פורום דיני עבודה
בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.
שלום רב,
אני עובד במקום עבודה פרטי בשכר ברוטו על בסיס חודשי מתאריך 14.2.21.
המעסיק מסר לי מכתב פיטורין במהלך יום 28.11.21(אין שנה של עבודה). במכתב לא מוזכר דבר על ההודעה המוקדמת . ביקש שאגיע לעבודה כרגיל בימי ההודעה המוקדמת. ברצוני לשאול:
1. האם יום מסירת המכתב נספר בחישוב של ימי ההודעה המוקדמת? או שמא מתחילים בספירת הימים מיום למחרת קבלת המכתב?. על פי החוק , מתי אמור להיות בעצם יומי האחרון בעבודה? אודה לתאריך מדוייק...
2. המעסיק מפקיד לביטוח הפנסיה שלי מידי חודש את רכיב הפיצויים 8.33% . האם כספים אלה נשארים אצלי בקופה בפיטורין או שהמעסיק יכול לקחת אותם אליו חזרה?
3. אילו טפסים/מכתבים/אישורים אני אמור לקבל מהמעסיק בתום ההודעה המוקדמת?
תודה
הינך זכאי ל 14 ימי הודעה מוקדמת. יום מסירת המכתב לא יחשב במניין הימים. הכספים שמופקדים עומדים לרשותך. המעסיק אינו רשאי לקבל את הכספים בחזרה בנסיבות חריגות לאחר הגשת תביחעה לביה"ד. הינך זכאי לקבל מכתב פיטורים מכתבי שחרור לקרנות טופס 106 ואישור על תקופת ההעסקה
תודה על התגובה.
שאלה נוספת-מאחר וימי ההודעה המוקדמת(שבהם המעסיק ביקש שאגיע לעבודה) "גולשים" לחודש דצמבר , את השכר האחרון אקבל ב-9.1.22. מה החוק אומר לגבי המועד שבו אני אמור לקבל טופס 161+161א ומכתב שחרור הכספים מהמעסיק ?האם במועד קבלת השכר האחרון או שהמעסיק יכול למשוך זאת למועד מאוחר יותר? עד איזה מועד לכל המאוחר? ומה אני אמור לעשות עם הטפסים האלה?
תודה
אם עבדתי חודש מלא אך לא כל יום 8 שעות עקב חוסר עבודה , האם אני זכאי להשלמת שכר מהמעסיק עד למינימום ? תודה
שלום רב,
בת 41 הנמצאת בהריון בסיכון ובשל כך ניגשתי למעסיקי והודעתי לו על כך שאני בסיכון ולכן אצטרך להגיש לביטוח הלאומי בקשה לשמירת הריון. המנכל הודיע לי בתמורה כי יפרסם מודעת דרושים על תפקידי הניהולי ( וזאת טרם קבלת התשובה לשמירת הריון בכלל ...) הדגשתי בפניו כי חייבות להופיע המילים "מילוי מקום" במודעת הדרושים שכן ארצה לחזור לתפקידי. סורבתי בטענה שאף אחד לא יבוא עם המילים "מילוי מקום".
סמנכלית המקום הדגישה כי כאשר יוולד הילד הדבר יהווה קושי בתפקידי הנוכחי הדורש שעות עד אין גבול וכי "לא תחזרי לתפקיד הזה" - שוב, כל זאת כאשר ידוע להם כי הנני בהריון.
פורסמה מודעת דרושים, גוייס אדם ( אשר בדיעבד התברר כמקורב לאחד המנהלים ובעלי היכרות מקדימה) - גוייס אדם, ללא הכותרת "מילוי מקום" כאשר אני עדיין ממתינה לתשובה לגבי שמירת הריון!
כששאלתי מה מתכוונים לייעד לי במידה ולא אקבל שמירה ובכלל, לאחר התפקיד ממנו "נזרקתי" נאמר כי "ימצאו משהו". מה?? אני בתפקיד ניהולי! מה זה "למצוא משהו"?
