שני מסכלת את הנושא. יחד עם זאת ובהעדר פסיקה ברורה בנושא, מומלץ להפנות את השאלה למוסד לבטוח לאומי, כדי לקבל עמדתם.



שאלה, אם עובד שלי משתכר 20,000 שקל, אני יודע שעלי להפריש לפנסיה עד התקרה של שכר הממוצע במשק, שאלתי האם עלי להפריש לפיצויי פיטורים על כל ה 20,000 או עד התקרה במשק גם?



ההפרשה עד לגובה השכר הממוצע במשק עודכנה בצו ההרחבה שנכנס לתוקף ביולי 2016. לפי הצו החדש ההפרשה הינה לפי הסיכום עם העובד ולא פחות מגובה השכר הממוצע במשק.
ההפרשות החדשיות לפיצוי פיטורים ולפנסיה כרורכות האחת בשניה, והשכר הקובע לפנסיה הוא גם השכר הקובע לפיצוי פיטורים.
יצויין כי עם סיום יחסי העבודה אופן חישוב השכר הקובע לפיצוי הפיטורים לא בהכרח זהה לזה של הפנסיה.
כדי לתת מענה מלא לשאלתך מה השכר ההקובע לצורך ההפרשות ישו לבחון את חוזה ההעסקה, ואת רכיבי השכר



אם למשל העובד משתכר 30 אלף, יש לי חובה להפריש לו לפנסיה עד גובה השכר הממוצע במשק על פי ההסכם בינינו וצו ההרחבה, שאלתי לגבי פיצויי הפיטורים, האם עלי להפריש לו לפי 30 אלף שמרוויח או פחות?



ההפרשות החדשיות לפנסיה ופיצויים מבוצעות בהתאם להסכם ועד התקרה שמצויינת בו. במידה והעובד מתפטר יקבל את הצבירה בקופה. במידה ויפוטר יהיה זכאי להשלמה לפי השכר הקובע בהתאם לנתוני השאלה 30000 שח



«   «הבא   | 60 | 59 | 58 | 57 | 56 | 55 | 54 | 53 | 52 | 51 | 50 | 49 | 48 | 47 | 46 | 45 | 44 | 43 | 42 | 41 | 40    הקודם»   »
כניסה מנהל

Close