פורום דיני עבודה

+ הוספת הודעה

בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.

שלום,
1) פוטרתי ממקום עבודה. לפי החוזה המעסיק היה חייב בהודעה מוקדמת של 30 יום. המעסיק לא דרש להגיע למקום עבודה בתקופה של ההודעה מוקדמת אבל שילם רק את המשכורת עבור אותה תקופה ללא הפרשות לקרנות פנסיה וקרן השתלמות. האם זה חוקי? האם המעסיק מחויב לשלם גם לקרנות בתקופה של ההודעה מוקדמת?
2) במקום עבודה הזה עבדתי רק 7 חודשים. האם מגיע לי דמי הבראה?
תודה מראש,
אלכס



במידה תאריך הסיום נקבע לתום ההודעה המוקדמת ולא פיטורים לאלתר, המעסיק חייב לשלם את מלוא הזכויות הסוציאליות



היי,
קצת רקע:
אני נמצא כרגע בהליך של פיטורים. עובד במקום העבודה הנוכחי חצי שנה (מנהל פרויקטים במערכות מידע, משרה מלאה, משכורת חודש).
לפני כשבועיים זומנתי לשימוע לפני פיטורים. הסיבות שנומקו במכתב השימוע מנותקות מהמציאות ונכתבו רק "כי צריך" - בשורה התחתונה המנהל שלי לא הסתדר איתי (ולמען האמת לא עם אף אחד שעבד תחתיו - הוא שנתיים בתפקיד ועזבו/הועזבו תחתיו 4 עובדים, אני החמישי, בקרוב יהיה נוסף). מאז ההודעה על השימוע אני בחופשת מחלה (כשבוע). השימוע אמור להתקיים השבוע (המועד המקורי שלו היה יומיים לאחר קבלת מכתב הזימון לשימוע).

עכשיו לשאלה שלי:
בשיחה עצמה בה קיבלתי את מכתב הזימון (שארכה דקה וחצי), המנהל שלי אמר לי במפורש ובמילים הללו: "החלטתי שאנחנו לא יכולים להמשיך לעבוד ביחד". ביום שהיה אמור להיערך השימוע, בעוד הייתי בחופשת מחלה, גיליתי שסגרו לי את כל החשבונות בעבודה (מייל, חשבון כניסה למחשב, מערכות שהייתי אחראי עליהן וכו'), כלומר - החליט(ו) כבר על הפיטורים עוד *בטרם* השימוע (זו יוזמה אישית של המנהל שלי - אני בטוח שזה אינו הנוהל במקום העבודה, שהוא מאוד בירוקרטי).
השאלה - האם יש לי קייס לתביעה על הליך שימוע שלא כדין ושלא בתום לב? אציין שבכל שלב, גם בשיחות אישיות שהיו לי עם המנהל (והיו, גם עם המנהל של המנהל וגם עם דרג בכיר יותר), הבעתי נכונות לנסות לפתור את הבעיות.
באם יש קייס - מה גובה הפיצויים ש"נהוג" לדרוש במקרים כאלו?

תודה רבה!



ניתן לטעון כי ההחלטה על הפיטורים נעשתה טרם השימוע, ובפועל נעשה כטקס לצורכי הפרוטוקול בלבד.
בנסיבות אלה קיימת עילת תביעה ויתכן ומגיע לך פיצוי. הסכומים שניתן לתבוע כ 1-12 משכורות אך לאור העובדה כי נעשה שימוע גם אם לא כדין הפיצוי ככל הנראה יהיה על הצד הנמוך יותר קרוב למשכורת אחת או שתיים



האם אין "סיכון" בהגשת התביעה (החלה של הוצאות משפט עליי במקרה והיא נדחית, "קטנוניות", אין לי מושג)? בתקופה כזו, גם על משכורת-שתיים אני לגמרי חותם :-)

תודה!



בכל תביעה יש סיכון שתדחה ותחוייב בהוצאות, אם ברצונך להעריך באופן מסודר את תוחלת התביעה, מומלץת להגיע לשיחת יעוץ במשרדנו.



שלום

מסיבות בריאותיות נמנע ממני לעשות חיסון קורונה,
אני עובדת כתומכת הוראה בבית ספר כל תקופת הקורונה עבדתי אופן סדיר ונוכחתי פיזית בבית הספר כאשר התלמידים היו בקפסולות
החל מחודש אפריל הודיעו לי כי מאחר ואני מחוסנת ולאור העובדה שאיני יכולה לעבור בדיקת קורונה הודיעו לי שאני אשב בבית ואקבל עד סוף חודש יוני 2021 כ 70% משכורת.
השבתי כי איני מעוניינת לקבל שכר ואני מעוניינת לחזור לעבודה סדירה.