שאלתי.... האם כל הנ"ל חוקי?? בעודי בהריון לפרסם דרושים ללא "מילוי מקום" בדרישות, האם מותר להתנות את המשך התפקיד בכך שאהיה אם ולא אוכל לדעתה של הסמנכלית לכהן בתפקידי? איזו אפליה זו? ובכלל, שימוש במילים מתעמרות רק בשל היותי בהריון בסיכון והיעדרותי?
והאם, בעודי בהריון, מותר להם "למצוא לי משהו", תפקיד זוטר אחר על דעת עצמם בלבד? חייבת להיות הסכמה שלי לעניין?
מאז שאני ממתינה לשמירה- אני עוברת נידוי לחלוטין. הן ממנכ"ל המקום, הן ממנהלים ישירים כאילו אינני קיימת כלל.
אציין שאני עובדת במקום מעל ל-13 שנים בכל פעם בתחום אחר אך תמיד בתפקיד ניהולי .
משהו מריח לי מאד לא טוב בלשון המעטה ואשמח לדעת אם יש לי עילה לדרוש מהם דין וחשבון על הנעשה והאם כל מה שסיפרתי כאן אכן לא חוקי כפי שנדמה לי?
אודה לתשובה😓
המהלך אינו חוקי בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה ובניגוד לחוק עבודת נשים. ממליץ כי תגיעי בדחיפות לשיחת יעוץ במשרדנו לבחינת האופציות לביטול המהלך. טלפון לתאם 03-5174455
שלום רב,
עקב סביבת עבודה רעילה, נאלצתי להתחיל לחפש מקום אחר. גיליתי שהמעסיק שלי פירסם מודעת דרושים לתפקיד שאני ממלא (ללא ציון שם החברה) - וידאתי מול משרד ההשמה כי אכן מדובר במעסיק. אני מניח כי בכוונתו לפטר אותי בסוף דצמבר, שהוא חודש לחוץ במיוחד ולא מתאים לקליטת עובדים חדשים. האם מדובר בהתנהלות חוקית?
הדבר חוקי בדיוק באותה מידה, שחוקי מבחינתך לחפש מקום עבודה אחר.
חובתו של המעסיק לבצע טרם הפיטורים שימוע. ניתן יהיה לתקוף את השימוע ולטעון כי ההחלטה התקבלה מראש והראיה חיפוש המחליף טרם השימוע. במקרה זה ינתן משקל לעובדה שגם אתה חיפשת עבודה אחרת במקביל.
שלום וברכה עו"ד המלומד ! בעוד כחצי שנה אני יוצא לפנסיה (67) עובד במקום עבודה כ24 שנה בנגע לפיצויים: נאמר לי ע"י חבר שבמידה ולא כתוב בתלוש משכורת "הפרשה לפיצויים" אזי לא אקבל פיצויים ! האם נכונה העובדה? והאם אני רשאי לקבל פיצויים? מורידים לי בתלוש משכורת ביטוח לאומי. קופת חולים. ו"פניקס" פנסיה מקיפה ! תודה לתשובה
במידה והינך פורש מהעבודה לאחר שהגעת לגיל 67, הינך זכאי לפיצוי פיטורים, הינך זכאי למשוך את כספי הפיצויים או להשאירם לקצבה.
לאור תקופת ההעסקה הארוכה מומלץ לקבל יעוץ אישי לבדיקת זכויותיך בפרישה, אשמח לעמוד לרשותך בעניין זה טלפון לתאום 03-5174455
1. עובדת עבדה בחברה מסוימת במשך 5 שנים וברציפות דרך קבלן כוח אדם (שנחשב למעסיק שלה בפועל שמשלם את שכרה).
ולאחר מכן:
2. סיימה לעבוד דרך קבלן כוח האדם והתקדמה לעבוד כעובדת חברה שבה עבדה קודם לכן דרך קבלן כוח האדם (מבלי לעבור מקום פיזית) ובתפקיד אחר, והחלה לקבל את השכר מהחברה עצמה?
3. האם בגלל שלא השלימה 12 חודשים בעבודתה כעובדת חברה לא נחשב שהיא זכאית לחופשת לידה ארוכה יותר כאילו עבדה "באותו מקום עבודה" למעלה מ-12 חודשים?
