פורום דיני עבודה
בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.
אהלן בתאריך 31.08.21
התחלתי חפיפה ברשת סלולר ואביזרים, מכיוון שהיינו בתקופת חגים המעסיק אמר שיוציא לי טופס 101 לאחר החגים, מה שיצא שעבדתי 8 ימים 3-6 שעות עבודה במהלך כול משמרת.
לאחר שבחנתי את מקום העבודה וראיתי את ההתנהלות שם החלטתי שאני לא מעוניין להמשיך במקום העבודה.
שלחתי הודעה למעסיק על הפסקת העבודה וגם שלחתי לו בקשה לתשלום על ימי החפיפה.
מאז המעסיק לא עונה לי, האם אני יכול לתבוע את המעסיק ולקבל שכר על ימי החפיפה?
נ.ב
אחת הסיבות שלא רציתי להמשיך זה שבמהלך העבודה הייתה תקרית עם שוטרים, אחד העובדים נתפס ללא מסיכה והייתה שם התנהלות פיראטית כולל של המעסיק מולם...
ולאחר שראיתי את ההתנהלות החלטתי שאני עוזב אך לא ציינתי את העובדה הזאת בפני המעסיק.
תודה על המענה
הינך זכאי לתשלום עבור ימי החפיפה, וניתן להגיש תביעה בנושא. יש כמובן לבחון האם חתמת על חוזה כלשהו טרם התחלת העסקתך
האם למעביד מותר להשתמש בהודה ואטסאפ בא נאמרו דברי ביקורת נגד עובד אחר לביןאדם שהוא גם עובד חברה והשתמש בהודעה הזאת לסכור חשבון אין פה פגיעה בחברה או כל חומר סודי אלא דברי ביקורת וסרקסטיות המעביד מנסה להשתמש בחומר זה כעילה לפיטורים האם אין פה פגיעה בפרטיות האם אין זה עובר על החוק
ברגע שנשלחה ההודעה היא אינה פרטית, והנמען וכן המעסיק שהגיעה לידיו ככל הנראה מהנמען רשאים להשתמש בה.
לעו"ד שלום רב,
ברצוני לברר בנוגע לסוגיית התעמרות בעבודהמנהל במקום העבודה התעמר עליי, צרח וקילל והרים את ידו ( לא נגע בי ) היה מרחק בעלים של המקום שמעו על מקרה שהתחיל בבוקר לא עשו דבר , וכשחלק מהבעלים הגיעו למקום העבודה באותו יום לא עשו דבר, וגם לא לאחר מקרה שני שהיה באותו יום. חיכיתי לשעות הערב לראות לקבל טלפון או הודעה אך כלום לא הגיע. בחרתי לשלוח אלייהם הודעה חריפה והם היו בהלם ממני, ואמרו שהם לא ידעו מזה וזה לא לטלפון ומחר יטפלו בכך, הטיפול היה זה שאני והוא לא מדברים זה עם זה. מקרים אלו היו לפני ראש השנה
מקרה נוסף קרה היום עם לקוח, האם לקוח שמקלל ומדבר לא יפה גם נקרא התעמרות?
השפיל וצעק עליי , והלך להתלונן בפני הבוסים, בוסית אחת נכנסה לחנות ואמרה אני יברר את זה יותר מאוחר , תוך כדי שהלקוח צועק , הבוסית לא דיברה לשאול מה קרה שאני הוא המעורב בסיפור, אלא פנתה למישהי אחרת במקום העבודה שכלל לא היתה מעורבת ולא נכחה בכל הסיטאוציה, סיימתי את העבודה ועדיין לא פנו אליי כלל לשמוע את הצד שלי. האם יש לי פה עילה שאני יכול להתפטר עכב התעמרות וזכאי לפיצויים כמו שמפטרים אותי ואני זכאי לחתום אבטלה?
אשמח לתגובה,
עובד במקום מעל שנתיים
תומר
מקרה חד פעמי אינו בגדר התעמרות, לאור כלליםפ שנקבעו בפסיקה ובהצעות החוק שבנושא, נדרשת התנהגות חוזרת ונשנית משך חדשים. קללות של לקוח אינם בגדר התעמרות, לאור האמור לעיל מומלץ טרם קבלת החלטה על התפטרות לקבל יעוץ פרונטלי.