החל מ1/6/21 בוטלו מגבלות הקורונה גם במוסדות החינוכיים ולמרות כך מסרבים להחזיר אותי לעבודה סדירה והסיבה היא כי אני יכולה להדביק ילדים בקורונה.

אבקש לדעת מה אוכל לעשות מבחינה משפטית על מנת לשוב למקום עבודתי מזה כ 4 שנים.

בברכה



נכון להיום זאת המגמה בפסיקה, באיזון בין זכויותייך לזכות הילדים לחיים ובריאות , זכויות הילדים גוברות.
ככל שימשך השיפור בתחלואה, יתכן ויחול שינוי. ניתן בשלב זה לקבל את ההצעה, לצאת לחל"ת, לצאת לחופשה



שלום, האם בגלל חוסר בשעות במכסה החודשית, מעבר להפחתה בשכר, ניתן גם להפחית לעובד את מכסת ימי החופש שלו? כלומר את הזכאות, לצורך העניין במקום 1.83 ימי חופש בחודש 1.2 ימי חופש בחודש?



הזכאות לחופשה צריכה להיות מלאה, ככל שתנצל חופשה בחדשים הבאים החישוב יעשה בהתאם לשיעורי המשרה, דהיינו ממוצע 3 חדשים אחרונים ובמידה וחלו שינויים משמעותים בשיעורי המשרה 3 חדשים רצופים הגבוהים בחצי השנה האחרונה.



אני עובדת קבלן כבר שנתיים. עבדתי עד היום 9 שעות עבודה ביום(100 אחוז)

בגלל הקורונה הלקוח רוצה שהעובדים יעבדו 8 שעות(90 אחוז)

עד עכשיו קיבלתי בסעיף החזר הוצאות רכב 3680 שקלים.

שמתי לב בתלוש שהורידו לי ל 3312.

כששאלתי אמרו לי שזה כי עברתי ל 90 אחוז משרה.

לפי דעתי אסור היה להם לגעת ברכיב החזר הוצאות רכב משום שאני עדיין עושה את אותה נסיעה וזקוקה לאותו סכום על מנת להגיע לעבודה - בנוסף מדובר בהוצאות רכב - גם תחזוקה שוטפת.

ירדתי סהכ בשעת עבודה כל יום ואני לא עובדת מהבית.אודה לבדיקתכם אם מותר להם להוריד לי מסעיף זה .

מציינת כי הם כן הוריד ל 90 אחוז את השכר בסיס

והחלוקת שכר בוצעה ככה על ידם (כלומר הם העדיפו להגדיל את הסכום של הוצאות רכב ולהוריד לי את הבסיס כדי לשלם פחות לסוציאלי )



זכותו של המעסיק לבצע שינויים בתנאי ההעסקה, במידה ומדובר בהרעה מוחשית זכותו של העובד להודיע על התפטרותו עקב הרעה לאחר מתן אפשרות למעסיק לתקן



השאלה אם מותר להם לעשות את זה ?
מבחינתם זה לא הרעה. זה עפ חוק כשמפחיתים היקף משרה זה פשוט משהו שנלווה להפחתה.
אין לי בעיה עם זה שהפחיתו לי משרה ל 90 אחוז.
השאלה אם עפ חוק כשמפחיתים היקף משרה מותר להוריד את זה גם מהנסיעות \ הוצאות רכב..



המעסיק מחייב לשלם את הסכום המינימלי בגין השתתפות בהוצאות נסיעה בתחבורה ציבורית, ולא מעבר לכך.
העובד צריך להחליט אם הוא מסכים לשינוי או מתפטר



בהנחה שהצדדים לא חתמו על סעיף 14
אשתי מועסקת בחברה בתחום הנדלן מזה כ6 שנים
עד אוגוסט 2019 הופרשו לקרן פיצויים על ידי המעסיק 6%
מאוגוסט 2019 הופרשו לקרן פיצויים 8.33%
האם במקרה של התפטרות היא זכאית לכל מה שכבר הופרש או שהמעסיק יכול לדרוש את הכספים חזרה?