הרי כתוב "עובדות שעבדו לפחות שנה רצופה אצל המעסיק או באותו מקום עבודה".
תודה מראש! 💐
העובדת זכאית לחופשת לידה בהתאם לותק במקום העבודה, הותק מחברת כח האדם יכלל בותק המחושב לצורך החוק.
שלום,
אני מועסקת בארגון מזה 3 שנים.
במהלך זמן זה הייתי על כמה מינויים. כאשר האחרון בהם היה בן שנה.
האם לצורך קביעת זמן ההודעה המוקדמת אני מתייחסת לתקופת ההעסקה הכוללת (3 שנים) או למינוי האחרון הנוכחי?
תודה על הפורום המצוין. האם כתב תביעה לבית הדין לעבודה מגישים לפי תקנות סדר דין החדשות או שאפשר להגיש בנוסח שהיה לפני התקנות החדשות? האם התקנות החדשות חלות בבית הדין לעבודה?
הודיעו לי שיש לי שימוע ביום שלישי. אמרו לי אל תגיעי מחר וזה על חשבון החופש שלך. ניתן לעשות זאת?
אין מניעה להזמין עובד לשימוע בזמן חופשה, ככל שאין ביכולתך להגיע עליך להודיע למעסיק כי הינך נימצא בחופשה ואינך יכול להגיע ולבקש מועד אחר. כמובן שאם תגיע לשימוע לא יוכל המעסיק לחייב אותך ביום חופשה בגין אותו היום
לא קיבלתי תשןבה על השאלה זה לא בזמו חופש.הם רוצים לזנן אותי לשימוע ביום שלישי ושמחר אני אהיה בחופש על חשבוני מותר להם? אני מעונינת לעבוד עד השימוע
השאלה ששאלתח על חשבון מי החופשה? אם אני רוצה להמשיך לעבוד הם יכולים להגיד שהחופשה על חשבוני? זו השאלה . תודה
עובד גנב לי לקוחות ולקח אותם לחברת אחרת. אני תובע את העובד בבית הדין לעבודה. השאלה שלי האם אפשר לתבוע גם את החברה שלה העביר את הלקוחות והאם גם התביעה הזו היא בבית דין לעבודה?
הסמכות נתונה לביה"ד לעבודה- סמכות יחודית
מצ"ב- סעיפים הרלוונטיים בחוק עוולות מסחריות
"חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999" (חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999 - מאגר נבו)
"פרק ב': גזל סוד מסחרי
הגדרות5.בפרק זה –
"בעלים" – לרבות מי שסוד מסחרי נמצא בשליטתו כדין;
"סוד מסחרי", "סוד" – מידע עסקי, מכל סוג, שאינו נחלת הרבים ושאינו ניתן לגילוי כדין בנקל על ידי אחרים, אשר סודיותו מקנה לבעליו יתרון עסקי על פני מתחריו, ובלבד שבעליו נוקט אמצעים סבירים לשמור על סודיותו;
"שימוש" – לרבות על ידי העברה לאחר.
גזל סוד מסחרי6.(א)לא יגזול אדם סוד מסחרי של אחר.
(ב)גזל סוד מסחרי הוא אחד מאלה:
(1)נטילת סוד מסחרי ללא הסכמת בעליו באמצעים פסולים, או שימוש בסוד על ידי הנוטל; לענין זה אין נפקא מינה אם הסוד ניטל מבעליו או מאדם אחר אשר הסוד המסחרי נמצא בידיעתו;
(2)שימוש בסוד מסחרי ללא הסכמת בעליו כאשר השימוש הוא בניגוד לחיוב חוזי או לחובת אמון, המוטלים על המשתמש כלפי בעל הסוד;
(3)קבלת סוד מסחרי או שימוש בו ללא הסכמת בעליו, כאשר המקבל או המשתמש יודע או שהדבר גלוי על פניו, בעת הקבלה או השימוש, כי הסוד הועבר אליו באופן האסור על פי פסקאות (1) או (2), או כי הסוד הועבר אל אדם אחר כלשהו באופן אסור כאמור לפני שהגיע אליו.