שלום רב, ביקשתי חופש בחול המועד סוכות כי אין לי סידור לילדים, הגנים שלהם סגורים. אישרו לי רק חלק מהחופש אבל ביומיים שאני חייבת חופש ואין לי מי שיהיה עם הילדים הבוס לא מאשר חופש ואומר שאני תורנית כנראה כי אני האחרונה שביקשה חופש . אין לי פתרון לילדים. מה אני יכולה לעשות ? האם אני יכולה לקבוע לבוס עובדה שאני לא יכולה להגיע לעבודה ? תודה רבה
המעסיק הוא זה שקובע את סדרי החופשה, ככל שלא תגיעי לעבודה בניגוד להנחית המעסיק מדובר בעבירת משמעת והמעסיק יהיה רשאי לנקוט באמצעים משמעתיים לרבות הזמנה לשימוע ופיטורים
שלום
ישנו פסק דין של בית הדין לעבודה לפיו על המעסיק לשלם לעובד סך של 100 אלפי ש"ח ( הסכום נקבע בפשרה) לצורך סילוק כל רכיבי התביעה
במסגרת פסק הדין נקבע כי על התובע ( העובד) להמציא טופס ניכוי מס במקור למעסיק.
אודה אם תוכלו לסייע ולציין מהם הסכומים אותם על המעסיק לנכות מהסכום שנקבע בפסק הדין ?
הכוונה היא האם על המעסיק המשלם לעובד על פי פסק הדין לנכות מס הכנסה / ביטוח לאומי וכו'
תודה רבה וגמר חתימה טובה
במידה ולא צויין מה מהות הסכום ואין מדובר בשכר עבודה, המעסיק ינכה מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי
שלום רב,
התחלתי לעבוד במקום העבודה בסוף חודש ינואר השנה.
לפני ערב ראש השנה הודיע המנכ"ל על חלוקת מענק קולקטיבי לכל עובדי החברה לרגל החג והמאמץ של העובדים בתקופת הקורונה.
לאחר כמה ימים יצאה הודעה ממחלקת כוח אדם כי המענק יחולק עוד באותו היום רק לעובדים שהתחילו את עבודתם לפני 1.1.2021.
האם מדובר באפליה ?
אני מעוניינת לדרוש את המענק לאור הודעת המנכ"ל כי מדובר במענק קולקטיבי לכלל העובדים . כיצד אני יכולה לבסס דרישה זו על פי חוק ?
זכותו של המעסיק לקבוע כללים לתשלום המענק או לבטלו.
ניתן כמובן להגיש תביעה בעניין אך לאור העובדה כי מדובר על הודעה בע"פ סיכוייה אינם גבוהים
אני עובד כנהג חלוקת סחורה בחברה פרטית. (סיום החלוקה=סיום יום העבודה שלי)
במשך מספר שנים עבדתי ב 75% משרה - 6.5 שעות, 5 ימים בשבוע, לפי שכר קבוע (היו ימים שסיימתי יותר מוקדם והיו ימים שסיימתי יותר מאוחר - ללא שינוי בשכר)
לאחרונה היקף המשרה עלה ל100% (5 ימים בשבוע) ועלה נושא השעות הנוספות.
למיטב הבנתי, את השעות הנוספות מחשבים לפי יום ולא לפי חודש (8:36 ש׳ כפול 4 ימים ויום נוסף קבוע לבחירת המעסיק 7:36 ש׳ בלי הפסקות)
במידה ויש לי שעות נוספות, אך לא הגעתי ל182 שעות חודשיות, (כי גם עכשיו יש ימים שסיימתי מוקדם, כמו שהיה מתחילת עבודתי ב75%) האם המעסיק רשאי לנכות משכרי את השעות החסרות/לדרוש ממני להשלים את השעות בתפקיד אחר?
או שמכיוון שאופי העבודה הוא כשסיימתי את החלוקה הייתי הולך הביתה, אז הוא צריך לשלם רק לפי השעות הנוספות?
חישוב השעות הנוספות הינו יומי או שבועי ולא חדשי.
יחד עם זאת על פי התאור שבשאלתך קיימים מקרים בהם הינך מסיים מוקדם יותר ללא ניכוי ומצד שני בימים בהם הינך מסיים מאוחר יותר הינך מבקש תוספת.
באחרונה ניתן פס"ד בעניין דומה אשר אישר למעסיק קיזוז חוסרים מול שעות נוספות, לכן התשובה אינה חד משמעית, ונתונה לשיקול דעת של ביה"ד, תוך שקילת הנסיבות וההסכם אם קיים.