יש לבדוק האם ס. 14 חל מכח צו ההרחבה לבטוח פנסיוני מקיף או מכח צו ההרחבה בענף הבניה, בכל מקרה וללא קשר לס. 14 המעסיק אינו יכול למשוך הכספים בחזרה אלא במקרים חריגים ביותר, עבירת משמעת חמורה וכו'



היי, בזמן שעבדתי כמלצר במסעדה, חזרה אחת המנות בטענה שהיא מלוחה ברמה קיצונית ואפילו נתבקשתי לטעום אותה על ידי הלקוח, דבר שהסברתי שלא בסמכותי אלא בסמכות המטבח, לאחר שהחזרתי את המנה למטבח והיא בוטלה מהחשבון, טעמתי ממנה בעמדת השטיפה כי הדבר עניין אותי (ברמה של לקיחת ביס אחד הרחק מעיני הלקוחות) האחמש שם לב לכך והחל לנזוף בי שאסור לגעת באוכל בזמן משמרת, אני כמובן הנהנתי והסכמתי איתו (ניסיתי להסביר לו גם שמדובר במנה חריגה שחזרה וטעמתי ממנה בשביל להבין את טענת הלקוח וכמובן שהבטחתי לא לחזור על כך), ולאחר שסיים את דבריו הלכתי מהמקום וחזרתי לעבודה שהיא עבודה עמוסה ביותר וכל דקה של עיכוב בעבודה גורר עומס, לאחר שהתרחקתי ממנו הוא צרח לי "אל תלך ממני כשאני מדבר איתך!" לאחר שהוא כבר אמר את דבריו וסיים לדבר אז לא הבנתי מה הוא רוצה ממני,לאחר מכן הוא אמר לי לבוא אליו לצד ושלח אותי הביתה באמצע משמרת בסיבת הפרת משמעת, מה שנראה לי כהגדרה מגוחכת למה שנעשה. אני רוצה לדרוש מהמסעדה פיצוי על השעות שיכולתי להמשיך לעבוד בהן האם זה אפשרי?



ניתן אך לאור הסכומים יתכן ולא פרקטי



שלום,
אני בימי מחלה כשבועיים.
אני רוצה להתפטר. האם זה חוקי?
תודה



הינך יכולה להתפטר גם בזמן מחלה, עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק לאחר סיום המחלה בהתאם לוותק



תודה על התשובה.
אני צריך לחכות שאתאושש מהניתוח ואז לחזור לעבודה כשארגיש טוב יותר, ואז להתפטר? תודה מראש!



א. האם עובד שלא קיבל משכורת במשך חודשיים עקב קשיים כלכליים של המעסיק זכטי להתפטרות כדין פיטורין?
ב. מה הדין במקרה שהודיע על התפטרות מיידית ולא הסכים להגיע למספר ימי עד שימצאו מחליף?



בספק אם מדובר בהרעה או בנסיבות המזכות בפיצוי פיטורים, בכל מקרה צריך לתת הודעה מוקדמת וכן לתת למעסיק אפשרות לתקן את ההרעה או הנסיבות הנטענת. במקרה ולא ניתנה הודעה מוקדמת המעסיק זכאי לקזז את דמי ההודעה המוקדמת מהשכר האחרון



השאלה היא לגבי האם מגיע לעובד מכתב פיטורין מהמעסיק ? על מנת שיחתום אבטלה?



אם עובד מתפטר הוא אינו זכאי למכתב פיטורים. הזכאות לדמי אבטלה במקרה של הרעה בתנאי ההעסקה נתונה לשיקול דעתו של המוסד לבטוח לאומי



נמצאת בחל"ת כ שנה לאור הקורונה-
במידה ואני מתפטרת האם דין מתפטר כדין מפוטר?
(בדגש על פיצויי פיטורין)
והאם אהיה זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי אחרי הפיטורים?



ככל שביקשת לחזור לעבודה סדירה והמעסיק מסרב, ולאחר שנתת הודעה למעסיק להחזירך לעבודה, התפטרותך ככל הנראה מזכה בפיצוי פיטורים. בדרך כלל יש הלימה בין הזכאות לפיצוי פיטורים והזכאות לדמי אבטלה מהחודש הראשון אך הדבר אינו מחוייב ונתון לשיקול דעתו של המוסד לבטוח לאומי בהתאם לנסיבות הספציפיות.



הוצאתי לחל״ת עקב משבר הקורונה בקיץ האחרון ובמקום העבודה שלנו קיים חוזה העסקה. במקום העבודה לא רוצים להאריך לי את החוזה למרות שבפועל לא עבדתי וה״פזם״ המשיך לעבוד. האם החוזה אמור להיות מוקפא או שהם כן יכולים לפטר אותי?



כמובן שיש לבדוק את ההרואות הספציפיות בהסכם אך נראה כי זכותו של המעסיק לסיים את החוזה במועד שנקבע.
החוזה אינו מוקפא אלא יחסי העבודה מושעים, בהעדר הוראה ספציפית הם מסתיימים במועד שנקבע בחוזה.