(ג)גילוי סוד מסחרי באמצעות הנדסה חוזרת, לא ייחשב, כשלעצמו, אמצעי פסול כאמור בסעיף קטן (ב)(1); לענין סעיף קטן זה, "הנדסה חוזרת" – פירוק או ניתוח של מוצר או של תהליך במטרה לפענח סוד מסחרי, בהילוך חוזר.
סייגים לאחריות7.(א)לא יהיה אדם אחראי בשל גזל סוד מסחרי, אם התקיים אחד מאלה:
(1)הידע הגלום בסוד המסחרי הגיע אליו במהלך עבודתו אצל בעליו של הסוד המסחרי וידע זה הפך לחלק מכישוריו המקצועיים הכלליים;
(2)השימוש בסוד המסחרי מוצדק בשל תקנת הציבור.
(ב)עשה אדם שימוש בסוד המסחרי כאמור בסעיף קטן (א)(2) וזכה עקב כך בטובת הנאה, רשאי בית המשפט אם ראה שהדבר מוצדק בנסיבות הענין, לחייב אותו בהשבת טובת ההנאה, כולה או חלקה, לבעל הסוד.
רכישה בתום לב ובתמורה8.(א)אדם אינו אחראי לפי סעיף 6(ב)(3) בשל שימוש שעשה בסוד מסחרי, אם רכש וקיבל את הסוד המסחרי בתום לב ובתמורה, אלא אם כן ראה בית המשפט כי לשם עשיית צדק בין הצדדים, יש להטיל עליו אחריות בשל גזל סוד מסחרי.
(ב)הטיל בית המשפט אחריות כאמור בסעיף קטן (א), רשאי הוא לפטור את האחראי לגזל הסוד המסחרי מהסעדים שלהם זכאי בעל הסוד, כולם או חלקם.
דמיון מהותי9.יראו כשימוש בסוד מסחרי אף שימוש בסוד שנעשו בו שינויים, ובלבד שמתקיים דמיון מהותי בין הסוד המסחרי לבין המידע שבו נעשה השימוש.
חזקת שימוש10.חזקה על הנתבע כי השתמש בסוד המסחרי שבבעלות התובע, אם התקיימו שניים אלה:
(1)הסוד המסחרי הגיע לידיעתו של הנתבע או שהיתה לו גישה אליו;
(2)המידע שבו משתמש הנתבע דומה דמיון מהותי למידע נושא הסוד המסחרי.
פרק ג': נזיקין וסעדים
עוולה בנזיקין11.הפרת הוראה מהוראות פרקים א' ו-ב' היא עוולה בנזיקין, ופקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן – פקודת הנזיקין) תחול עליה, כפוף להוראות חוק זה.
תחולת סעדים12.הסעדים שבסעיפים 13 עד 21, לא יחולו על עוולות לפי סעיפים 2 ו-3.
פיצוי בלא הוכחת נזק13.(א)בית המשפט רשאי, על פי בקשת התובע, לפסוק לו, לכל עוולה, פיצויים בלא הוכחת נזק, בסכום שלא יעלה על 100,000 שקלים חדשים.
(ב)לענין סעיף זה יראו עוולות המתבצעות במסכת אחת של מעשים, כעוולה אחת.
(ג)שר המשפטים רשאי, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנות בצו את הסכום שבסעיף קטן (א).
עיון מחדש בצו מניעה14.ניתן צו מניעה לטובת בעליו של סוד מסחרי, זכאי הצד שכנגד לבקש, בכל עת, כי ייערך עיון מחדש בצו, בטענה שהסוד המסחרי פורסם; ראה בית המשפט כי המבקש הפיק יתרון לא הוגן מההחזקה בסוד לפני פרסומו, רשאי הוא, כל עוד מתקיים אותו יתרון, להשאיר את הצו בתוקפו.
מתן חשבונות15.בית המשפט רשאי לחייב את הנתבע, בדרך שנקבעה בתקנות, במתן דין וחשבון לתובע לגבי פרטי העוולה.