לעו"ד שלום רב,
אני עובד במקום עבודה מזה שנתיים ו7 חודשים, עברתי להתגורר לפני 9 חודשים במרחק של מעל 60ק"מ ממקום העבודה, בכל זאת נשארתי במקום העבודה בגלל הקורנה, כן קיבלתי העלאה בתשלום של הדלק אך בפועל מתקזז בתוספת של המשכורת וההוצאות של ההורדות כגון מס הכנסה ביטוח לאומי וכ"ד.
הגעתי להחלטה שאני רוצה להפסיק לעבוד שם, הבריאות שלי פיזית ונפשית לא משתלם לי והנסיעות המכונית שלי פרטית שעושה קילומטרים ובלאי, ומעביר 4 שעות על הכביש כל יום ביומו
מבקש לדעת האם אני שאתפטר האם יש לי זכויות שאני יכול לקבל את הכל? בגלל שעברתי לעיר מגורים רחוקה מעל 30ק"מ למרות שעברו 9 חודשים מאז שעברתי והמשכתי לעבוד בכל זאת.
אך בגלל הקורנה עשיתי זאת.
בנוסף האם מגיע לי תשלום לאחר שאני מתפטר תשלום על ימי החופשה שלא לקחתי וכן הצטברו ?
ימי מחלה אני מבין שאין תשלום גם בגין שנשארו לי ימי מחלה שלא מימשתי
אודה לתגובה
זאב
עצם מעבר הדירה למקום מרוחק אינו מזכה בפיצוי פיטורים, מעבר למעבר ל 40 ק"מ בצרוף עם נסיבות אחרות המפורטות בחוק ובתקנות פיצוי פיטורים יכול לזכות. גם אם היו מתקיימות נסיבות הנוספות לאור העובדה כי המעבר היה לפני 9 חודשים נראה כי ההתכנות לקבלת פיצוי פיטורים בספק גדול. במידה ותתפטר הינך זכאי לפדיון חופשה צבורה, אינך זכאי לפדיון ימי מחלה צבורים
היי שלום,
בתאריך 9.9.21 זומנתי לשימוע שאמור להיות ב12.9.21
כלומר, אני צריכה להגיע לעבודה עד 12.10.21
יש לי צבירה של ימי חופש שאותם אני רוצה לנצל ע״פ חוזה העבודה שלי,בו כתוב כי אין לצבור ימי חופשה אלא לנצלם עד סוף השנה האזרחית.
האם אני זכאית לממש את ימי החופשה המהלך ההודעה המוקדמת? במידה ויש התנגדות למנהל?
שלום רב, אני עו"סית במחלקת רווחה ברשות מקומית. יצאתי ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית. הרשות החתימה אותי על טופס לפיו אם אעזוב את מקום העבודה ב 6 השנים הבאות עלי לשלם את חצי מיום העבודה אותו אני מחסירה בעקבות הלימודים. האם מסמך כזה הוא חוקי?
כעקרון ההסכם חוקי, המעסיק אינו חייב לממן עבורך לימודי תואר שני אשר יכולים לשמש אותך במקומות עבודה אחרים
האם דמי החופשה החודשית של עובד תלויה במספר שעות העבודה באותו חודש. זאת אומרת אם בחודש מסויים עבדתי חודש מלא אני מקבל יום חופש ואם עבדתי חצי חודש אז מגיע לי חצי יום. ובכלל כמה ימים לחודש או לשנה מגיעים לי.
לפי החוק אין קשר בין שיעור המשרה ומספר ימי החופשה הנצברים, משקל שיעור המשרה יבוא בחישוב השכר היומי הממוצע לצורך התשלום.
בפרקטיקה יש מעסיקים שנוהגים לצבור ימי חופשה באופן יחסי כל חודש ולשלם לפי תעריף מלא
שלום,
אני עובד בחברת הייטק, בעקבות הקורונה יצא שצברתי יחסית הרבה ימי חופשה.
כיום יש לי כ30 ימי חופשה.
אני מתכנן להתפטר מהעבודה לפני סוף השנה הקלנדרית.
האם המעסיק מחוייב לפדות את כל ה30 ימי חופשה בעת סיום העסקה?
תודה
קיימים בחוק כללים לצבירת חופשה ויש לבדוק את הנתונים הספציפיים כדי לתת מענה, יחד עם זאת קיימים פסקי דין לפיהם מספר ימי החופשה שמופיע בתלוש השכר יעמוד לפדיון, מהנימוק כי תלוש השכר מהווה מעין הסכמה או חוזה בין הצדדים
היי, תודה מראש על העזרה!
התפטרתי ונתתי חודשיים התראה בהודעת התפטרות אך אני רוצה להוריד את זה לחודש שזה מה שאני צריכה לתת לפי חוק ולפי החוזה. מותר לי לשנות למרות שבהודעת התפטרות כתבתי שאשאר עוד חודשיים?