שלום, הייתי בשמירת הריון מ 1/9/2020 עד יום הלידה 2/12/2020 , חשוב לציין שבסופו של דבר ביטוח לאומי לא אישר את השמירה ככה שהייתי בחל"ת עד הלידה ואחרי שהסתיימה החופשת לידה נשארתי בבית על בחל"ת עוד מספר חודשים כמובן בתיאום עם המעסיק, (באפריל כשאני עדיין בחל"ת) כל העובדים קיבלו תוו לחג של פסח בסך של 750 ש"ח ואני לא קיבלתי בטענה שאני מוקפאת במערכת ובעצם בגלל שאני בחל"ת לא מתקיימים יחסי עובד מעביד ולכן איני זכאית, האם זה נכון???



ככלל אין למעסיק חובה להעניק לעובד שי לחג בתקופת חל"ת . יש לבדוק האם קיימת חובה מכח הסכם קיבוצי או צו הרחבה, ככל שמדובר במעסיק מהמגזר הפרטי הסיכוי שקיימת הוראה כזאת קטן



התקבלתי לעבודה מהבית לפני כשנתיים בתפקיד מסויים בשכר שעתי כ-3.5 שעות 5 ימים בשבוע ובאוגוסט שעבר לאחר שביקשתי כמה פעמים להגדיל משרה וקיבלתי על עצמי תפקיד נוסף של עוד 3 שעות עבודה .. וכעת למעסיק לא מתאים שאעשה את התפקיד הזה מהבית ,אלא אגיע לעבוד במשרד ואני לא מעוניינת- אני מראש קיבלתי את העבודה בגלל שזו עבודה מהבית….נאמר לי שאם לא אגיע למשרד לא אוכל להמשיך בתפקיד זה (כמו כן הוסבר לי שרוצים להוסיף תפקיד נוסף ולהגדיל את המשרה למשרה מלאה מהמשרד)ואצטרך לוותר עליו …ואז המשרה שלי שוב תקטן ל3.5 שעות עבודה יומיות…לא מעוניינת להגיע למשרד אלא להמשיך לעבוד מהבית כמו שסוכם מלכתחילה.. האם זו הרעה בתנאים? ומה ניתן לעשות? אשמח להכוונה
תודה רבה



זכותו של המעסיק לשנות את סדרי העבודה, לשאלה האם מדובר בהרעה מוחשית הנושא נתון לשיקול דעתו של כב' ביה"ד ולא ניתן לתת תושבה בפורום, יצויין כי במקרים רבים של עבודה מהבית עקב מגיפת הקורונה, המעסיק מבקש לבצע שינוי לאור נתוני התחלואה היורדים, והדבר אינו חד משמעי



אני עובד יום אחד בשבוע במאפיה.במשך כמה שנים העבודה מתחילה בשעה 12 בלילה ומסתיימת בשעה 1 בצהריים.המעביד הודיע לי שמהשבוע הוא רוצה לחסוך בעלויות וכן במתן התוספת של שעות לילה ולכן הוא מקצר את שעות העבודה ועלי להגיע ב3 וחצי לפנות בוקר עד השעה 1 בצהריים.האם אני יכול להתפטר כדין מפוטר בשל הרעת תנאים ופגיעה ממשית בשכר שיורד לי ב35%??
תודה מראש!



לאור הוראות צו ההרחבה בענף המאפיות קיימת אפשרות כי מגיעים לך סכומים משמעותיים עקב עבודת הלילה
אשמח להיפגש עימך לבחינת זכויותיך ואפשרויות הפרישה
טלפון לתאום פגישה 03-5174455



הוצאתי לחל"ת בתחילה הקורונה ומאז לא נקראתי לשוב לעבודה, נאמר לי שלא מתכוונים להחזיר אותי
והציעו לי להתפטר ואקבל את כל התנאים.
מהן האפשרויות שלי באם אני לא אתפטר ומעונין שיפטרו אותי?
*להבנתי אם אפוטר, אקבל דמי אבטלה מיידית ולא אצטרך להמתין כמה חודשים כמו במקרה ואני אתפטר.
תודה.