כונס נכסים16.(א)הוכח להנחת דעתו של בית המשפט, בתצהיר או בעדות אחרת, כי קיים חשש של ממש לביצועה של עוולה, רשאי הוא למנות, בצו, כונס נכסים, ולהסמיכו להיכנס לחצרים המוחזקים על ידי הנתבע או על ידי אדם אחר שאינו הנתבע (להלן – צד שלישי), לשם חיפוש ותפיסת נכסים אשר הופקו תוך ביצוע העוולה או שימשו לביצועה, או לשם תפיסת ראיות אשר קיים חשש סביר להעלמתן; בחיפוש ובתפיסה לפי פרק זה, של מחשב, חומר מחשב או פלט, כהגדרתם בחוק המחשבים, התשנ"ה-1995, יחולו הוראות סעיפים 23א ו-32(ב) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969, בשינויים המחויבים.
(ב)כונס נכסים מוסמך להשתמש בכוח במידה סבירה לשם ביצוע הצו, ובלבד שהתלווה אליו שוטר; בית המשפט רשאי להורות למשטרת ישראל לסייע לכונס הנכסים בביצוע תפקידו על פי הצו.
(ג)הכניסה, החיפוש והתפיסה ייעשו על ידי כונס הנכסים בנוכחות שני עדים; הכונס יגיש לבית המשפט, בתוך שבעה ימים מיום הביצוע, דין וחשבון על החיפוש והתפיסה.
צו במעמד צד אחד17.(א)הוגשה בקשה למתן צו למינוי כונס נכסים והוכח להנחת דעתו של בית המשפט, בתצהיר או בעדות אחרת, כי קיים חשש סביר שהשהיה עד לדיון במעמד שני הצדדים עלולה לגרום למבקש הצו נזק חמור או להעלמת הנכסים, רשאי בית המשפט לתת צו אף במעמד צד אחד.
(ב)ניתן צו במעמד צד אחד, יתקיים דיון במעמד שני הצדדים בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ-7 ימים מיום מתן הצו, אלא אם כן קבע בית המשפט מועד מאוחר יותר מטעמים מיוחדים שיירשמו.
(ג)צו לפי סעיף זה יכול שיינתן אף בטרם הגשת התובענה; לא הוגשה התובענה בתוך 7 ימים מיום נתינתו, יפקע הצו, אלא אם כן קבע בית המשפט מועד מאוחר יותר מטעמים מיוחדים שיירשמו.
ערובות18.בית המשפט לא ייתן צו זמני לפי פרק זה אלא כפוף להמצאת ערובה מספקת להנחת דעתו, לטובת מי שכנגדו ניתן הצו לפי סעיפים 16 או 17, לשם פיצוי בשל כל נזק שייגרם לו כתוצאה ממתן הצו, אם תידחה התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת, וכן כפוף להמצאת ערבון כאמור בסעיף 19.
ערבון19.(א)ערבון כאמור בסעיף 18 יהיה בהפקדת סכום שלא יפחת מ-1,000 שקלים חדשים ולא יעלה על 25,000 שקלים חדשים, כפי שיקבע בית המשפט; סכום הערבון יופקד במזומן או בערבות בנקאית; בית המשפט רשאי, אם שוכנע שקיימים טעמים מיוחדים לכך, להתנות את מתן הצו במתן ערבון אחר.
(ב)לבקשת הנתבע, רשאי בית המשפט, אם שוכנע תוך כדי ההליך המשפטי שהדבר מוצדק, להגדיל את סכום הערבון מעבר לסכום האמור בסעיף קטן (א).
(ג)נדחתה התובענה או פקע הצו הזמני, יהיה בית המשפט הדן בתובענה רשאי להורות על חילוט הערבון, כולו או מקצתו, לטובת מי שניתן נגדו צו לפי סעיפים 16 או 17, אם שוכנע שבקשת הצו לא היתה סבירה בנסיבות הענין; חילוט הערבון אינו מותנה בגרימת נזק של ממש למי שהצו ניתן נגדו.