אם מיום ההודעה על השינוי ועד מועד ההתפטרות יש חודש , נראה כי אין מניעה . אחרת יתכן והמעסיק יהיה זכאי לדמי הודעה מוקדמת
רצוי כמובן לעשות זאת בתאום עם המעסיק
שלום רב,
אנו מעסיקים בעמותה מדריכים העובדים באופן קבוע לאורך זמן, כפרילנסרים.
האם מבחינה משפטית חלה חובה אחרי פרק זמן מסויים להתייחס אליהם כאל עובד המועסק בתלוש? כלומר האם קיימת חובה ליחסי עובד מעביד?
אין תקופה לאחריה צריך להתייחס אל פרילנסרים כעובדים, קיימים בפסיקה מבחנים לקביעת מעמדם של הפרילנסרים ונגזר מזה זכויותיהם.
בכל מקרה של העסקת פרינסר יש להסדיר את ההתקשרות בחוזה מסודר כדי להמנע מתביעות לזכויות סוציאליות.
מומלץ במקרה שתארת לקבל יעוץ פרטני כיצד להתמודד עם הנושא
אשמח לעמוד לרשותך בעניין זה 03-5174455
שלום רב,
אני עובדת בעירייה.
מנהל המחלקה בה אני עובדת, צרף לתיק האישי שלי מסמך תלונה. לעומת זאת לא צרף לתיק האישי
מכתבי תודה שקיבלתי מגורמים שונים.
האם זו עילה לתביעה בגין התעמרות מנהל?
בנוסף לא מתירים לי לעיין בתיק האישי. האם זו זכותי לעיין בו?
זכותך לעניין בתיק האישי, אין הגדרה ברורה וחד משמעית מה צריך להכנס לתיק ומה לא , לא נראה כי מדובר בהתעמרות
רופא תעסוקתי של קופ"ח הורה למעסיק על תנאים והגבלות לגבי העסקתי בעקבות ממצאים רפואיים שאינם מחלת מקצוע או תאונת עבודה אלא מחחה כרונית ומעבר לכך עוד כמה עניינים רפואיים המצריכים התערבות ניתוחית. בהמשך להגבלות הציע הרופא למעסיק למצוא לי תפקיד חעלופי ובמידה ולא ימצא תפקיד מתאים אז על חופשת מחלה לשלושה חודשים.
צכרגע המעסיק החליט להוציא אותי לחלת עד לשלושה חודשים. האם אני זכאי לתבוע אובדן כושר עבודה בביטוח לאומי ובביטוח דרך קרן הפנסיה?
תודה מראש על תשובתך.
המעסיק מנוע מלהוציא אותך לחל"ת בנסיבות שתארת, ממליץ על קבלת יעוץ אישי.
אשמח לעמוד לרשותך 03-5174455
שלום רב,
אני שומר מצוות. עובד כמדריך חקלאי. אחרי ראש השנה מתחילה שנת שמיטה לכן הודעתי כי אאלץ לקחת חופשה ללא תשלום לשנה. המעסיק שלי מבקש ממני להתפטר. בתגובה בקשתי תפקיד אחר בחברה למשך שנה זו אך בקשתי לא התקבלה.
אשמח לקבל את חוות דעתך בעניין זה מבחינת החוק.
ניתן לאמר כי מדובר באפליה עקב אמונה דתית, אך נראה כי בנסיבות העניין אין בסיס מוצק לטענה זאת.
זכותו של המעסיק לנהל את עסקו וזמינותך לעבודה הינה מאושיות העניין, העדרות של שנה אינה סבירה, והמעסיק אינו יכול להשאיר את המשרה ללא איוש אטו באיוש זמני במשך תקופה ארוכה כלכך.
אין למעסיק כל חובה לאשר לך חל"ת.
תודה על תשובתך המקצועית.
המעסיק מבקש ממני להתפטר ובכך בעצם ימנעו ממני פיצויי פיטורים.
מה עלי לעשות?
אודה על תשובתך.
כדי לתת יעוץ מה ניתן לעשות יש לקבל יעוץ אישי, יתכן וניתן לטעון כי מעצם קבלתך לעבודה כאדם דתי היתה ידיעה כי לא תוכל לעבוד בשנת השמיטה.
אשמח לעמוד לרשותך לתאום פגישה 03-5174455
היי רוצה לוודא אם המעסיק מוציא לחלת בחודש ספטמבר שנת 2021, אני זכאית לדמי אבטלה?