לפי הפסיקה הוצאה לחל"ת ללא תאריך סיום דינה כפיטורים, אך אין בטחון כי המוסד לבטוח לאומי יראה כך את הדברים.
ניתן להודיע למעסיעק כי הינך דורש לשוב לעבודה סדירה באופן מיידי, עקרונית המעסיק צריך להזמינך לשימוע ולפטר.
ככל שלא יעשה כן להתרות כי תתפטר עקב הרעה בתנאי ההעסקה או נסיבות מזכות. במקרה זה תשלום דמי אבטלה מיידי נתון לשיקול דעת המוסד לבטוח לאומי, ונראה כי אם תפעל על פי האמור לעיל יש אפשרות שתביעתך תאושר



שלום רב, אני עובד 27 שנים במפעל במחלקה שעובדת במשמרות 24/7 כולל בשבתות וחגים. לפני 17 שנים מוניתי למשרת מנהל המחלקה והמשכתי את עבודתי במשמרות בנוסף לתפקידי. הנהלת המפעל ביקשה להמשיך את עבודתי במשמרות עקב מחסור ומצוקת כוח אדם באיוש המשמרות. המנהלים ראו בעבודתי במשמרות ערך אסטרטגי, בטיחותי והומני וכך הושארה הגדרת המעמד שלי כעובד משמרת לכל דבר ועניין.
בחודשים האחרונים התמנה מנהל חדש שהחליט חד צדדית להפסיק את עבודתי במשמרות זאת למרות מצוקת כוח האדם המתקיימת גם בימים אלה. (מחסור של 30 אחוז). ניכר שמהלך זה בוצע על רקע בין אישי ולא לצורכי העבודה.
הפסקת עבודתי במשמרות פוגעת בעשרות אחוזים בשכר, אורח החיים ורמת החיים לה הורגלתי נפגעו לאין שיעור.
שאלתי האם הפסקת עבודה במשמרות באופן הזה אינה מהווה פגיעה בשכר ובתנאי העסקה.

בברכה, סומך אשר



לאור הותק במקום העבודה והמשמעויות הכספיות הנני ממליץ כי תגיע למשרדנו לפגישת יעוץ
לבחינת כל ההיבטים הקשורים לשינוי, גיל , נסיבות וכו'
טלפון לתאום פגישה 03-5174455



באם אני מטופלת בטיפול פסיכולוגי דרך קופח ע״י פסיכולוג(לא תרופתית. שיחות בלבד) האם זה מתועד בתיק האישי והאם יכול להשפיע במשרות עתידיות שלי?



כעקרון חל חיסיון על התיק הרפואי והדבר אינו מפורסם , אינו עובר למעסיקים, ואינו אמור להשפיע על עתידך המקצועי



שלום
חזרתי לעבודה אחרי חלת והורידו לי מהשכר והסכמתי. עכשיו אני מתחרט וחוזר בי. אני יכול להתחרט? ואם כן אז עד מתי? אקבל כל מה שמגיע לי כאילו הייתי מפוטר?



אין כלל ברור האם ניתן להתחרט ומתי , הכל תלוי בנסיבות ברור כי ככל שחולף הזמן מצבך המשפטי מורע



שלום אודה לעזרה יש,לי דיון ב 17 ליוני והצד השני ביקש לחקור אותי ושיקבע דיון נוסף לחקירה של הצד השני כי יש לי תצהיר ארוך ולהם מספר עדים וניתנו רק 3 שעות בהחחטה נקבע: בשלב הזה אין מועדים פנויים קרובים .מועד נוסף יקבע מאוחר יותר.האם הכוונה זרק אני נחקרת בדיון ? או שצריכעם כולם להגיע ומה שיספיק.. לא כל כך ברור. תודה



במידה וטרם ניתנה החלטה, בדרך כלל יש להתנגד לפיצול הדיון והשאיפה שהכל יסתיים באותו המועד, אחרת מבלי לפגוע חס וחלילה באף אחד, יש לעדי הצד השני אפשרות להתכונן לעדותם בהתאם לתשובות שתיתן דבר שיכול לפגום בתיק



שלום,
מופרש לי מידי חודש לקרן הפנסיה תשלום על פיצויי פיטורים.
במידה ואני מתפטרת האם אני זכאית לקבל את הכסף שהופרש לקרן?
האם יש הבדל בין פיצויים אלה. לפיצויים שמקבלים ישירות מהמעסיק?
תודה על העזרה



ככל שהמעסיק משחרר לזזכותך את הכספים את יכולה למשוך אותם, אחרת עלייך להמתין 4 חדשים ורק לאחר מכן לבצע משיכה.
אין הבדל בין הכספים שמופרשים לבין כספים שמתקבלים מהמעסיק, המעסיק משלם השלמה לכספים שבקרן עבור תקופות שלא הופרש או השלמת אחוזי ההפרשה מ 6% ל 8.33%



«   «הבא   | 50 | 49 | 48 | 47 | 46 | 45 | 44 | 43 | 42 | 41 | 40 | 39 | 38 | 37 | 36 | 35 | 34 | 33 | 32 | 31 | 30    הקודם»   »
כניסה מנהל

Close