(ד)חילוט הערבון אינו גורע מזכותו של מי שהערבון חולט לטובתו להיפרע בשל נזקיו, באמצעות הערובה שנקבעה לפי סעיף 18 או בהתאם לכל דין, בדרך של הגשת תובענה.
זכויות צד שלישי20.(א)במתן צו לפי סעיפים 16 או 17, המסמיך כניסה לחצרים המוחזקים בידי צד שלישי, יתחשב בית המשפט, בין היתר, באפשרות –
(1)שקיימות זכויות של הצד השלישי בנכסים או בראיות שלגביהם מתבקש הצו, וטיבן של זכויות כאמור;
(2)שהצד השלישי שותף לעוולה.
(ב)היו הנכסים או הראיות שלגביהם מתבקש צו לפי סעיפים 16 או 17 מצויים בחזקתו של צד שלישי, יודיע לו בית המשפט על זכותו להצטרף להליך בתוך המועד שיקבע.
(ג)טוען צד שלישי לזכויות בנכסים או בראיות שנתפסו לפי פרק זה, רשאי הוא להצטרף להליך בתוך 14 ימים מן היום שנודע לו על תפיסתם.
(ד)התברר לבית המשפט במהלך דיון כי לצד שלישי עשויות להיות זכויות בנכסים או בראיות שנתפסו לפי פרק זה, יודיע לו בית המשפט על זכותו להצטרף כצד להליך, בתוך המועד שיקבע; הצירוף יכול שיהיה בכל שלב משלבי המשפט.
(ה)הצטרף צד שלישי להליך, יקיים בית המשפט דיון במעמד הצד השלישי בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ-14 ימים מיום קבלת בקשת הצירוף של הצד השלישי.
השמדת נכסים21.בית המשפט רשאי להורות, בסיום הדיון בתובענה, על אחד מאלה:
(1)על השמדת נכסים אשר הופקו תוך ביצוע עוולה או אשר שימשו לביצועה (בסעיף זה – הנכסים);
(2)אם ביקש זאת התובע – על העברת הבעלות בנכסים לידיו, בתמורה לתשלום שוויים של הנכסים, כערכם אלמלא ביצוע העוולה;
(3)על עשיית כל פעולה אחרת בנכסים.
פרק ד': שונות
סמכות בית הדין לעבודה22.(א)לבית דין אזורי לעבודה תהא סמכות ייחודית לדון –
(1)בתובענה בין עובד לבית מעביד או חליפו, שעילתה בהפרת הוראה מהוראות פרק ב', והנובעת מיחסי עובד ומעביד;
(2)בתובענה שעילתה בהפרת הוראה מהוראות פרק ב', הנובעת מחוזה ליצירת יחסי עובד ומעביד, לפני שנוצרו יחסי עובד ומעביד או לאחר שנסתיימו יחסים כאמור." (חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999 - מאגר נבו)
הייתי עובד בסניף אחר בחברה בה אני עובד עד שעות מאוחרות והסניף נסגר לשיפוצים ובשל כך העבירו אותי למקום אחר, עכשיו המנהל של כל האזורים אמר לי שאני חוזר לשם גם אם אני לא רוצה ואם לא אז יפטרו אותי בשל כך שאני מסרב לחזור.
השאלה אם מותר לו לפטר אותי כי אני מסרב לחזור ורוצה להישאר במקום בסניף החדש כי שם התנאים יותר טובים?
העברת עובדים ממקום אחד למקום אחר הינה במסגרת שיקול הדעת של המעסיק, במידה ואינך מעוניין לעבור הינך יכול להתפטר מעבודתך לאחר מתן התראה על הרעה בתנאי העסקה. נעיר כי לטעמנו במידה ואתה חוזר למקום בו עבדת קודם, קיים סיכון משמעותי כי ביה"ד לא יקבל טענה של הרעה בתנאי ההעסקה. יתרה מכך אם בכוונת המעסיק לפטר ברור כי אין כל הגיון בהתפטרות.