בת 25
הסדר החל"ת הסתיים ב 1.7.21, עם זאת ניתנו מספר הקלות למי שפוטר או הוצא לחל"ת לאחר יולי 21 ועד 30.9.2.
תקופת האכשרה לקבלת דמי אבטלה/ חל"ת קוצרה ל 6 חודשים בלבד מתוך 18 החודשים שקדמו ליום הרישום בשירות התעסוקה.
עובדים שפוטרו או שהוצאו לחל"ת של לפחות 30 יום בין 01.10.2021 ל-31.12.2021 יהיו זכאים לדמי אבטלה גם אם צברו תקופת אכשרה של 10 חודשים בלבד מתוך 18 החודשים שקדמו ליום הרישום בשירות התעסוקה.
תקופת הזכאות המירבית נקבעת בהתאם לגיל ולמצב המשפחתי, ניתן לעיין בטבלאות באתר הבטוח הלאומי.
שלום
אני עובדת במשק בית 4 ימים בשבוע 3 שעות ביום באותו הבית כבר שנתיים וחצי.
הבעלים חזרו מחו"ל ונכנסו לבידוד. יצא שנמנע ממני להגיע לעבודה 4 ימים בגלל זה.
שאלתי, מי אמור לשלם לי על כך?
אציין כי בבידוד קודם שלהם,שולם לי לפי ימי מחלה שלי!! כך יוצא שימי המחלה שלי 'נוצלו' בגללם.
זה נשמע לי לא הגיוני ואולי קרתה כאן טעות..
אנא תעשה לי סדר כי המעסיק לא מעוניין שנמנה רואה חשבון (ששנינו נשלם לו) שילווה אותנו וישמור על זכויותינו בכל ענייני התשלומים בכלל.
מודה לך מראש
ימים בהם נמנע ממך לבוא לעבודה עקב בידוד של המעסיק אינם ימי מחלה אלא ימי חופשה, יצא שהמעסיק שילם לך ביתר, ימי החופשה הם על חשבונך וימי המחלה על חשבון המעסיק .
שלום,
המעסיק מחייב אותי לשלם עבורו את ימי חופשת הקורונה כפי שנקבע באותה תקופת מרץ-מאי 2020 וזו תקנת חירום שנחתם במשק הישראלי לאותה תקופת
"עובד שמעסיקו הוציא אותו לחופשה כפויה *בין התאריכים 22.03.20202 עד 18.04.2020* *או בין התאריכים 19.04.2020 עד 02.05.2020* היה רשאי לנצל עוד 14 ימי חופשה עד לסוף שנת 2020 (כולל החופשה המרוכזת בחג סוכות, ימי חג וערבי חג שבהם מקום העבודה של העובד סגור), גם אם לא עומדים לרשותו ימי חופשה צבורים, והוא יוכל לגרור את יתרת ימי החופשה השלילית עד ליום 01.01.2022.
לשאלתי; האם נושא זה בוטל,
יש הרבה תקנות חירום, האם יש שינויים של תקנות חדשות בנושא ?
תודה מראש על העזרה לימור
המעסיק יכול לחייב את העובד לצאת לחפשה כפויה, וזאת ללא קשר למצב החרום.
הציטוט בשאלתך ככל הנראה נוגע אך ורק לעובדי המגזר הציבורי שזכויותיהם בעניין זה עוגנו בהסכם קיבוצי, ככל שאינך עובדת במגזר הציבורי אינו רלוונטי לגבייך.
בשונה מעובדי המגזר הציברי אינך יכולה להכנס ליתרת חופשה שלילית ללא הסכמת המעסיק ו/או לגרור את היתרה עד סוף השנה.
שלום, בהמשך לתגובתך, אכן הנני עובדת בבית אקשטיין (ביהס לילדים על הרצף) לאחר בדיקה, המוסד חתום עם הסכם הקיבוצי , אך לא צויין בחוזה שלי עם ביהס על שום הסכם מסוג זה ומה ההשלכות לחיוב ולשלילה . כיום בתלוש משכורת רשום לי מס חודשים מינוס של מעל 100 ימים החזר למעסיק. ואין יכולת להחזיר חופשות עתידיות.)
מה הנכון לעשות?
מודה לך על כל העזרה
אין צורך שתהיה התייחסות בהסכם האישי. יש לבדוק האם ההוראות של ההסכם הקיבוצי במגזר הציבורי בעניין זה חלות עלייך מכח עבודתך במוסד חינוכי. בדיקה פרטנית ניתן לבצע אך ורק לאחר פגישה מסודרת במשרדנו