יש עבודה זמנית שהוצעה לי למשך שלוש שבועות ,המעסיק אמר שהתשלום יהיה במזומן אחרי סיום הפרוייקט, והשאלה שלי אם לא ישלם לי, אפשר יהיה לתבוע אותו ,או שבגלל שהסכמתי לעבוד בשחור אז גם אני אשמה
כעקרון במידה ובוצעה עבודה מגיע תשלום וניתן לתבוע גם אם הסיכום היה במזומן, כמובן שיש קושי להוכיח במקרה זה את עצם העבודה, השכר שסוכם וכו' וכן עולות שאלות מדוע היה סיכום במזומן דווקא
שלום.לפני שנתיים עזבתי עבודה ולא מצאתי עד היום.3 חדשים לאחר עזיבתי פנתה אלי סוכנת הביטוח אם אני רוצה לשמור על הזכויות.השבתי בחיוב חתמתי על טפסים.קבלתי סיכום שיחה וכן פרטים על הפוליסה וקרן הפנסיה ואני משלם מכיסי עד היום.ביינתים מצב בריאותי התדרדר והגעתי לאי כושר עבודה.יש לי את כל המסמכים הרפואיים וכן אישור מרופא תעסוקתי.לאחר דין ודברים אושר לי 40% קיצבה וזאת מאחר וקרן הפנסיה אינה פעילה.ברור קצר עם ח.הבטוח העלה כי לאחר חצי שנה הקרן חדלה להיות פעילה אבל היו צריכים לעדכן אותי על כך.עשיתי הכול כדי להיות מכוסה אבל הרבה מידע הסתירו ממני ואני מרגיש מרומה. האם יש עילה לתביעה נגד החברה לקצבה של 100% ?
לא ברור מדוע הקרן הפסיקה להיות פעילה למרות שהינך ממשיך בתשלומים, כדי לבחון את האפשרות להגיש תביעה נדרשים פרטים נוספים שניתן לקבל אך ורק בפגישה במשרדנו. נשמח לעמוד לרשותך לתאום פגישה 03-5174455
שלום
האם פדיון ימי מחלה כולל תשלום על שישי שבת?
ואם כן,אז התעריף היומי אמור להיות לפי חישוב של שכר חלקי 30 או שכר חלקי 21 (מספר ימי עבודה בחודש(
כעקרון אין פדיון של ימי מחלה אלא לפי הסכמים קיבוציים ספציפיים, במידה והכוונה הינה לתשלום דמי מחלה ולא לפדיון ככל שמדובר בעובד שעתי או יומי החישוב כולל את ימי שישי ושבת והחלוקה הינה ל90
שלום
האם ניתן למעסיק (סןכנות ביטוח) לקזז עמלות לעובד בסיום העסקה?
אלו עמלות שהסוכנות מקבלת מחברת הביטוח כול עוד הלקוח נשאר עם אותה חברה במשך שנתיים. ואם הוא עוזב, הסוכנות צריכה להחזיר את העמלות לחברת הביטוח. נניח שלקוח החליט לעזוב וכול עוד לא היה סיום העסקה אז לא היה קיזוז בעמלות. השאלה האם הסוכנות יכולה לקזז עמלות בסיום העסקה בשכר האחרון, על בסיס עזיבה של לקוחות מלפני מספר חודשים?
המעסיק רשאי לקזז בגמר החשבון כל חוב שהוא פסוק ומוסכם, במקרה זה מדובר בחוב שידוע הסכום ואין מחלוקת כי שולם ביתר ויש להשיבו
01/01/2020 - התחלתי לעבוד ב...אמנם אין חוזה מפורש אך התלושים במשך שנה + 9 חודשים יוכיחו.ההסכם היה על סך 120 ש"ח לשעה (עבודה מהבית) העבודות יכלו להגיע בכל עת ובכל זמן גם בשעות לילה מאוחרות. סך שעות העבודה השתנו מחודש לחודש (בשנת 2020 22/65/47/36/65/65/61/80/85/35/36/36 בשנת 2021 92/87/72/76/71/87/72 ממוצע של 55 שעות חודשיות) ב 09/2021 החליטו על קיצוצים נרחבים במערכת בית הספר ומשכך הודיעו לי על שנויים, מעתה כל מורה מקבלת תקציב לפעילות כיתתית בסך מסוים ומתוך סך זה תחליט המורה אם רוצה לתת עבודות גרפיקה על חשבונה, ואצטרך לדווח למזכירות על פירוט שעות לכל מורה. (לא התחייבו שהמורות יצטרו לעבוד רק דרכי) חודש לאחר החלטה זו היינו 10/2021 שך השעות היו 6 בלבד. (כמו"כ כעת אנו נמצאים 14/11/2021 ועדין אין אפילו שעה עבודה אחת) האם אין זה נחשב הרעת תנאים לכל דבר ועניין??? א' הגבלת כמות השעות בצורה ניכרת כ"כ. ב' הדיווח לכל מורה כמה יעלה לה כל עבודה וכו' רב תודות
הפחתה משמעותי בהיקף השעות והשכר הינה בגדר הרעה מוחשית בתנאי ההעסקה, הינך זכאית להתפטר ולקבל את פיצוי הפיטורים וזאת לאחר שהתרית במעסיק ונתת לו הזדמנות לתקן את ההרעה
קודם כל תודה רבה!
שנית, האם זה שאין חוזה מסודר רק תלושים במשך שנה +9חודשים מהווה חסרון כלשהוא,
שוב תודות על התועלת
אורי
שלום רב רציתי לדעת מה הטווח הזמן לקבל פסק דין בדיני עבודה. ? כמה בדרכ לוקח? אני יודעת שאין חובה לתת תוך זמן מסוים אבל אולי מנסיון מה הטווח ? למשל 3 חודשים עד חצי שנה? זו הכוונה
עובדת שנה בשכר שעתי התפטרתי מהעבודה ללא הודעה מוקדמת והמעסיק הוריד לי מהשכר פיצוי עבור זה שלא הודעתי לו על כך. האם יש גובה מסויים או מספר ימים שמגיע לו לקבל ממני או שהוא פשוט מוריד לי כמה שבא לו?
יו"ר ארגון העובדים העצמאי אליו אני משתייך הודיע על כינוס אספה כללית לשם החלפת התקנון הישן לתקנון חדש. האספה מתוכננת להתקיים בפורמט של נוכחות אישית. בגלל מגבלות ניידות וקורונה הפורמט שנבחר מונע מרבים מחברי הארגון להגיע לאספה. תקנון הארגון קובע ש"הועד רשאי לכנס אסיפה כללית מיוחדת. כן תכונס אסיפה כללית מיוחדת על פי דרישה בכתב של 50 מחברי הארגון לפחות". על בסיס סעיף זה פנו למעלה מחמישים חברי ארגון ליו"ר ובקשו לכנס את האספה בתאריך קודם לזה שקבע הוועד או להעביר את האספה לפורמט זום. יו"ר הוועד דחה פנייה זו.
לאיזה סעד משפטי זכאים הפונים? האם יש מקום לפנייה לבית הדין לעבודה? אם כן, מהו הנוהל לפנייה כזו?
ניתן להגיש בקשה לצו מניעה. במידה ורוצים לפעול באופן הזה יש לעשות זאת באופן מיידי
היי אני עובד במקום עבודה פרטי בו התשלום השעתי אמור להיות 35 לשעה
בתלוש רשום 30
יש עוד סעיף של ״ התמדה״ שבו יש עוד תשלום ( אני עובד חדש)
ויש עוד תשלום של נסיעות שאני לא אמור לקבל כי גר קרוב
התשלום עצמו לא מגיע ל35 אלא אם כן אני מחבר את הנסיעות
מה המטרה? האם זה פוגע בי המשחקים האלה בתלוש?
מה אני מפספס?
האם לפנות למעסיק?
ככל שביהד יקבע כי אכן מדובר ברכיב פיקטיבי. המשמעות היא כי דמי הנסיעה הינם חלק מרכיבי השכר לצורך תשלום תנאים סוציאליים. הקביעה כמובן יכולה להתבצע אך ורק בהגשת תביעה.